Hänt i veckan – vecka 31, 2017

Vecka 31 spenderade jag kvällstid i ett klassrum på luftmadrass och dagtid på Ingarö IP tillsammans med namnkunniga friidrottare som Malin Ewerlöf och Stefan Holm.För tredje året gick idrottslägret Sports Heart av stapeln. Denna gång med fler idrotter än någonsin, hela nio stycken. Friidrott, fotboll, innebandy, hockey, handboll, cykel, dans, show och E-sport. Över 400 barn deltog och 200 ledare, en av dem var jag.

Lägret inleddes redan på söndagen med incheckning av de nästan 300 barn mellan 11-15 år valt övernattningsalternativet.

När luftmadrasserna var på plats i respektive grupps klassrum gick bussar till Södersved för grillmiddag och lära-känna-varandraaktiviteter med Aktiv Skärgård.

På måndag morgon efter att jag faktiskt sovit som en stock på luftmadrass var det dags för den officiella invigningen.

Boris René stod för musikunderhållningen och med hjälp av danslärarna fick han de flesta i publiken att svänga på höfterna.

Mentorerna för de respektive sporterna presenterades närmare på scenen och de framförde även ett rollspel för att visa att alla är lika mycket värda och alla behöver beröm speciellt när det inte har gått så bra.

När lägret var invigt satte träningen igång. Ett kort pass innan lunch och sedan ett längre efter lunch innan det tog slut för de som var på daglägret klockan 15:00.

Min härliga grupp tillsammans med Stefan Holm och ribban på 2,40 m. När man står där under är det helt ofattbart att det överhuvudtaget är möjligt att ta sig över så högt.

Stafetter var kul för då blandade vi lag i alla åldrar och det var så kul att se hur alla hejade på varandra från hjärtat.

Det blev lite avbrott från träningen i aktivitetscentret där Gladiatorn Spider utmanade i hinderbanan.

Det fanns också bumperball och fotbollsspel. Riktigt svettigt i den gassande solen.

Jag fick permission från lägret onsdag eftermiddag och natt för en golfrunda på Tjejtouren. Saltsjöbadens GK spelade jag för andra gången i år och denna gång gick det riktigt bra för mig, 68 slag netto räckte till seger och en sänkning av hcp till 17,3.

Åter på träningen på torsdagen som inleddes med stafetter igen, sedan fick barnen välja lite själva vad de vill träna på. Malin erbjöd intervallträning i backe och fick med sig ett gäng. Sedan var det lite fix inför morgondagens avslut med att skriva diplom.


På kvällen styrde bussarna till Södersved igen där City Gross bjöd på grillbuffé och Aktiv Skärgård på hoppborgar, beachvolley och minigolf.

Minigolfen var populär och det var härligt att se hur barnen tog initiativ till att hitta spelkompisar bland nyvunna vänner.

Varje grupp fick en tilldelad tid, så att det inte skulle bli kaos i hoppborgarna.


Efter en stunds aktiviteter och bad var det så äntligen dags att få hugga in på den härliga buffén. Det luktade så fantastiskt gott från grillarna och det vattnades verkligen i munnen på alla vrålhungriga.

Det bjöds på kyckling, fläskkarré, grillade grönsaker och en supergod sås med yoghurt och honung.
När grillbuffén låg i magen bjöds det på Zumba och eldshow innan efterrätten serverades. Grillad frukt med vaniljsås.
Den sista halvtimmen på plats började det att regna, men annars hade vi fantastisk tur med vädret hela veckan.

På fredag morgon var det dags att packa ihop alla tillhörigheter och städa klassrummet. Sedan hann vi med ett träningspass innan lunch. Jag hakade på Malins intervallträning på sportfältet, det var som med all träning ”väldigt skönt efteråt”.

Avslutningsceremonin började klockan 13:00 och då var båda mina tjejer med uppe på scenen. Lillasyster som gick show hade skrivit en låt tillsammans med sina showkompisar som de framförde.

Storasyster hade gått dans och dansade på scenen tillsammans med Kevin Walker när han sjöng den officiella Sports Heartlåten ”get up”.

På lördagen var min kropp och knopp helt slut. Jag sov och slappade hela dagen.
Lillasyster och jag njöt länge i bubbelbadet


På söndagen var det dags för Tjejtouren igen. Denna gång på Kyssinge GK. Barnen släppte jag av på vägen dit hos Farmor och Farfar där de skall spendera veckan.

Rundan på Kyssinge gick för det mesta bra, men jag hade två riktiga skithål. Trots detta lyckades jag spela ett slag under banans par netto och slutade på 73 slag. (Par 74) Även denna gång blev det en sänkning av hcp till 16,7

Hänt i veckan – vecka 30, 2017

Den första av två veckors semester i sista omgången för den här sommaren blev en golfrik vecka i Ljusdal, men den började med hotellfrukost.

Frukost med Lillasyster på Hotell Birger Jarl, blev en mysig start på veckan. Vi frossade i det mesta buffén hade att erbjuda. Bl.a Frukt, flingor, pannkakor, goda mackor och pain chocolate.


Tillbaka i Ljusdal igen och stuga 1 för Memira Open!

Första dagen körde vi inspel på banan och efter dusch bjöds det på pastaladdning vid husbilarna.


Det var hot om regn hela veckan, men jag klarade mig väldigt bra och fick bara lite regnstänk på mig den tredje rundan.
Första morgonen var magisk. Jag var uppe ganska tidigt dels eftersom min starttid var 7:56 och för att jag hade blivit väckt av klipptåget som startade 04:30 på morgonen, en stor nackdel med att bo på golfbanan. Jag började med en liten joggingtur som uppvärmning innan snabbdusch och frukost.


Det är alltid lite pirrigt när man ska ge sig ut på tävling och jag började lite trevande. Men snart lärde jag känna mitt spelsällskap och det blev lite mer avslappnat. Jag slutade inte helt i katastrof utan slutade på 75 slag netto. 33 poäng.
På eftermiddagen blev det en liten powernap innan dusch i kallt vatten och träff med övriga gänget vid husbilarna.


Vid 19 bänkade vi oss i golfrestaurangen för middag och underhållning. Liksom förra året valde jag rödingen på menyn, före kvällens räkbuffé. Rödingen var riktigt bra även denna gång.


Yellow Mike stod för underhållningen och det blev snabbt ett jäkla drag i tältet. Det är häftigt att det blir allsång av rätt oväntade låtar som Stad i Ljus och Åh Helga Natt.

Klockan 21 var det prisutdelning för dagsvinnarna och de som hade turen med sig att vinna sponsorpris i scorkortsdragning.
Efter prisutdelningen fortsatte underhållningen och det blev lite gästspel, däribland jag som sjöng I will Survive. Det var ett tag sedan senast och texten satt inte 100%. Att jag hade med mig texten på telefon hjälpte inte för jag kunde inte se den lilla texten. Men det var en härlig publik och jag tror inte att de märkte… så mycket i alla fall.

Dag två vaknade jag upp med klipptåget igen till ännu en vacker morgon.

Min stugkompis och hennes spelsällskap startade från 10:an vid 9-tiden. Själv gick jag inte ut förrän klockan 12.
Denna gång presterade jag lite sämre och kom in på 77 slag netto, men lyckades trots det resultatet skrapa ihop 33 poäng.

På kvällen gick vi ut ett gäng och spelade 7 hål. Det gick ganska bra under de här mer avslappnade förhållandet.

Till middag blev det västerbottenpaj med lax i restaurangen innan prisutdelning.
När mörkret låg tungt över golfbanan spelade sällskapet i grannstugan nattgolf med självlysande bollar.

Dag tre, moving day, började även den soligt och denna gång fick jag börja på 10:an. Första två hålen gick ok, men sedan slog jag två bollar i vattnet på 12:an. Lyckades trots detta reparera skadan och kom in på 73 slag netto, 36 poäng, mycket tack vare en birdie på 2:an.
Mot slutet av rundan började det att regna lite grann, men jag klarade mig ganska bra. Det var lite värre för dem som gick ut sent för det ösregnade stundtals under eftermiddagen.

På kvällen blev det hamburgare i golfrestaurangen och musikunderhållning.

Lördag och fjärde tävlingsdagen. Ledarbollarna gick ut sist och resten av gänget lottades.
Bollen jag hamnade i blev aningen decimerad då en av grabbarna lyckats ramla på hemvägen efter gårdagens baluns med lite för många öl innanför västen. Det hade resulterat i ömma revben, vilket tydligen gjorde det omöjligt att svinga.
Det blev en trevlig runda med min kvarvarande spelpartner som började riktigt bra, men tyvärr tappade jag och slutade på 75 slag, 33 poäng.

Mitt slutresultat blev således 300 slag vilket räckte till en 14:e plats i B-klassen av 66 deltagare.
På sista rundan lyckades jag för en gångs skull pricka in en riktigt bra drive som hamnade på fairway på det hål som gällde ”longest drive”.

På kvällen nalkades bankett med tre-rätters middag och styrdans till dansband.
Innan kaffet var det högtidlig prisutdelning utanför restaurangen.

Jag fick ta emot ett 12-pack bollar för min längsta drive. Sedan hedrades vinnarna i respektive klass samt laget som alla får resa till Bulgarien till våren och spela final.

Efter prisutdelningen dansades det så att svetten lackade till efter midnatt.

Söndag morgon hemresa och snabb ompackning inför nästa äventyr: En vecka som ledare på idrottslägret Sports Heart.

Hänt i veckan – vecka 28, 2017

En semestervecka med traditionsenlig tennisskola och märkestagning för tjejerna och golfvecka på Ingarö GK.

Veckan började på golfbanan tillsammans med sambon i öppningstävlingen för Golfveckan på Ingarö GK. Fyrboll. Det gick inte så himlans bra för oss för vi lyckades spela dåligt båda två på samma hål och det är ju inte bra när det är partävling där scorerna oftast blir skyhöga.
Vi lyckades tillslut skrapa ihop 36 poäng vilket räckte till en placering i bakre halvan av startfältet. Vinnarna hade 46 poäng.


Vi hann hem till tjejernas start av märkestagningen på veckans och hela simskolans varmaste dag (skulle det visa sig).

Det blev en mjukstart där hela gänget tog simborgarmärket.

Lillasyster fick dock kämpa lite och lyckades inte riktigt hela vägen i det småkyliga vattnet.

En timma senare stod hon ombytt och klar på centercourten för första tennislektionen. Men först lite mys med söt liten hundvalp.

Ny tennistränare för i år. Med värme och med mycket humor lyckades han ta kontroll även på de mest okoncentrerade deltagarna.

”Snurren” var en enkel match.

Klockan fyra var det dags för nästa grupp på plats där Storasyster var en av deltagarna.

Även hon klarade ”snurren” med bravur.

Tisdag lunch spelade jag min tredje golfmatch i Skogsmatchen. Jag mötte min överman som spelade helt fantastiskt och det blev förlust.

På onsdag morgon var jag åter på golfbanan denna gång för Flaggtävling. Jag hade blivit lottad i samma boll som en god golfvän, vilket gjorde att det redan innan start kändes riktigt avslappnat och skönt. De två herrarna i vår boll var också härliga, så vi hade skön stämning i bollen.

Det mesta gick min väg denna runda och eftersom det var slagtävling försökte jag spela smart för att inte göra onödiga chansningar och förlora slag.
När 18 hål var spelade hade jag sex slag kvar. De räckte till att håla ut på ettan och slå ut på tvåan, vilket i sin tur räckte till seger i damklassen!
Jag blev så otroligt glad att att äntligen få lyckas när det är tävling.

På torsdagen fick vi besök vänner som vi bjöd på grillunch. Äntligen fick vi också träffa deras 6-månader gamla dotter. Av dem fick vi den här fina buketten.

I arla morgonstund på fredagen spelade jag en runda på Saltsjöbadens GK med min vän och kollega. Solen sken och vi kunde gå i ett lugnt tempo utan påtryckningar varken framför eller bakifrån.
Det blev en härlig start på dagen, även om golfen kanske inte var den bästa.

Femte och sista lektionestimmen i tennisskolan.

Lillasyster slog personligt rekord i antal trixade bollar med långt över 100.

Hon var dessutom en av de bästa bollkallarna i gänget.

Här lottas det dubbelpar. En uppgift som togs på stort allvar. Det blandades racketar så att de som valde nummer inte fick se i vilken ordning de låg.
Precis innan lektionen var slut öppnade sig himlen och regnet fullständigt vräkte ner.

Det regnade så mycket att det blev stora pölar på banan. Det blev lite försenat till nästa grupp i väntan på att det skulle torka upp. Då tog deltagarna eget initiativ och startade igång spel på andra banan som inte var lika blöt.

En halvtimme senare än vanligt drog vanliga lektionen igång med ”Ring, ring” och allt vad de olika övningarna hette.

”Brudarna” lyckades nästan alltid bli lottade tillsammans.


Fagerholmsmästerskapen i boule spelades som vanligt i strålande sol och högsommarvärme. Det var lite färre lag än tidigare år, men ändå 36 tvåmannalag som tampades om den åtråvärda titeln.


Jag spelade i lag med Lillasyster, som verkligen anammat tekniken efter sin pappa. Hon var grymt bra och la många klot riktigt när.

Vi tog oss vidare som grupptvåa efter två vinster och en förlust. Vi vann också första slutspelsmatchen, men sedan blev det stopp.

Inte helt oväntat stod sambon i final, som blev en riktig rysare. Tillslut blev det seger med 13-12.

Prispallen i årets upplaga av Fagerholmsmästerskapen.

Efter finalen var färdigspelad var det dags för 50-årsfest. Tennisföreningen fyllde egentligen 50 år förra året, men bättre att fira ett år försent än inte alls, som ordföranden sa.

Mamma och pappa kom lagom till festligheterna.

Nästan 140 gäster mumsade i sig av den härliga buffén, ställde upp i den prestigefyllda äggkastningen och dansade till över midnatt.

Hänt i veckan – vecka 27, 2017

En arbetsvecka, innan en veckas semester, som fylldes med en hel del; två golfmatcher, installation av vårt nya husdjur och Barnens Allsång på Skansen.


Härliga sommarbär som jag plockade till tonerna av fågelkvitter i morgonsolen innan jobbet. De förgyllde sedan frukostyoghurten.

Det blev en skön arbetsvecka där man fick mycket avklarat. Man märker tydligt på mailskörden att Sverige har gått in i semester mode, men givetvis dyker det upp lite sista minuten akutgrejer.

Vi som var kvar på kontoret fick på torsdagen en mysig sommarlunch på Restaurang J:s uteserveringen i solskenet för att fira och lyckönska en kollega som ska bli mamma för första gången.

Jag är med i Skogsmatchen i golf ett seriespel som spelas på Skogsbanan på Ingarö GK. I veckan spelade jag två matcher av fem och lyckades riktigt bra. Båda var ganska länge riktigt jämna innan jag fick ett litet övertag och drog ifrån. Första matchen på onsdagskvällen vann jag med 5-0 och på lördagen blev det 4-0.


Möt vårt nyinköpta husdjur ”Lelle”.
Hela familjen stod fascinerat och tittade på när den tog sin jungfrufärd över vår enorma gräsmatta och imponerades stort över hur galant den klarade att ta sig upp för den branta slänten.
Det går inte fort men den jobbar på bra och effektivt och går snällt och lydigt tillbaka till sitt bo när den behöver laddas.


På söndagen åkte jag och barnen till Skansen. Det skulle enligt väderleksrapporterna inte regna, men så fort vi satte tårna innanför grindarna på Skansen öppnade sig himlen.
Det fullständigt vräkte ner.
Vi fick göra ett akutinköp av regnponchos och bänkade oss sedan framför Soliden scenen för Barnens Allsång på Skansen.

Lagom till allsången började blev det tack och lov uppehåll. Tobbe Trollkarl öppnade med att ta tempen på publiken innan signaturmelodin ”Nu alla vänner är det sommarlov” ljöd i högtalarna och Ayla Kabaca entrade scenen.

Veckans gästartist var Boris René som givetvis körde sin finallåt från melodifestivalen. ”Her kiss”.

Och sin nya singel ”Anywhere you go”.

Allsångslåtarna avlöste varandra. Hajarna, Tre små apor hoppade i sängen, Tänk om jag hade en liten, liten apa, Mors lilla lathund, Sill i dill, Bockarna Bruse, Jag vill ha en hund, en blå, Min piraya Maja oc Kom och ta mig (långt här ifrån ”klapp, klapp”).

Tobbe Trollkarl spexade och sågade itu en mamma.

Avslutningsvis fick alla som ville ställa sig på kö och träffa de som varit på scenen och det här är helt fantastiskt att artisterna verkligen tar sig tid att ställa upp på bild och svara på frågor.

Nu sprack himlen upp och solen tittade fram och det blev en vacker sommarkväll. Vi köpte oss varsin nybakade bulle i bageriet, hälsade på djuren på Lill-Skansen och tog varsin glass. Sedan var vi nöjda och belåtna och promenerade tillbaka till bilen för hemfärd.

Hänt i veckan – vecka 26, 2017

Det var en hektisk vecka på jobbet när alla ska få klart sista-minuten-grejer innan semestern och få klarhet i allt som ska göras när det drar igång igen i augusti. På hemmafronten var det en lite annorlunda vecka med övernattningscuper för tjejerna och min födelsedag som avslutning på veckan.


Tisdag kväll var ganska solig. Jag och sambon hade planerat en golfrunda på kvällskvisten, men han hade satt igång att fylla vatten i spa-badet och dessutom köpt en robotgräsklippare. Det fanns således inte någon tid över för golf.
Efter att ha fixat till en grillmiddag begav jag mig ensam till golfbanan och spelade 9 hål på Skogsbanan.

Onsdag bjöd även den på en härlig solig kväll. Jag testade lite spontant att spela en ny banan som ligger på vägen hem från jobbet nämligen Nacka GK. Jag började med att spela ganska uselt i 9 hål, men sedan vände det och på sista nio skrapade jag ihop 20 poäng och klarade mig inom min buffertzon på 33 poäng.

Torsdag morgon klockan 06:45 var det smått kaos vid Brunn på Ingarö. Fem bussar med fotbollslag från Ingarö If skulle bege sig av mot Dalecarlia cup i Borlänge, däribland Storasysters gäng.
Förväntansfulla tjejer på väg till ett fyradagarsäventyr i Dalarna.

Torsdag kväll blev en kväll på tu man hand med Lillasyster. Packlistan för helgens övernattningscup var utskriven och punkt för punkt bockades av med största noggrannhet, så att inget skulle missas.

När allt var avbockat och packat sånär som på telefon och laddare gav vi oss ut på en liten promenad och hittade smultron och fina blommor.

Under plockandets gång planerade Lillasyster vad vi skulle göra med smultronen och kom fram till att det skulle vara gott med en smultronsmoothie. Denna skulle också fotograferas lite snyggt och då behövdes blommor.

När vi kom hem stylades smoothien med stor känsla och noggrannhet. ”Det blir en perfekt bild för din Insta, mamma!”

På fredag efter jobbet var det dags för samling inför avresa till Enköpingscupen. Packningen var lite tung för en blivande 9-åring och det var svårt att hålla sig upprätt.

Hela gänget, lite skadedrabbat, som gav sig av till Enköping för att sova två nätter i skolsal utan mamma och pappa.

Med båda döttrarna iväg på fotbollscup åkte jag och sambon till golfbanan och tränade lite inför morgondagens tävling. Efter 11 hål var vi nöjda och tog bilen till ICA Maxi för att bunkra upp med alla godsaker vi hade blivit sugna på under golfrundan. Godis, nötter, ostar och en hel del annat onyttigt.

På lördag morgon gick färden mot Haninge Golfklubb. 103 lag var med och spelade Husman Hagberg Classic.
Det var kanonstart klockan 11:00 och jag och min lagkompis/golfvän började på hål 5. Sambon och hans lagkompis/boulevän startade på 3:an.

Vi spelade greensome, slaggolf och det gick tyvärr helt katastrofdåligt för oss. Vårt hopp stod till utlottningen av priser bland scorekorten.
Efter över fem timmar på banan i strark vind och ett lite kylslaget Haninge var lidandet över och vi bjöds på Texmexbuffé. Vi hade tyvärr ingen tur i utlottningen heller.

Födelsedagar nuförtiden är mest viktigt för barnen och med båda iväg på cup blev det inte någon frukost på sängen och ingen sång på morgonkvisten.
Jag fixade min egen frukost och öppnade presenterna från mormor, mamma och pappa som kom med posten i fredags.
Sedan gick jag in på nätet och beställde ett nytt golfparaply eftersom det gamla blåste sönder förra veckan.

Det tidigare i veckan utlovade ösregnet och busvädret uteblev och det blev en varm och härlig dag som jag inte helt oväntat spenderade till större delen på golfbanan.

I väntan på att Lillasyster skulle komma hem från sitt fotbollsäventyr unnade jag mig en mjukglassbägare med kolasås.

Med Lillasyster åter hemma blev det lite ordning och reda på födelsedagsfirandet och jag fick absolut inte titta när hon fixade med sorbet och ljus.
Hon sjöng alla tre verserna på ja, må hon leva och jag fick världens finaste teckning.

När Storasyster kom hem efter klockan åtta på kvällen fick jag presenten hon hade berättat om i telefon. ”Det är något som kostade 9 kronor och som jag vet att du gillar”
Stora presenten köpte jag till mig själv redan förra veckan – en golfkikare/avståndsmätare.

Ofrivillig intervallträning är också träning

Tur att jag är en hyfsat vältränad mamma som inte valde att resa hem med flip-flops när dottern kommer på vid boarding att hon glömt mobilen i säkerhetskontrollen.

Puh, det var verklige en riktig pers när vi skulle resa hem från vår semestervecka i Spanien. Att vi var ute i ovanligt god tid på avresedagen spelade ingen roll. Det var nära att vi, eller åtminstone jag, inte kom med planet.

När det var dags att gå ombord på planet var vi tvungna att packa om vårt handbagage för de var superpetiga med att alla bara hade EN väska med sig ombord. Här började stressen eftersom alla våra väskor givetvis var fullproppade.
Nu kommer Lillasyster på att hon inte tog sin mobil efter att våra tillhörigheter passerat genom säkerhetskontrollen. Jag drar snabbt ihop dragkedjan på min överpackade väska, så att den går sönder, och springer till säkerhetskontrollen.

Väl i säkerhetskontrollen beskriver jag hur telefonen ser ut och mycket riktigt finns den, MEN jag måste knappa in pin-koden. Suck! Det står still i huvudet och jag har smått panik eftersom planet ska lyfta om 15 minuter. Hur djupt jag gräver i mitt minne kan jag inte komma på den senaste.
Säkerhetsvakten är stenhård. Han lämnar inte ut telefonen utan kod. Han har ingen möjlighet att ringa till gaten, men ber om ett utrop i högtalarna efter min sambo.

Detta dröjer givetvis och han säger till mig att springa tillbaka till gaten, vilket jag gör. Där möts jag av tårdrypande barn och onda blickar från incheckningspersonalen.
Jag får koden och springer tillbaka igen. Nu chippar jag efter andan och kan knappt andas när jag kommer fram.
Jag slår in koden, får telefonen och blir hänvisad till någon bakdörr. Jag har en liten förhoppning om att det står en liten bil där som kan köra mig bort de ca 400 m det är till gaten, men så var icke fallet fast jag slapp att springa genom den långa tax-freebutiken i alla fall.

När jag kom tillbaka till gaten igen var familjen på väg ombord. Tårarna sprutade på Lillasyster eftersom hon blivit informerad om att jag skulle få ta ett senare plan.
Jag kunde verkligen inte andas och jag blev uppmanad av personalen ta det lugnt.  Det kan ha varit min snabbaste km-tid någonsin och jag kom tack och lov hann precis med planet.

Gissa om svetten rann när jag väl satt mig på min plats och andades ut?

Detta får bli mitt bidrag till juni månads träning inför Rosabandetloppet i slutet av september. Ofrivillig intervallträning är också träning.
Jag känner ju att jag i alla fall har någon form av grundkondition att luta mig tillbaka på. Det är värre om jag skulle få tillbaka löparknä igen som jag hade för två år sedan. Då blir det omöjligt att springa. Men än är det nästan tre hela månader kvar så jag kanske chockar mig själv och ger mig ut i löpspåret några gånger innan dess.

Midsommarafton i Österskär och Åkersberga

Den varmaste och soligaste midsommarafton på många år.


Tänk vad fantastiskt att midsommarafton för en gångs skull började med klarblå himmel. Precis så där som man vill ha det när det är midsommarafton. Inga tunga regnmoln som hotfullt hänger över en och en termometer vars kvicksilver knappt klarar av att trycka sig över 10-gradersstrecket, utan helt perfekt.

Ok, det var inte sommarhett i luften, men med 17 grader i skuggan och en riktigt behagligt temperatur i solen går det ju inte att klaga.

Vi gav oss av strax efter 9 och åkte över Vaxholm med god marginal för bilköer midsommartrafiken. Men den verkade vara avklarad. Det var inte ens fullt på bilfärjorna och vi kom fram till Åkersberga 20 minuter före tänkt tid, så vi hann stanna vid en affär och handla det som vi hade glömt bort att ta med oss.

Väl på plats hos våra vänner påbörjades en dag av konstant mat-, godis- och snacksintag. Från 11:30 till midnatt hade jag nog hela tiden någonting i munnen, nästan.

Lunchen bestod av det som en midsommarlunch sig bör förutom att matjessill inte fanns separat utan i bara som ingrediens i silltårtan. Det gjorde verkligen ingenting och allt var fantastiskt gott.

Det blev två omgångar in till buffébordet.

Till en början var det dock omöjligt att få i sig något över huvud taget eftersom alla typer av munnar var tvunget att testas under glada skratt och stundtals gapflabb.

Mätta och belåtna packades fikakorgen för avfärd mot midsommarfirandet i Österskär.

Väl på plats bredde vi ut våra picknickfiltar och campingstolar och ganska snart var det dags för alla stora starka att resa midsommarstången.

Bosse Parnevik höll midsommartal och lämnade sedan över till Linda Rapp som höll i dansen kring stången.

Det blev en hel del klassiker, men även en för mig ny låt/dans ”dansa i en ring” Dansa två och två *4, Dansa alla *3 i en ring. Sedan med fler och fler antal i ringen.
Givetvis avlutades dansen med raketen.

Efter att fikakorgen länsats stod lekar för barnen på tur. I år skippade mina säcklöpningen och sparade krafterna till potatisracet.

Full koncentration och full fart räckte inte till seger men det är svårt att vinna om det är olika antal deltagare i varje lag, speciellt om man är många fler.

I väntan på 5-kampen som stod näst på tur i agendan ville några gå och bada. Det var inte jag eller någon annan vuxen, men det var fint att titta på svanfamiljen med småttingar i viken.

Det blev en rafflande fem-kamp som började med snurrstafett. Vi var fyra i varje lag som bestod av ett vuxenpar och någon annans barn.

Därefter kastade vi stövel. En poäng för varje ruta i stegen om stöveln hamnade däri och 30 poäng om man träffade skottkärran en bra bit bort.

Det var inte min paradgren, men barnen lyckades bra. Att satsa på skottkärran var som att spela på triss och därför blev jag poänglös, liksom sambon.

Sedan följde säcklöpning och potatisrace.

Femkampen avslutades med att spotta geléhallon.

Det blev min paradgren detta år och jag lyckades ge vårt lag en andraplats.

Jag tror att jag har en liten fördel av att jag kan rulla tungan :). Tricket är att se till att det inte finns något socker kvar.

I väntan på grill kom gitarren fram och det blev lite pausunderhållning.

Grillmästaren själv visad prov på sin talang när kyckling, oxfilé, salmabugare och grönsaker grillades till perfektion.

Japp, då var det dags igen och faktiskt kände jag mig lite hungrig. Allt var gudomligt gott.

Och när man trodde att man inte hade någon som helst plats kvar i magen dukades det fram tre nyanser av jordgubbe. Jordgubbssoppa, jordgubbspannacotta och jordgubbspaj. Ja, allt fick plats.

Kvällen övergick till natt och vi sjöng till gitarren till över midnatt innan vi åkte hem i midsommargryningen.

Hänt i veckan – vecka 23, 2017

Vecka 23 blev en till största delen riktigt solig vecka fullspäckad med skolavslutningar, aktiviteter och golf.


Måndagkvällen bjöd på strålande sol och sommarpicknick med Storasysters klass. Klassens mentorer tackades för ett härligt första läsår tillsammans.

Grillarna gick på högvarv med medhavda korvar, hamburgare och vegetariska alternativ.

Storasyster tillsammans med sin mentor.

Efter de mer matiga alternativen grillades det marshmallows som monterades ihop till Smoores. Fikabordet som klassföräldrarna bjöd på gick inte heller av för hackor.

Tur att det ordnades med en brännbollsmatch så att vi alla fick röra på oss efter allt matintag.

Några Musicallynummer spelades in med stor inlevelse innan det var dags att bege sig hemåt.

Tisdag och Sveriges nationaldag som numera traditionsenligt innebär Paradisloppet på Ingarö.

Lillasysters gäng F08/09 startade efter uppvärmning klockan 09:00. Hon kom i mål efter 1,5 km på 7:54 och hamnade på en hedrande 14:e plats.
Efter målgång var det snabbt ombyte för att ta sig till Gustavsbergs hamn där hon tillsammans med sin kör framförde flera fina sommarlåtar från scenen.

Startskottet för F06/07 ljöd klockan 10:00.

Storasyster sprang efter 2,5 km in på en 17:e plats med tiden 12:56.

Senare under dagen gick starterna för de allra minsta och för de äldsta med 10 km i kuperad terräng som det avslutande loppet. En som antog utmaningen var Aron Anderson som körde för Barncancerfonden med målet att klara sträckan på en timma.

Undantaget för solsken kom på onsdagen. Hela dagen spöregnade det vilket skrämde deltagarna i onsdagsgolfen. Men på kvällen sprack det upp och blev helt fantastiskt väder och jag hade banan nästintill helt för mig själv. Dock var ju givetvis alla fairways och greener genomblöta, så ingenting kom gratis.

Fredagen den 9 juni – den stora skolavslutningsdagen. Lillasyster hade avslutning på morgonen och Storasyster på kvällen.

Tyvärr var jag och sambon tvungna att dela på oss eftersom jobbet hopat sig för oss båda. Detta för att i lugn och ro kunna gå på ledighet under nästa vecka.

Jag gick på Storasysters avslutning i Sofiakyrkan efter jobbet. Klassen hade efter repetitioner på eftermiddagen haft fikapicknick i Vitabergsparken.

Inte ett öga var torrt. DST (musikal) eleverna i årskurs fyra dansade och sjöng ”Where is love” från musikalen Oliver.
Därefter höll prästen i Sofiakyrka ett fint sommartal till eleverna. Det handlade om att det inte alltid syns på utsidan, men inuti är alla stjärnor. Precis som när man delar ett äpple på mitten på fel håll – där gömmer sig en stjärna.
Sedan var det dags för MS-eleverna plus kören att framföra Summertime innan församlingen sjöng ”I denna ljuva sommartid” följt av rektorns tal. Kören och MS sjöng sedan ”I can see clearly now”.

Avlutningsvis fick alla sjunga ”Den blomstertid nu kommer”.

Lördagen blev sista friidrottsträningen för vår del innan sommaruppehållet. Efteråt åkte Lillasyster direkt hem till sin kompis som några timmar senare hade kalas.
Jag gick ut 9 hål på Skogsbanan.

På söndagen ställde jag upp i damgolftävlingen på Ingarö. 35 poäng gav ingen pallplats, men jag blev prisad för min birdie på 8:e hålet.

Loddo – en låda fylld med överraskningar

Vi har haft nöjet att få testa Loddo. En låda fylld med nyheter och överraskningar. Under devisen ”upptäck nya favoriter”


I veckan hämtade vi ut Juniboxen som var en liten besvikelse jämfört med den förra vi testade för ungefär en månad sedan.

Kontantkort och senilsnöre är kanske inget som vi har så stor glädje av här hemma. Alla i familjen har sina etablerade telefonnummer och jag är förvisso på god väg mot pensionsålder men senilsnören… jag sparar dem till senare i livet.

I lådan fanns chiapudding i smart förpakning – den blev ett helt perfekt mellanmål på golfbanan. Det enda dilemmat är att de små rackarns chiafröna fastnade mellan tänderna och det tog några golfhål innan jag lyckades få loss dem.

Nick’s kexbar utan socker var försvinnande god. Loddo utlovade två stycken, men bara en fanns i lådan. Detta åtgärdades med bravur genom att de skickade ut den saknade chokladkakan innan man ens hann upptäcka misstaget. En stor eloge!

Smakis – ekologisk jordgubbsdryck. Helt perfekt att packa med i badväskan till stranden. God smak och så känns det givetvis extra bra att den är ekologisk.

NOCCO energidryck med svartvinbärssmak har vi inte testat ännu utan sparar till en dag när extra energipåfyllning behövs.

FLUX Drops med rabarber och jordgubbssmak. Den perfekta mutan till barnen. Som godis men innehåller lite flour och vara länge eftersom man måste suga på dem. I mitten gömmer sig något syltaktigt.

Lingondipp har vi inte provat ännu, men det låter spännande och den kommer att blandas till när det vankas fredagsmys med grönsaksdipp.

Det här var innenhållet i den förra lådan vi testade.

Loddo är en prenumerationstjänst och den här koden. aks17, ger dig 10% rabatt om du också vill prova.

Hänt i veckan – vecka 24, 2017 Torrevieja

Denna veckan var en vecka med välbehövlig semester i värmen, långt ifrån alla måsten och aktiviteter.


Måndag
Avresa mot Alicante på eftermiddag/kväll vid fem. Det var skönt att ha hela dagen på sig och i lugn och ro kunna packa, fixa med matsäck, plocka undan hemma och ta sig till Arlanda innan köerna.
Planet var långt ifrån fullbokat och vi hade åtta tomma rader framför oss och en bakom. Det var gott om plats att bre ut sig med andra ord. Fyra timmar senare landade vi i Alicante där vår incheckade väska kom snabbt.
Kön till hyrbilsföretaget var desto långsammare och med trötta barn kändes det som en evighet. Väl i hyrbilen tog det ungefär 40 minuter till Torrevieja och vårt boende. Vi vimsade lite innan vi till slut, med lite hjälp, hittade till radhuset på saffransgatan. Klockan började då närma sig midnatt så vi bäddade snabbt sängarna och gjorde oss i ordning för läggdags.

Tisdag
Jag och tjejerna började dagen med att åka och handla frukost som vi sedan avnjöt på innergården på baksidan av huset.

Därefter började vi insmörjningsprocessen. Solskyddsfaktor i mängder kletades på våra bleka kroppar innan vi åkte ett par kvarter bort till våra vänner och deras mysiga poolområde.

Sambon hade föga förvånande nosat upp en bouleklubb i närheten och gav sig iväg för två timmar träning.

Vi andra njöt av sol, bad, en god bok och lunch i skuggan under markisen.

På kvällen promenerade vi till Zenia Boulevard där vi åt middag på en pasta- och pizzabufférestaurang.
Pizzabitar av olika sorter serverades vid bordet liksom små skålar med pasta och olika såser. Gissa om man blev proppmätt?!

Efter maten hann vi med lite shopping innan butikerna stängde klockan 22. Lillasyster köpte sina efterlängtade sandaler och hittade en väska ”precis en sådan hon alltid velat ha” med garnbollar.

Onsdag
Vi stod välinsmorda på låset när vattenlandet Aquopolis öppnade sina dörrar klockan 11:30. Båda våra tjejer är nu över 140 cm långa och gick som vuxna (det gällde även på restauranger – längd före ålder).

Vi hade tur för det var inte särskilt mycket folk och vi behövde aldrig köa. Vi kunde välja och vraka bland alla attraktioner och med några få undantag gå raka vägen ombord ringar och rutschkanor.
Det var en härlig dag för vattenland med strålande sol och ungefär 32 grader i skuggan. Helt perfekta förhållanden för min familj eftersom vi är så frusna av oss.

På kvällen åt vi grillmiddag hemma hos vännerna.

Torsdag
Poolhäng igen med bok och mycket skugga. Grabbarna drog iväg till bouleträningen.

På eftermiddagen kollade in våra Ingarögrannars hus som de fixat till med pool och boulebana. Det bjöds på bubbel, boule och bad.

På kvällen var långbord bokat på restaurang…

… för att fira födelsedagsbarn.

När maten sjunkit ner en smula knatade vi vidare till ett inte så välbesökt karaokeställe och rev av några låtar innan de bytte till en helt inkompetent karaokevärd. Klockan var då ganska mycket så det gjorde inte något.


Fredag
Äntligen golf!
Jag fick låna klubbor som inte var av senaste modell, men de funkade ok att spela med.

Trots spel på för mig nya klubbor och avsaknad av driver, 7:a och PW lyckades jag på 9 hål göra två par, två bogeys och resten dubbel.
Det fläktade bra på banan och jag upplevde inte värmen som något problem. Visst rann svetten längs ryggraden, men det var helt ok att spela i 32 graders värme.

När jag kom hem efter golfrundan förvånades jag över att familjen fortfarande var hemma. Två av dem hade tagit en rejäl sovmorgon till 12:30!!! den tredje hade roat sig själv med iPad.
Vi beslutade oss för att ägna eftermiddagen åt shopping och glass.

På kvällen åt vi take-away hos våra vänner och snackade fram till midnatt.

Lördag
Beach!

Vår sista hela dag tillbringades på stranden tillsammans med alla lördagslediga spanjorer.

Det var riktigt varmt och behagligt i vattnet. Tillräckligt för att den badkruka jag blivit tog sig inte bara ett dopp utan flera.

Lunch på strandrestaurangen. Tapas, baguetter, hamburgare och toast.

Fiskar fångades.

Och det spelades strandtennis.

På kvällen åt vi först Asiatiskt.

Därefter åkte vi in till strandpromenaden i Torrevieja och vräkte i oss glass i STORA lass.

Vi orkade faktiskt inte äta upp.

Söndag
Hemresedagen ägnades åt att städa och tvätta lakan innan vi i god tid begav oss till flygplatsen.
Att lämna hyrbilen gick väldigt smidigt.
Vi incheckningen blev vi informerade om att vi bara fick ha ett handbagage. Det hade vi ju givetvis inte och alla väskor var så gott som fullsmockade med grejer, men vi chansade…

Vid gaten var det samma sak och vi fick ställa oss och packa om alla väskor. Puh! dragkedjan gav vika, men vi lyckades!
I den vevan kom Lillasyster på att hon glömt sin telefon i säkerhetskontrollen…
Vi som hade varit ute i god tid höll på att inte komma med planet.
Mer om den historien i ett separat inlägg.