Midsommarafton i Österskär och Åkersberga

Den varmaste och soligaste midsommarafton på många år.


Tänk vad fantastiskt att midsommarafton för en gångs skull började med klarblå himmel. Precis så där som man vill ha det när det är midsommarafton. Inga tunga regnmoln som hotfullt hänger över en och en termometer vars kvicksilver knappt klarar av att trycka sig över 10-gradersstrecket, utan helt perfekt.

Ok, det var inte sommarhett i luften, men med 17 grader i skuggan och en riktigt behagligt temperatur i solen går det ju inte att klaga.

Vi gav oss av strax efter 9 och åkte över Vaxholm med god marginal för bilköer midsommartrafiken. Men den verkade vara avklarad. Det var inte ens fullt på bilfärjorna och vi kom fram till Åkersberga 20 minuter före tänkt tid, så vi hann stanna vid en affär och handla det som vi hade glömt bort att ta med oss.

Väl på plats hos våra vänner påbörjades en dag av konstant mat-, godis- och snacksintag. Från 11:30 till midnatt hade jag nog hela tiden någonting i munnen, nästan.

Lunchen bestod av det som en midsommarlunch sig bör förutom att matjessill inte fanns separat utan i bara som ingrediens i silltårtan. Det gjorde verkligen ingenting och allt var fantastiskt gott.

Det blev två omgångar in till buffébordet.

Till en början var det dock omöjligt att få i sig något över huvud taget eftersom alla typer av munnar var tvunget att testas under glada skratt och stundtals gapflabb.

Mätta och belåtna packades fikakorgen för avfärd mot midsommarfirandet i Österskär.

Väl på plats bredde vi ut våra picknickfiltar och campingstolar och ganska snart var det dags för alla stora starka att resa midsommarstången.

Bosse Parnevik höll midsommartal och lämnade sedan över till Linda Rapp som höll i dansen kring stången.

Det blev en hel del klassiker, men även en för mig ny låt/dans ”dansa i en ring” Dansa två och två *4, Dansa alla *3 i en ring. Sedan med fler och fler antal i ringen.
Givetvis avlutades dansen med raketen.

Efter att fikakorgen länsats stod lekar för barnen på tur. I år skippade mina säcklöpningen och sparade krafterna till potatisracet.

Full koncentration och full fart räckte inte till seger men det är svårt att vinna om det är olika antal deltagare i varje lag, speciellt om man är många fler.

I väntan på 5-kampen som stod näst på tur i agendan ville några gå och bada. Det var inte jag eller någon annan vuxen, men det var fint att titta på svanfamiljen med småttingar i viken.

Det blev en rafflande fem-kamp som började med snurrstafett. Vi var fyra i varje lag som bestod av ett vuxenpar och någon annans barn.

Därefter kastade vi stövel. En poäng för varje ruta i stegen om stöveln hamnade däri och 30 poäng om man träffade skottkärran en bra bit bort.

Det var inte min paradgren, men barnen lyckades bra. Att satsa på skottkärran var som att spela på triss och därför blev jag poänglös, liksom sambon.

Sedan följde säcklöpning och potatisrace.

Femkampen avslutades med att spotta geléhallon.

Det blev min paradgren detta år och jag lyckades ge vårt lag en andraplats.

Jag tror att jag har en liten fördel av att jag kan rulla tungan :). Tricket är att se till att det inte finns något socker kvar.

I väntan på grill kom gitarren fram och det blev lite pausunderhållning.

Grillmästaren själv visad prov på sin talang när kyckling, oxfilé, salmabugare och grönsaker grillades till perfektion.

Japp, då var det dags igen och faktiskt kände jag mig lite hungrig. Allt var gudomligt gott.

Och när man trodde att man inte hade någon som helst plats kvar i magen dukades det fram tre nyanser av jordgubbe. Jordgubbssoppa, jordgubbspannacotta och jordgubbspaj. Ja, allt fick plats.

Kvällen övergick till natt och vi sjöng till gitarren till över midnatt innan vi åkte hem i midsommargryningen.

Hänt i veckan – vecka 23, 2017

Vecka 23 blev en till största delen riktigt solig vecka fullspäckad med skolavslutningar, aktiviteter och golf.


Måndagkvällen bjöd på strålande sol och sommarpicknick med Storasysters klass. Klassens mentorer tackades för ett härligt första läsår tillsammans.

Grillarna gick på högvarv med medhavda korvar, hamburgare och vegetariska alternativ.

Storasyster tillsammans med sin mentor.

Efter de mer matiga alternativen grillades det marshmallows som monterades ihop till Smoores. Fikabordet som klassföräldrarna bjöd på gick inte heller av för hackor.

Tur att det ordnades med en brännbollsmatch så att vi alla fick röra på oss efter allt matintag.

Några Musicallynummer spelades in med stor inlevelse innan det var dags att bege sig hemåt.

Tisdag och Sveriges nationaldag som numera traditionsenligt innebär Paradisloppet på Ingarö.

Lillasysters gäng F08/09 startade efter uppvärmning klockan 09:00. Hon kom i mål efter 1,5 km på 7:54 och hamnade på en hedrande 14:e plats.
Efter målgång var det snabbt ombyte för att ta sig till Gustavsbergs hamn där hon tillsammans med sin kör framförde flera fina sommarlåtar från scenen.

Startskottet för F06/07 ljöd klockan 10:00.

Storasyster sprang efter 2,5 km in på en 17:e plats med tiden 12:56.

Senare under dagen gick starterna för de allra minsta och för de äldsta med 10 km i kuperad terräng som det avslutande loppet. En som antog utmaningen var Aron Anderson som körde för Barncancerfonden med målet att klara sträckan på en timma.

Undantaget för solsken kom på onsdagen. Hela dagen spöregnade det vilket skrämde deltagarna i onsdagsgolfen. Men på kvällen sprack det upp och blev helt fantastiskt väder och jag hade banan nästintill helt för mig själv. Dock var ju givetvis alla fairways och greener genomblöta, så ingenting kom gratis.

Fredagen den 9 juni – den stora skolavslutningsdagen. Lillasyster hade avslutning på morgonen och Storasyster på kvällen.

Tyvärr var jag och sambon tvungna att dela på oss eftersom jobbet hopat sig för oss båda. Detta för att i lugn och ro kunna gå på ledighet under nästa vecka.

Jag gick på Storasysters avslutning i Sofiakyrkan efter jobbet. Klassen hade efter repetitioner på eftermiddagen haft fikapicknick i Vitabergsparken.

Inte ett öga var torrt. DST (musikal) eleverna i årskurs fyra dansade och sjöng ”Where is love” från musikalen Oliver.
Därefter höll prästen i Sofiakyrka ett fint sommartal till eleverna. Det handlade om att det inte alltid syns på utsidan, men inuti är alla stjärnor. Precis som när man delar ett äpple på mitten på fel håll – där gömmer sig en stjärna.
Sedan var det dags för MS-eleverna plus kören att framföra Summertime innan församlingen sjöng ”I denna ljuva sommartid” följt av rektorns tal. Kören och MS sjöng sedan ”I can see clearly now”.

Avlutningsvis fick alla sjunga ”Den blomstertid nu kommer”.

Lördagen blev sista friidrottsträningen för vår del innan sommaruppehållet. Efteråt åkte Lillasyster direkt hem till sin kompis som några timmar senare hade kalas.
Jag gick ut 9 hål på Skogsbanan.

På söndagen ställde jag upp i damgolftävlingen på Ingarö. 35 poäng gav ingen pallplats, men jag blev prisad för min birdie på 8:e hålet.

Loddo – en låda fylld med överraskningar

Vi har haft nöjet att få testa Loddo. En låda fylld med nyheter och överraskningar. Under devisen ”upptäck nya favoriter”


I veckan hämtade vi ut Juniboxen som var en liten besvikelse jämfört med den förra vi testade för ungefär en månad sedan.

Kontantkort och senilsnöre är kanske inget som vi har så stor glädje av här hemma. Alla i familjen har sina etablerade telefonnummer och jag är förvisso på god väg mot pensionsålder men senilsnören… jag sparar dem till senare i livet.

I lådan fanns chiapudding i smart förpakning – den blev ett helt perfekt mellanmål på golfbanan. Det enda dilemmat är att de små rackarns chiafröna fastnade mellan tänderna och det tog några golfhål innan jag lyckades få loss dem.

Nick’s kexbar utan socker var försvinnande god. Loddo utlovade två stycken, men bara en fanns i lådan. Detta åtgärdades med bravur genom att de skickade ut den saknade chokladkakan innan man ens hann upptäcka misstaget. En stor eloge!

Smakis – ekologisk jordgubbsdryck. Helt perfekt att packa med i badväskan till stranden. God smak och så känns det givetvis extra bra att den är ekologisk.

NOCCO energidryck med svartvinbärssmak har vi inte testat ännu utan sparar till en dag när extra energipåfyllning behövs.

FLUX Drops med rabarber och jordgubbssmak. Den perfekta mutan till barnen. Som godis men innehåller lite flour och vara länge eftersom man måste suga på dem. I mitten gömmer sig något syltaktigt.

Lingondipp har vi inte provat ännu, men det låter spännande och den kommer att blandas till när det vankas fredagsmys med grönsaksdipp.

Det här var innenhållet i den förra lådan vi testade.

Loddo är en prenumerationstjänst och den här koden. aks17, ger dig 10% rabatt om du också vill prova.

Hänt i veckan – vecka 24, 2017 Torrevieja

Denna veckan var en vecka med välbehövlig semester i värmen, långt ifrån alla måsten och aktiviteter.


Måndag
Avresa mot Alicante på eftermiddag/kväll vid fem. Det var skönt att ha hela dagen på sig och i lugn och ro kunna packa, fixa med matsäck, plocka undan hemma och ta sig till Arlanda innan köerna.
Planet var långt ifrån fullbokat och vi hade åtta tomma rader framför oss och en bakom. Det var gott om plats att bre ut sig med andra ord. Fyra timmar senare landade vi i Alicante där vår incheckade väska kom snabbt.
Kön till hyrbilsföretaget var desto långsammare och med trötta barn kändes det som en evighet. Väl i hyrbilen tog det ungefär 40 minuter till Torrevieja och vårt boende. Vi vimsade lite innan vi till slut, med lite hjälp, hittade till radhuset på saffransgatan. Klockan började då närma sig midnatt så vi bäddade snabbt sängarna och gjorde oss i ordning för läggdags.

Tisdag
Jag och tjejerna började dagen med att åka och handla frukost som vi sedan avnjöt på innergården på baksidan av huset.

Därefter började vi insmörjningsprocessen. Solskyddsfaktor i mängder kletades på våra bleka kroppar innan vi åkte ett par kvarter bort till våra vänner och deras mysiga poolområde.

Sambon hade föga förvånande nosat upp en bouleklubb i närheten och gav sig iväg för två timmar träning.

Vi andra njöt av sol, bad, en god bok och lunch i skuggan under markisen.

På kvällen promenerade vi till Zenia Boulevard där vi åt middag på en pasta- och pizzabufférestaurang.
Pizzabitar av olika sorter serverades vid bordet liksom små skålar med pasta och olika såser. Gissa om man blev proppmätt?!

Efter maten hann vi med lite shopping innan butikerna stängde klockan 22. Lillasyster köpte sina efterlängtade sandaler och hittade en väska ”precis en sådan hon alltid velat ha” med garnbollar.

Onsdag
Vi stod välinsmorda på låset när vattenlandet Aquopolis öppnade sina dörrar klockan 11:30. Båda våra tjejer är nu över 140 cm långa och gick som vuxna (det gällde även på restauranger – längd före ålder).

Vi hade tur för det var inte särskilt mycket folk och vi behövde aldrig köa. Vi kunde välja och vraka bland alla attraktioner och med några få undantag gå raka vägen ombord ringar och rutschkanor.
Det var en härlig dag för vattenland med strålande sol och ungefär 32 grader i skuggan. Helt perfekta förhållanden för min familj eftersom vi är så frusna av oss.

På kvällen åt vi grillmiddag hemma hos vännerna.

Torsdag
Poolhäng igen med bok och mycket skugga. Grabbarna drog iväg till bouleträningen.

På eftermiddagen kollade in våra Ingarögrannars hus som de fixat till med pool och boulebana. Det bjöds på bubbel, boule och bad.

På kvällen var långbord bokat på restaurang…

… för att fira födelsedagsbarn.

När maten sjunkit ner en smula knatade vi vidare till ett inte så välbesökt karaokeställe och rev av några låtar innan de bytte till en helt inkompetent karaokevärd. Klockan var då ganska mycket så det gjorde inte något.


Fredag
Äntligen golf!
Jag fick låna klubbor som inte var av senaste modell, men de funkade ok att spela med.

Trots spel på för mig nya klubbor och avsaknad av driver, 7:a och PW lyckades jag på 9 hål göra två par, två bogeys och resten dubbel.
Det fläktade bra på banan och jag upplevde inte värmen som något problem. Visst rann svetten längs ryggraden, men det var helt ok att spela i 32 graders värme.

När jag kom hem efter golfrundan förvånades jag över att familjen fortfarande var hemma. Två av dem hade tagit en rejäl sovmorgon till 12:30!!! den tredje hade roat sig själv med iPad.
Vi beslutade oss för att ägna eftermiddagen åt shopping och glass.

På kvällen åt vi take-away hos våra vänner och snackade fram till midnatt.

Lördag
Beach!

Vår sista hela dag tillbringades på stranden tillsammans med alla lördagslediga spanjorer.

Det var riktigt varmt och behagligt i vattnet. Tillräckligt för att den badkruka jag blivit tog sig inte bara ett dopp utan flera.

Lunch på strandrestaurangen. Tapas, baguetter, hamburgare och toast.

Fiskar fångades.

Och det spelades strandtennis.

På kvällen åt vi först Asiatiskt.

Därefter åkte vi in till strandpromenaden i Torrevieja och vräkte i oss glass i STORA lass.

Vi orkade faktiskt inte äta upp.

Söndag
Hemresedagen ägnades åt att städa och tvätta lakan innan vi i god tid begav oss till flygplatsen.
Att lämna hyrbilen gick väldigt smidigt.
Vi incheckningen blev vi informerade om att vi bara fick ha ett handbagage. Det hade vi ju givetvis inte och alla väskor var så gott som fullsmockade med grejer, men vi chansade…

Vid gaten var det samma sak och vi fick ställa oss och packa om alla väskor. Puh! dragkedjan gav vika, men vi lyckades!
I den vevan kom Lillasyster på att hon glömt sin telefon i säkerhetskontrollen…
Vi som hade varit ute i god tid höll på att inte komma med planet.
Mer om den historien i ett separat inlägg.

Hänt i veckan – vecka 21, 2017


Förra veckan sa kroppen ifrån och vad mig vila. Det och att jag knappt tränat någon löpning alls under våren gjorde att jag gick in för Vårruset med en ”det ordnar sig, jag rar det lugnt” inställning, man kan ju alltid gå även om det bär emot. 

Väl på startlinjen kommer ändå hornen i pannan och ”jag ska bannemej springa under 30 minuter” inställningen fram.

Jag tar mig fram i startledet för att inte ha så mycket folk framför mig. Första, andra och tredje kilometern går lätt som en plätt, men fjärde var riktigt tung det kändes som en evighet innan 4 km-markeringen dök upp. Sista km var ok och man lyftes fram av publiken längs sidorna. 

Jag klarade 30-minutersgränsen med ganska god marginal: 25:50 = nöjd!

På Kristi himmelfärdsdag spelade Lillasysters gäng fotbollscup i Järfälla mot ett år äldre tjejer. Det faktum räds inte det här laget utan de ångade på som vanligt. Två vinster, en oavgjord och en förlust.

På klämfredan spelade jag golf i ottan. Min partner hade utrustningen i klubbförtådet och 5:45 var det inte öppet. Larmet gick i klubbhuset för dörren var olåst. Dramatik och spänning innan vi tillslut kom ut på banan. Väl där var det lugnt och skönt. 18 hål gick vi på 2,5 h. 

Efter golfen åkte familjen till Nacka Forum för skolavslutningsshopping och lunch.

På kvällen gick jag ut på golfbanan igen. 9 hål till fågelkvitter i kvällslugnet.

Morsdagsfrukost planerad av Lillasyster och fin hälsning från Storasyster.

Strålande sommarvärme med hela 28 grader. Lillasyster hade kompisar som sov över. De hade planerat ett gediget schema med ”pranks” i sockerbollsklubben.

Jag servade med ägg, äckliga smoothies och andra äckliga saker som de utsatte varandra för.

De åt också goda saker som chips, godispizza och tacos. Det blev en sen kväll och de somnade långt efter mig.

Sommar, sommar, sommarhelg. Bad för de små medan jag såg på.

Exploria nöjescenter

I helgen var tjejerna i familjen mer VIP än vanligt, vi hade nöjet att få prova på alla aktiviteter som finns på Exploria i Norsborg.


Kön ringlade sig lång utanför Exploria innan öppning, men väl inne märktes det inte att det var mycket folk. Exploria är enormt. 20 000 m2 i två plan.

Vi började på nedervåningen genom att ta det vackert cirkusmotivmålade hissarna från entréplan. Där nere fick man en känsla av Moulin Rouge och gammaldags cirkus.

Vi började att testa bowlingen. Tolv blanka fina banor med tävlingsstandard. På tv-skärmen kunde man se sig själv och sina medspelare mellan omgångarna i roliga animationer genom att ta tre bilder; en glad, en ledsen och en grimas.

Filmerna var så roliga att se att vi inte hann spela en hel serie innan tiden gick ut.

Nästa aktivitet vi provade på var Shuffleboard. Ett spel jag aldrig varken sett eller spelat förut, men den tillmötesgående personalen förklarade och visade så gärna.
Reglerna var enkla och efter ett par omgångar spelade tjejerna själva och jag gick över och testade golfsimulatorn.

Det var riktigt svårt och jag fick inte riktigt kläm på hur det funkade eller hur man skulle ställa upp. Men kul att ha testat på även om det långs ifrån överträffar golf på riktigt.

Om man inte är så förtjust i golf finns det andra typer av simulatorer att hyra in sig på.

Fotboll, ishockey, jakt eller skytte.

Tiden rusade iväg och snart började magen kurra. Tur att BBQ-buffén stod uppdukad på Wild West Steakhouse. Det bjöds på ribs, kycklingklubbor, wraps, majskolvar och en massa goda tillbehör. Till detta bjöds det också på liveunderhållning country style av personalen. De krämade på så till den milda grad att proppen gick inte mindre än två gånger. Spännande bara det att få äta i mer dunkelt ljus än det var ursprungligen.

Efter maten var det vår tur att testa Gokartbanan. Tjejerna tyckte att det var riktigt kul. Grabbarna i vårt heat tycke inte det var lika kul när vi stoppade upp i kurvorna, men de fick de så snällt finna sig i för det är inte helt lätt när man precis har passerat minimilängden på 140 att snabbt få till fullt rattutslag i svängarna.

Lillasyster gav mycket beröm till den snälla killen i personalen som lärde henne hur man skulle köra.

Vi avslutade vår vistelse på övervåningen som domineras av 8000 m2 lekland med tre olika teman.

Det var som traditionella lekland fast mycket mer och större.
Man kunde skjuta skumgummibollar, gå armgång i ringar, åka jättebranta rutchkanor, cykla på trehjulingar i olika storlekar bland mycket annat.

Allt läckert inramat med djungel-, vatten eller vintertema.

Innan vi gick hem spelade vi på chokladhjulet men utan framgång, däremot lyckades tjejerna att smälla två ballonger och tog med stor lycka emot det fantastiska priset – en liten emojimjukis.

Nästan sex timmar spenderade vi på Exploria och det var inga som helst problem att få tiden att gå. Stället är stort, fräscht och luftigt.
Personalen är genomtrevlig och otroligt hjälpsam. Det finns något för alla smaker och så gillar ju jag att det är liveunderhållning på restaurang och barnshower på scenen vid leklanden.

Toppbetyg med andra ord. Hit åker vi gärna tillbaka!

Hänt i veckan – vecka 20, 2017

Den här veckan var febrig och jag fick en ny salva till ansiktet.

På måndagen vaknade jag upp med feber 38 grader, men jag kände mig inte så sjuk på morgonen fast jag är glad att jag stannade hemma för på förmiddagen infann sig tröttheten och jag sov i ett par timmar.

I brevlådan kom nummerlappen till Vårruset. Hjälp, en vecka kvar och det längsta jag sprungit är 1,7 km med friidrottsbarnen. Ser fram emot måndagen den 22 maj med skräckblandad förtjusning i värsta fall får jag väl lunka runt.

En Loddo låda kom också i veckan. En låda fylld med produktnyheter att testa. Alltid kul med överraskningar speciellt när man ligger hemma och är sjuk.
Gå till Loddo.se om du vill starta en prenumeration. Varje låda kostar 99:-, men har ett otydligt större värde.

Det här var innehållet i lådan som kom till mig. Nötter och aprikosbar åkte raka vägen ner i golfbagen. Nötter är bästa energikällan enligt mig och ger snabbt nytt fokus.
Sköljmedlet har testats och luktar riktigt gott. Det räcker med en liten skvätt för att få lagom doft på kläderna.
Goddoftande var även duschkrämen från Palmolive.

På torsdagen tryckte jag i mig Alveon för då stundade en heldagsutbildning på jobbet. Det gick helt ok.

Storasyster älskar att dansa och vill gärna utvecklas med på det området, så i veckan var hon på audition för en dansskola i stan. Det var en lång och nervös väntan mellan dans och sångmomentet. Den väntan fördrev vi genom att ta olika Snap chatbilder.

På fredagen gav jag mig av till Lund i ljuvlig sommarvärme. 28 grader visade termometern som mest. På morgonen när jag lämnade Ingarö i ottan var det dock lite småkyligt, så jag hade på mig lite för mycket kläder för värmen som uppkom under dagen.

Frukost på Arlanda efter att kroppen hade vaknat till och matlusten så sakteliga infunnit sig.

Vyn från bussfönstret mellan flygplatsen och Lund. Våren hade definitivt ett litet försprång här nere.

Anledningen till mitt besök i södra Sverige var pressvisningen av ”Mumin – en lekutställning” på Kulturen i Lund.
En förskoleklass lekte sig svettiga och utforskade alla lekmöjligheter. Picknick, utklädning, roddbåt, fängelse och så Muminhuset förstås.
De såg ut att ha riktigt roligt och klev snabbt in i olika roller som karaktärerna i Mumindalen.

Innan det var dags att återvända norr ut hann jag med lite snabb sightseeing av den mäktiga Domkyrkan.

När jag åter landat på Arlanda bar det av till Lillasysters fotbollsmatch i St Erikscupen.

Lillasyster överlycklig att få det gröna kortet efter matchen för fair play.

Medan grannarna befann sig i soliga Italien hade vi äran att få vara kattvakter. Hon kom som en pil när det vankades mat så det var ett enkelt uppdrag och spännande tyckte barnen.

Lördagen bjöd även den på högsommarvärme,friidrottsträning och en runda på golfbanan.

På söndagen spelade jag första tävlingen på Tjejtouren på Kungsängen Queens medan döttrarna kämpade i Klubbkampen i friidrott.
ibland önskar man att man kunna klona sig.

Jag gick i en boll med två härliga tjejer. Spelet varierade lite och det var lite trixigt att spela på en bana jag aldrig varit på tidigare och det blev ömsom vin ömsom vatten.
Men efter att resultaten var sammanräknade ligger jag just nu på första plats i A-klassen. Det återstår tre tävlingar varav man räknar de tre bästa resultaten, så mycket hinner hända innan finalhelgen i september.

Löpträning i skogen för Rosa Bandet-loppet

Jag hade hoppats att jag vid det här laget kunde skryta om ett intensivt och regelbundet löptränande, men så är inte fallet.


Tränat har jag gjort regelbundet, men inte så mycket ren löpträning.
Det hade i år blivit 2*1,7 km med mina friidrottsbarn innan jag i måndags sprang Vårruset på 5 km.
Jag hade väl inte så stora förhoppningar eftersom jag precis tillfrisknat från en femdagars feber, men blev positivt överraskad av resultatet. 25 minuter och 50 sekunder. Jag hade satt upp en liten förhoppning att komma under halvtimmen och den infriades – hurra!

Efter Vårruset kan jag lägga till ytterligare 2,5 km till träningsmeritlistan och det i terränglöpning. Vad jag har förstått så är Rosa Bandet-loppet en tuff mil i terräng så det är lika bra att vänja de stackars fötterna vid rötter och ojämnheter.
Jag känner mig hoppfull. Den 24e september är än så länge långt borta och det finns massor av tid att få till löprutinerna mellan familjens aktiviteter och golfrundorna.

Även om jag just nu tänker att ”man kan ju i värsta fall promenera” så vet jag att hornen växer i pannan när jag väl står på där startlinjen.

Det ska bli fantastiskt att springa i Rosa gruppen på Lidingöloppets sista mil där hela anmälningsavgiften går oavkortat till Cancerfonden.

Hänt i veckan – vecka 19, 2017

Andra veckan i maj och det slås köldrekord med de lägsta temperaturerna för maj sedan 40-talet. Det snöar, haglar och är minusgrader på nätterna. Fy bubblan!


Det positiva var väl att det fina körsbärsträdet utanför kontoret fick behålla sina blommor några dagar längre i kylan och snöfallet.
Jag börjar tröttna på att utslagen i mitt ansikte inte blivit bättre och fick tid på företagshälsovården och fick ny diagnos. Rosacea / vuxenacne var diagnosen läkaren gav mig. Pharmaceuten på apoteket tyckte att det såg ut som Perioral dermatit vilket är en hudsjukdom som drabbar 20 – 30 åringar. Jag är alltså ett levande bevis på att 40 verkligen är det nya 20.
Ny salva, för mot det här ska kortison absolut inte användas.

Jag fick veta att jag till en början skulle bli lite mer röd av salvan, Finacea, vilket jag var inställd på. Men den var helt fruktansvärd. Det brände, sved och kliade så att jag höll på att bli tokig och fick ligga med en kall blöt handduk över munpartiet för att lindra klådan. Och utseendemässigt förvärrades det rejält.

På lördagen stundade 50-årsfest med underhållning och huvudbonad. Tur att det finns smink så att jag kunde dölja de värsta skavankerna i alla fall.
Jag hade gjort ett musikkryss där ledtrådarna bestod av intron och sång. För att särskilja lagen fick de avslutningsvis utföra några snabba uppdrag.
Jublilaren var en nyvunnen golfvän som också hon kommer från västkusten ursprungligen. Det blev mycket golfsnack och Göteborstjöt. En härlig kväll med god mat i mysig lokal i Gustavsbergs hamn.

Veckan avslutades med tvåmanna scramble, Solresor Invitational. Jag och AnnSofie började starkt med flera par och birdies, sedan fick min partner känningar i sin rygg och vi tappade lite. Vi slutade på 62 slag och hamnade på en 11:e plats av 50 lag. Inte så illa. Vinnarna hade 60 slag. Tänk om de där fyra retsamma 1 cm puttarna hade gått i…då hade vi varit ett steg närmare en golfresa till Dubai.
Eftersom alla lag inte var på plats till prisutdelningen fick vi ett litet tröstpris i alla fall.

Hänt i veckan – vecka 18, 2017

Äntligen! Maj fick den där kanonstarten som vi väntat på. Vårvärme.

Veckan började med kafeteriatjänst i arla morgonstund på IP där 100-tals barn spelade indelade i mixade lag under fotbollens dag. Vi grillade toast för glatta livet och förberedde grönsaker till lunchhamburgarna.
Vid lunch bar det av ut på golfbanan. Ängsbanan hade öppnat för säsongen och det var riktigt härligt att äntligen få spela en 18-hålsbanan. Tidigare har det bara blivit 9-hålsslingor.
Det värmde på bra och jag hade alldeles för mycket kläder på mig. Det hade funkat med shorts faktiskt.
Rundan gick över all förväntan och jag fick ihop 37 poäng, vilket innebär 0,4 närmare mitt hcp mål.

Fredagen bjöd på absolut magiskt väder och när jag åkte hem efter jobbet visade termometern på 19 grader. Det var ljuvlig att promenera på golfbanan denna försommarkväll och saken blev inte sämre av att typ varenda golfslag satt som en smäck. Allt funkade och jag har aldrig spelat så bra. Jag fick ihop hela 45 p och sänkte mig under 20 i hcp för första gången!

Storasyster och hennes gitarr- och slagverkskompisar på Värmdö Kulturskola bjöd på gitarrkonsert. På repertoaren stod filmmusik från bl.a Den onde, den gode och den fule och höjdpunkten med sång ”Dancing on my own”. Gösta Ekman hyllades med Jönsson Ligan och Dunderklumpen.

Tjejerna överraskade med söndagsfrukost utomhus. Ett litet väderomslag och det var ganska kyligt i skuggan, men solen värmde på bra och det var riktigt njutbart att äta frukost ackompanjerad av fågelkvitter.
The first time she drowned avslutades under veckan. En mycket sorglig historia om en dotter som inte får någon som helst kärlek av sin mamma. Tårarna trillade ner längs kinderna vid många tillfällen i boken och jag blev så arg på mamman som behandlade sin dotter på samma vis som hon själv blivit behandlad av sin.