Hänt i veckan – vecka 40, 2017

Det känns som om jag alltid skyller på det här, men livet går verkligen i ett sådant rasande tempo och aktiviteterna löser av varandra vilket gör att bloggen blir lidande. Jag har mängder av påbörjade inlägg och om det någon gång lugnar ner sig kommer jag publicera ett efter ett vad som hänt vecka för vecka på sista tiden.

Vecka 40 var inget undantag.

På måndag var det premiärträning för Lillasyster i hennes nya klubb. Det blir lite längre till fotbollsträningarna, men det är många tjejer från Ingarö som har gått över och alla föräldrar turas om att köra.

Själv var jag på heldagsmöte med avslutande middag tillsammans med jobbet.

På onsdagkvällen spelade jag golf i månskenet. Jag hann bara att spela åtta hål innan det blev väldans mörkt. Jag befann mig då ganska långt ut på banan och fick mig en långpromenad i mörkret.
Men åh vad månen var vacker och jag önskade att jag hade haft min systemkamera med mig, men det hade jag inte så det fick bli en mobilbild som inte alls fångade detta magiska ögonblick som jag önskat.

På torsdagen hade jag en halvdags kompledigt för mitt jobb på bokmässan i Göteborg förra veckan. Då passade jag på att gå till frisören och få en fin ljus färg i håret igen.

Första fotbollsmatchen med nya laget gick av stapeln på fredagseftermiddagen. Här blev Lillasyster historisk som första målgörare i Orminge FC F08:as historia.

På lördagen stod golftävlingen ”Skinkslaget” på agendan. Efter halva rundan började det att regna rejält, men det var tydligen bra för min del. Efter att ha spelat ganska uselt så lyckades jag då göra tre par på raken. Mina 29 poäng räckte helt otroligt nog till en 3:e plats och jag var mäkta förvånad när de ropade upp mitt namn.
För presentkorten jag vunnit under säsongen shoppade jag lite. Set blev en snygg vindfleece och dessa helt ljuvligt underbart varma golfvantarna.

På kvällen var Lillasyster på pyjamasparty. Födelsedagsbarnet som fyllde 9 och har nummer 9 i fotbollslaget fick denna snygga hoodie.

Söndag och premiär för friidrottsträning inomhus. Det kändes som att barnen hade längtat till att få gå in igen och köra hinderbana varvat med friidrottsgrenar. Det var länge sedan vi var så många på en träning. Det var riktigt kul att se den kämparglädjen som utspelade sig.

På eftermiddagen begav sig familjen till Globen i ösregnet för att se musikalen Cats. Ingen av oss hade sett den tidigare eller hade någon aning om vad den handlade om. Det jag visste var att det var en dansmusikal och med två mycket dansintresserade döttrar var det det viktigaste.

Själva historien var ganska tunn och det var svårt att hänga med, men skådespelarna sjöng och dansade fantastiskt. Det visuella får toppbetyg.

Tjejerna sög åt sig och trots att den var på engelska tyckte de att den var jättebra.
Nu dansas det till Cats här hemma och kickarna blir högre och högre.

Loddo september 2017

Nu har vi i familjen varit testpatrull igen för september månads Loddolåda. Här följer våra utlåtande på produkterna i senaste Loddo.

Nutrilett Quinoa Nut Crunch – en knaprig god bar som fick följa med till golfbanan och inmundigas efter nio hål. Perfekt för att hålla hungern borta och skärpan uppe i ytterligare nio hål.

Yelli soppmix – ingen snabbmat direkt och man måste komma ihåg att ta med kryddorna för utan dem blir soppan riktigt tråkig. Talar av erfarenhet.

Softlan Complete Care – Jag är ju då väldigt doftkänslig och den här doften tilltalar inte alls mig. Den doftar för starkt och för mycket. Så tyvärr kunde vi inte testa den här produkten mer än en gång.

Elya – ekologisk och naturlig läsk med mindre socker – mycket god och uppfriskande, toppbetyg!

Colgate Sensitive Pro-Relief – en tandkräm som ska lindra ilningar i tänderna, men framförallt gillade vi den milda smaken som tilltalade alla i familjen.

Colour Catcher – med de här magiska servetterna kan man tvätta alla färger tillsammans utan missfärgning. Jag vågar dock inte direkt chansa. Men duken verkar samla upp mycket färg.

Nextstory ljudböcker och e-böcker – en avkopplande stund med en god bok. Skönt att somna till, springa till och ta en promenad till. Det kommer bli helt perfekt när det vankas semesterresa om några veckor.

Är du också sugen på att testa nyheter och upptäcka nya produkter? Testa Loddo, nu med 10% rabatt om du använder koden aks17.

Uppladdning på O’Learys Norrtull

Kan det kanske vara den ultimata uppladdningen inför ett tjejlopp? Med facit i hand skulle jag säga att det var så – för mig i alla fall.

Dagen innan Rosa Bandet Loppet träffades vi ett härligt gäng tjejer för pep-talk, middag och femkamp på O’Learys Norrtull.

Vi började med maten och det blev snabbt bra och naturliga konversationer trots att vi inte kände varandra så väl innan.
Jag och flera med mig valde Kyckling fajitas. När maten kom var det nästan omöjligt att få plats med allt på bordet. En portion hade helt klart räckt till minst två personer.

Proppmätta fick vi efter maten förflytta oss till aktivitetsdelen av O’Learys där glada och energifulla Destiny tog emot oss på läktaren.
Vi delades in i två lag och skulle givetvis komma på ett bra lagnamn. Mitt gäng tog namnet Power Puff Pinglorna.

Första grenen var basket, där vi två och två ställdes mot varandra i lagen. PPP öppnade starkt – det här var en gren för oss!

Näst på tur stod dart som var lite som lotteri. Vissa hade turen att träffa tripplar, men givetvis skedde inte detta när mina pilar fastnade i tavlan.

Nästa gren borde ha varit min paradgren. Longest Drive i golfsimulator och jag ledde länge… men blev sedan omkörd av en i motståndarlaget (som jag bara påpeka egentligen slog Out of Bounds ;))

Fjärde grenen var Shuffle Board där vi fick två övnings ”stenar” innan det var dags att prestera med tre ”tävlingsstenar”

Det gällde att på en glashal träskiva preparerad med silikonsand komma så långt ut på änden av bordet som möjligt utan att trilla av för att få så mycket poäng som möjligt.

Jag var riktigt feg och gjorde alldeles för lösa fösningar. Dessutom lyckades jag nocka bort två stenar så att de flög över kanten på sidorna.

Andra lyckade mycket bättre och hade riktigt bra precision.

Slutligen blev det två serier bowling. Jag kom in i ett bra stim under en period och gjorde många strikar och spärrar, men sedan kom den lyckan av sig och det blev inte mycket poäng.
Efter sista grenen var avslutad fick vi åter samlas på läktaren och vår fem-kampsledare Destiny meddelade resultatet.

Vi hade en riktigt roligt femkamp med mycket skratt och hjärtliga gliringar. Trots detta lyckades vi i Power Puff Pinglorna helt ofattbart förlora med en enda ynka poäng förlorade.


Som avrundning på kvällen slöt vi upp på Hotell Birger Jarl för en sängfösare och en liten sötsak.
Fazer har nu en kampanj där de skänker 0,50:- per såld Geisha till Rosabandet.

Innan det var dags att dra sig av hemåt för att ladda det sista i batterierna inför morgondagen fick vi med oss några trevliga presenter. Bland annat hemliga lådor från Glossybox. Min innehöll produkter på temat resa, vilket är perfekt nu inför stundande höstlovssemester. Bra produkter i flygvänlig storlek helt enkelt!

Jag kan verkligen rekommendera denna uppladdning på O’Learys Norrtull inför ett lopp eller något annat som kräver en rejäl energi boost.

Ettårig förlovningsdag – vilken överaskning

Vilken händelserik helg jag har haft. Jag har varit med om så mycket spännande och roligt att det blir flera inlägg. Det här handlar om min fredag – fredagen den 22 september, 2017.

Tänk vad snabbt ett år går – i fredags var det redan ett helt år sedan jag var med om mitt livs största överraskning och blev totalt överrumplad av mannen i mitt liv. Mer om det här
Jag hade verkligen inte väntat mig ännu en gång tappa hakan av häpnad även om jag vid det här laget vet att jag är privilegierad att vara tillsammans med en man full av överraskningar.

Vid 10 kom det ett blombud till jobbet. Med darrande hand tog jag av pappret och konstaterade att det var ett väldigt stort kort som satt fast i en av de gigantiska röda rosorna. Jag läste texten högt för mina kollegor medan tårna rann ner längs kinderna.
Där var instruktioner om att hoppa in i en väntande taxi klockan 14:20.
Det var inte helt lätt att fortsätta jobba efter det, men det gällde att försöka vara riktigt effektiv fram till den mystiska taxiresan.

Så blev klockan 14:20 och taxin kom punktligt. Chauffören informerade mig om att jag skulle vara framme om 20-25 minuter och så bar det av i regnet.

Tankeverksamheten gick på högvarv. Vad väntade vid taxiresans slut? Den gick mot stan, sedan Bromma – Bromma flygplats? Nej, han tog av mot Fridhemsplan och in bland lägenheter och slutligen stannade han utanför en källare. Där väntade någon jag kände igen iklädd hängslen och hatt, min fästman.

I källaren gömde sig ett spa, Sparadiset, och vi blev hänvisade till ett väntrum med lugn musik frukt och vatten.
Efter en liten stund fick vi gå in i ett rum och krypa ner under täcket på varsin uppvärmd brits.

Först fick vi en fotinpackning därefter närmare en timmes härlig massage. Knutar löstes upp vilket var lite smärtsamt, men bortsett från det var det helt underbart.

Det var inte slut på njutningen för sedan fick vi krypa ner i varsitt badkar och hälla i en kur bra för det mesta.
En timme av bubbel, frukt och babbel följt av kroppsskrubb.

Rena och fräscha efter badet behövde jag turligt nog inte ta på mig mina gamla trasor. Det hade han givetvis också tänkt på och plockade fram en av mina klänningar, strumpbyxor och högklackat.

Nu var det dags för en ny taxiresa. Denna gång stannade bilen utanför Grand Hotel där vi klev av. I baren satt våra vänner, vars tidigare under dagen av misstag skickade SMS verkligen hade satt griller i huvudet på mig, och väntade med varsitt glas champagne.
Ganska snabbt behövde vi förflytta till Matbaren där vi blev visade till våra platser i ”fågelbursstolar”.

Det serverades mellanrätter och man behövde bara bestämma sig för en åt gången.
Vi började med Tartar på innanlår och Svensk ceviche. Båda rätterna smakade himmelskt. Jag försökte verkligen att äta långsamt och njuta av varje tugga och inte kasta i mig maten som jag brukar.

Här sitter vi i våra fågelburar och njuter av trevligt sällskap, god mat och bra service.

Nästa mellanrätt tog vi alla olika. Jag valde Sej med kärnmjölk och de andra valde Svensk bläckfisk, Lamm och något muffinsliknande.
Alla var nöjda med sina val och jag som normalt inte tycker om bläckfisk tyckte att även den rätten var god och smälte i munnen.
Som avslutning var vi ju tvungna att äta dessert. Deras signaturrätt var Vild choklad som funnits på menyn sedan starten, så en sådan fick det bli och en säsongsdessert: Äppelsmulpaj.
Tänk att smulpaj kan se så snygg ut vid uppläggning!

Proppmätta och belåtna fick vi lämna vårt bord för nästa sittning klockan 21, då tog vi en sista drink i baren innan det var perfekt lagom att ta sig hemåt.
Väl hemma var våra barn såklart vakna och ville veta allt om överraskningen.

Vilken dag, vilken man! Jag känner mig verkligen lyckligt lottad!

Nytt personbästa – Rosa Bandet Loppet

Så kom dagen jag inte sett fram emot så mycket faktiskt. Senast jag sprang 10 km var i juni 2015, så löpträningen har det varit illa med de senaste två åren. I övrigt har jag i och för sig tränat ganska flitigt och det har ju blivit många utdraga promenader på golfbanan.
Men så var det ju det här med sista milen av Lidingöloppet som man har hört så mycket om. ”Kraftigt kuperad terräng” och ”Det lönar sig inte att springa i uppförsbackarna för det går nästan lika snabbt att gå, man förlorar bara kraft och energi”Med detta i bakhuvudet hade jag ett mål att klara loppet på 65 minuter, men jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Visst var det riktigt kuperat och långa uppförsbackar, men det gick en hel del utför också. Och jag kände redan från start att jag hade riktigt mycket kraft och redan i första backen som kom efter ett par hundra meter flög jag upp med lätta steg.

Jag lydde rådet om att gå i uppförsbackarna, så blev det i en tredjedel av Aborrebacken och även en bit av den sista backen vid 8 km.

Men vart kom all kraft ifrån?
Kanske var det för att jag svept en riktigt god energidryck innan start, Nocco Caribbean, och för att jag hade riktigt snabba nya löparkläder på mig från Gavelo?

Eller för att jag startade dagen som fotbollspublik och smittats av energin och spelglädjen i min dotters lag?

Eller var det den fantastiska uppladdningen med härliga bloggkollegor på O’Learys vid Norrtull med brakmiddag och femkamp? (mer om det i separat inlägg)

Vad det än var måste jag se till att göra om samma ritual inför nästa lopp för jag tog helt otippat personbästa på milen!

Jag korsade mållinjen på lätta ben på 56:32 i Rosa Bandet Loppet – alltså sista kraftigt kuperade milen av Lidingöloppet! Jag kunde knappt tro att det var sant!
Jag är mållös och så euforiskt glad och nöjd med min prestation!

Tack till Rosa Bandet Loppet för att jag fick springa. Tack Sofie, Sarianne Jessica, Nettan, Anna och Linda för härlig pepp och uppladdning!

Hänt i veckan – vecka 35, 2017

Veckorna springer iväg och hösten nalkas med stormsteg. Denna veckan övergick augusti till september och alla fritidsaktiviteter satte igång på allvar.

I måndags fick jag hem en solbränd sambo som njutit av sol och boule på Korsika, men innan dess gick Storasyster på sin första golfskolelektion tillsammans med kompisarna i fotbollslaget och älskade det. Hon längtar till nästa vecka.
Lillasyster tränade fotboll.

På tisdag hämtade jag ut nya golfskor som jag köpt på rean. Det är lite av en chansning att klicka hem skor, men dessa satt perfekt.
Till middag lagade vi familjens favoritmat; persiljebiffar med gräddsås – slurp säger det så är alla tallrikar och kastruller tomma sånär som på ett par potatisar.

På onsdagsgolfen med damerna blir det verkligen påtagligt att vi går mot mörkare tider. 12 hål hanns med innan mörkret gjorde det omöjligt att se vart bollarna tog vägen. Jag lyckades skrapa ihop 20 poäng på 9 hål.

Natten mellan onsdag och torsdag fullständigt vräkte regnet ner och det var rejält åskoväder. Hela familjen hamnade på grund av vädret i samma säng på natten.

Det fortsatte att regna en bra bit in på förmiddagen, men avtog runt lunchtid.

Storsyster började sin första lektion på Musikaliblocket på Base23. Två timmar sång, teater och dans. Jag åkte med för att kolla att det där med att åka tunnelbana funkar bra och jag känner nu att jag verkligen inte behöver vara orolig.
Medan hon var på dansskolan promenerade jag i stan i den smått tropiska värmen på 22 grader och fuktig luft.

Lillasyster hade en spännande övernattning med filmvisning och popcorn i klassrummet tillsammans med sina klasskamrater.

På fredagen spelade Lillasysters lag match mot Älta. Det var en ”jättebra match” enligt henne för hon tappade en tand när hon med tänderna skulle dra upp ”pluppen” på vattenflaskan.
Det var tand nummer nio i ordningen och matchen mot Älta slutade med seger.

På lördagsmorgonen var det dags för match mot Älta igen. Denna gång höll sig alla resterande tänder i munnen. Det blev en målfest utan dess like, i alla fall som jag har sett, hela 16 mål.

Sedan bar det av hemåt i ilfart och raka vägen ut på golfbanan för min del där jag spelade min sista Skogsmatch för i år.
Min motståndare var en imponerande 80+ som började att spela golf när hon var 65. Jag hoppas att jag också är lika vältränad och aktiv när jag passerat 80-strecket. Jag hade dock en bra dag och vann ganska övertygande.

Medans klarade Storasyster alldeles utmärkt att ta sig till dansskolan i stan på egen hand för en timme showjazzdans.

Det blev inte någon sovmorgon på söndagen heller. Storasyster och hennes lag mötte Järla.

Det blev en ganska jämn kamp, där Ingarö lyckades hålla undan och vinna med 3-2.

En glad målgörare.

På eftermiddagen letade vi boenden i Dubai medan vi frikostigt blev bjudna på fika och tacomiddag av vårt resesällskap tillika vänner.
Det blir en enorm etagelägenhet på 300 m2 som vi kommer att dela, men jag har svårt att tro att vi kommer gå på varandra.

Tekniktips med Malin Ewerlöf inför Rosabandetloppet


Med mindre än en månad kvar till Rosabandetloppet ska genomföras börjar paniken så smått infinna sig.
En mil i kraftigt kuperad terräng – hua, hur ska det gå?

Sista veckan i juli i början av augusti var jag ledare på ett idrottsläger för barn på Ingarö, Sports Heart. Mentorn för friidrotten var ingen mindre än Malin Ewerlöf och finns det någon som besitter kunskaper inom löpning och löpteknik så är det hon.
Jag passade på att fråga henne om bra tips för att på bästa sätt ta sig igenom Rosabandetloppet.

Banan är ju som sagt kuperad och tricket för att få ett bra löpsteg i uppförsbackar är:

* korta ner löpsteget
* lyft knäna lite högre
* mer intensiv armpendel
* stolt hållning

Hon får det att se så enkelt ut.
Jag har testat i några uppförsbackar och det känns riktigt bra, men att sedan springa typ 5 km uppför vet jag i sjutton hur det ska gå.

Jag var med och sprang intervaller med Malin på gräsplan. 2 minuter löpning, 30 sek gång, 1 minut löpning, 30 sek gång, 30 sek löpning, 30 sek gång och så upprepades detta tre gånger. Jag stod mig ganska bra i sällskapet, så konditionen finns där någonstans.

Målet för milen i Rosabandetloppet är runt en timma, ingen personligt rekord, men jag känner mig lite skrämd av alla backar.


Rosabandetloppet är den sista milen av Lidingöloppet i härlig utmanande terräng och går av stapeln den 24 september.

Hänt i veckan – vecka 34, 2017

Ytterligare en vecka med födelsedagsfirande och en intensiv arbetsvecka utanför kontoret


Måndagen den 21 augusti och Storasyster firades med frukost på sängen på sin 11-årsdag. Tyvärr hade hon lyckats pricka in någon konstig illamåendesjukdom, så det blev varken ordentligt firande eller till att gå på uppropet i skolan.

Lika många paket som Lillasyster fick förra veckan och alla golfbollskartonger fick användas ytterligare en gång.

Temat för paketinslagningen blev natur, grönt och orange. Lite djungelkänsla.


Lite av innehållet i paketen: sporttoppar och träningströja, Dubaipengar, godis, schampoo, sprayflaskor och doftljus. Allt hämtat från önskelistan.

En glad men lite illamående 11-åring som blev hemma från skolan i två dagar.

Hela tisdagen spenderade jag på Älvsjömässan, där jag hjälpte till att packa goodiebags och iordningställa vår monter med Mumin pop-uptema.
På kvällen hade vi planeringsmöte inför uppstarten av friidrotten på lördag.


Även onsdagen spenderades på Formex där jag träffade kunder och fotograferade muminmontern och alla andra montrar med muminprodukter.

På torsdag morgon i ottan tog sambon flyget till Korsika för en långweekend med sol, värme och boultävlingar.

Själv åkte jag till Kungsträdgården där Finlandsfesten ägde rum. Finland fyller 100 år och firades i dagarna tre.

Invigningen gästades av Kungen och Silvia och det Finska presidentparet och leddes av Maria Sid och Mark Levengood.


På torsdagkvällen bjöds det på en härlig kräftskiva på jobbet där vi fick njuta kräftor, västerbottenpaj, grillat kött, lax, korv, potatissallad och sallad.
För min del blev det en ganska tidig kväll för barnen var ensamma hemma och det hade kommit in beställning om speciell frukt till morgondagens skolutflykt.

Skolutflykter är bra för då är det lätt att få upp barnen ur sängen. Det är så spännande att förbereda allt man får lov att ha med sig; liten macka, frukt och dricka.
Givetvis regnade det, men Lillasyster och hennes klass hade promenerat flera kilometer ändå.

Efter skolan begav sig Storsyster till Solna för första gången på egen hand för fest och övernattning hos en kompis. Givetvis hade jag skrivit en tydlig instruktion på alla byten som täckte en hel A4-sida och jag var nog mer orolig än dottern själv.
Hon klarade det självklart galant och kom fram utan några som helst komplikationer längs vägen.

Jag åkte till Boovallen efter jobbet där Lillasyster och hennes lag spelade en liten miniträningsturnering som avslutades med glassfest.


Full rulle på lördagen.
Lämnade Lillasyster för skjuts till fotbollsmatch och jag gav mig av till IP för friidrottsträning.

Det kändes som att barnen var riktigt sugna och glada att träningen äntligen drog igång igen och det hade hänt mycket under sommaren.
Det var riktigt roligt att se.

Efter träningen tvättade jag bilen och kläder.

På eftermiddagen hämtade jag en lite småsliten Storasyster i Solna. Det hade inte blivit så mycket sömn.
Vi stannade i Nacka Forum på vägen och shoppade kläder och mat till tjejkvällen.

På söndagen gick golftävlingen Svärdet och Liljan Eclectic av stapeln. Två varv på Ängsbanan. Det första varvet gick inte så himla bra +7, men jag reparerade mig lite på andra varvet och slutresultatet blev -3, vilket räckte till en tredjeplats.

Hänt i veckan – vecka 31, 2017

Vecka 31 spenderade jag kvällstid i ett klassrum på luftmadrass och dagtid på Ingarö IP tillsammans med namnkunniga friidrottare som Malin Ewerlöf och Stefan Holm.För tredje året gick idrottslägret Sports Heart av stapeln. Denna gång med fler idrotter än någonsin, hela nio stycken. Friidrott, fotboll, innebandy, hockey, handboll, cykel, dans, show och E-sport. Över 400 barn deltog och 200 ledare, en av dem var jag.

Lägret inleddes redan på söndagen med incheckning av de nästan 300 barn mellan 11-15 år valt övernattningsalternativet.

När luftmadrasserna var på plats i respektive grupps klassrum gick bussar till Södersved för grillmiddag och lära-känna-varandraaktiviteter med Aktiv Skärgård.

På måndag morgon efter att jag faktiskt sovit som en stock på luftmadrass var det dags för den officiella invigningen.

Boris René stod för musikunderhållningen och med hjälp av danslärarna fick han de flesta i publiken att svänga på höfterna.

Mentorerna för de respektive sporterna presenterades närmare på scenen och de framförde även ett rollspel för att visa att alla är lika mycket värda och alla behöver beröm speciellt när det inte har gått så bra.

När lägret var invigt satte träningen igång. Ett kort pass innan lunch och sedan ett längre efter lunch innan det tog slut för de som var på daglägret klockan 15:00.

Min härliga grupp tillsammans med Stefan Holm och ribban på 2,40 m. När man står där under är det helt ofattbart att det överhuvudtaget är möjligt att ta sig över så högt.

Stafetter var kul för då blandade vi lag i alla åldrar och det var så kul att se hur alla hejade på varandra från hjärtat.

Det blev lite avbrott från träningen i aktivitetscentret där Gladiatorn Spider utmanade i hinderbanan.

Det fanns också bumperball och fotbollsspel. Riktigt svettigt i den gassande solen.

Jag fick permission från lägret onsdag eftermiddag och natt för en golfrunda på Tjejtouren. Saltsjöbadens GK spelade jag för andra gången i år och denna gång gick det riktigt bra för mig, 68 slag netto räckte till seger och en sänkning av hcp till 17,3.

Åter på träningen på torsdagen som inleddes med stafetter igen, sedan fick barnen välja lite själva vad de vill träna på. Malin erbjöd intervallträning i backe och fick med sig ett gäng. Sedan var det lite fix inför morgondagens avslut med att skriva diplom.


På kvällen styrde bussarna till Södersved igen där City Gross bjöd på grillbuffé och Aktiv Skärgård på hoppborgar, beachvolley och minigolf.

Minigolfen var populär och det var härligt att se hur barnen tog initiativ till att hitta spelkompisar bland nyvunna vänner.

Varje grupp fick en tilldelad tid, så att det inte skulle bli kaos i hoppborgarna.


Efter en stunds aktiviteter och bad var det så äntligen dags att få hugga in på den härliga buffén. Det luktade så fantastiskt gott från grillarna och det vattnades verkligen i munnen på alla vrålhungriga.

Det bjöds på kyckling, fläskkarré, grillade grönsaker och en supergod sås med yoghurt och honung.
När grillbuffén låg i magen bjöds det på Zumba och eldshow innan efterrätten serverades. Grillad frukt med vaniljsås.
Den sista halvtimmen på plats började det att regna, men annars hade vi fantastisk tur med vädret hela veckan.

På fredag morgon var det dags att packa ihop alla tillhörigheter och städa klassrummet. Sedan hann vi med ett träningspass innan lunch. Jag hakade på Malins intervallträning på sportfältet, det var som med all träning ”väldigt skönt efteråt”.

Avslutningsceremonin började klockan 13:00 och då var båda mina tjejer med uppe på scenen. Lillasyster som gick show hade skrivit en låt tillsammans med sina showkompisar som de framförde.

Storasyster hade gått dans och dansade på scenen tillsammans med Kevin Walker när han sjöng den officiella Sports Heartlåten ”get up”.

På lördagen var min kropp och knopp helt slut. Jag sov och slappade hela dagen.
Lillasyster och jag njöt länge i bubbelbadet


På söndagen var det dags för Tjejtouren igen. Denna gång på Kyssinge GK. Barnen släppte jag av på vägen dit hos Farmor och Farfar där de skall spendera veckan.

Rundan på Kyssinge gick för det mesta bra, men jag hade två riktiga skithål. Trots detta lyckades jag spela ett slag under banans par netto och slutade på 73 slag. (Par 74) Även denna gång blev det en sänkning av hcp till 16,7

Hänt i veckan – vecka 30, 2017

Den första av två veckors semester i sista omgången för den här sommaren blev en golfrik vecka i Ljusdal, men den började med hotellfrukost.

Frukost med Lillasyster på Hotell Birger Jarl, blev en mysig start på veckan. Vi frossade i det mesta buffén hade att erbjuda. Bl.a Frukt, flingor, pannkakor, goda mackor och pain chocolate.


Tillbaka i Ljusdal igen och stuga 1 för Memira Open!

Första dagen körde vi inspel på banan och efter dusch bjöds det på pastaladdning vid husbilarna.


Det var hot om regn hela veckan, men jag klarade mig väldigt bra och fick bara lite regnstänk på mig den tredje rundan.
Första morgonen var magisk. Jag var uppe ganska tidigt dels eftersom min starttid var 7:56 och för att jag hade blivit väckt av klipptåget som startade 04:30 på morgonen, en stor nackdel med att bo på golfbanan. Jag började med en liten joggingtur som uppvärmning innan snabbdusch och frukost.


Det är alltid lite pirrigt när man ska ge sig ut på tävling och jag började lite trevande. Men snart lärde jag känna mitt spelsällskap och det blev lite mer avslappnat. Jag slutade inte helt i katastrof utan slutade på 75 slag netto. 33 poäng.
På eftermiddagen blev det en liten powernap innan dusch i kallt vatten och träff med övriga gänget vid husbilarna.


Vid 19 bänkade vi oss i golfrestaurangen för middag och underhållning. Liksom förra året valde jag rödingen på menyn, före kvällens räkbuffé. Rödingen var riktigt bra även denna gång.


Yellow Mike stod för underhållningen och det blev snabbt ett jäkla drag i tältet. Det är häftigt att det blir allsång av rätt oväntade låtar som Stad i Ljus och Åh Helga Natt.

Klockan 21 var det prisutdelning för dagsvinnarna och de som hade turen med sig att vinna sponsorpris i scorkortsdragning.
Efter prisutdelningen fortsatte underhållningen och det blev lite gästspel, däribland jag som sjöng I will Survive. Det var ett tag sedan senast och texten satt inte 100%. Att jag hade med mig texten på telefon hjälpte inte för jag kunde inte se den lilla texten. Men det var en härlig publik och jag tror inte att de märkte… så mycket i alla fall.

Dag två vaknade jag upp med klipptåget igen till ännu en vacker morgon.

Min stugkompis och hennes spelsällskap startade från 10:an vid 9-tiden. Själv gick jag inte ut förrän klockan 12.
Denna gång presterade jag lite sämre och kom in på 77 slag netto, men lyckades trots det resultatet skrapa ihop 33 poäng.

På kvällen gick vi ut ett gäng och spelade 7 hål. Det gick ganska bra under de här mer avslappnade förhållandet.

Till middag blev det västerbottenpaj med lax i restaurangen innan prisutdelning.
När mörkret låg tungt över golfbanan spelade sällskapet i grannstugan nattgolf med självlysande bollar.

Dag tre, moving day, började även den soligt och denna gång fick jag börja på 10:an. Första två hålen gick ok, men sedan slog jag två bollar i vattnet på 12:an. Lyckades trots detta reparera skadan och kom in på 73 slag netto, 36 poäng, mycket tack vare en birdie på 2:an.
Mot slutet av rundan började det att regna lite grann, men jag klarade mig ganska bra. Det var lite värre för dem som gick ut sent för det ösregnade stundtals under eftermiddagen.

På kvällen blev det hamburgare i golfrestaurangen och musikunderhållning.

Lördag och fjärde tävlingsdagen. Ledarbollarna gick ut sist och resten av gänget lottades.
Bollen jag hamnade i blev aningen decimerad då en av grabbarna lyckats ramla på hemvägen efter gårdagens baluns med lite för många öl innanför västen. Det hade resulterat i ömma revben, vilket tydligen gjorde det omöjligt att svinga.
Det blev en trevlig runda med min kvarvarande spelpartner som började riktigt bra, men tyvärr tappade jag och slutade på 75 slag, 33 poäng.

Mitt slutresultat blev således 300 slag vilket räckte till en 14:e plats i B-klassen av 66 deltagare.
På sista rundan lyckades jag för en gångs skull pricka in en riktigt bra drive som hamnade på fairway på det hål som gällde ”longest drive”.

På kvällen nalkades bankett med tre-rätters middag och styrdans till dansband.
Innan kaffet var det högtidlig prisutdelning utanför restaurangen.

Jag fick ta emot ett 12-pack bollar för min längsta drive. Sedan hedrades vinnarna i respektive klass samt laget som alla får resa till Bulgarien till våren och spela final.

Efter prisutdelningen dansades det så att svetten lackade till efter midnatt.

Söndag morgon hemresa och snabb ompackning inför nästa äventyr: En vecka som ledare på idrottslägret Sports Heart.