Om mig

Hej!

Välkommen. Vad roligt att du har hittat till min blogg. Jag hoppas att du blir inspirerad, får tips och idéer av det jag delar med mig av här eller att du helt enkelt vill följa med på min resa genom livet.

Jag som tar bilderna och skriver lite, heter Anna-Karin. Som mitt bloggnamn antyder har jag passerat det aktningsvärda åldern 40. (Det nya 30)

Jag föddes i Torslanda, växte upp i Lerum men hamnade tack vare kärleken på andra sidan Sverige.

Min sambo träffade jag på jobbet, Blue Village i Bahia Feliz 2002, där vi arbetade som entertainers för Fritidsresor. Tillsammans har vi två härliga tjejer födda i augusti 2006 respektive 2008.

Under 2013 byggde vi till vår lilla sommarstuga med 120 m2, och bor nu i ett underbart palats om 200 m2 på Ingarö i Stockholms vackraste kommun; Värmdö.

Här följer en närmare beskrivning av det som förutom familjen ligger mig varmt om hjärtat.

FOTO
Kameran har varit en stor del av mitt liv sedan gymnasiet, den har liksom alltid varit med. Min första, som var rosa och hette Le Click, hade 110-film. Sedan gick jag över till en Fuji med 135-film, därefter Canon APS innan det blev en liten digital Canon IXUS. Tack vare en peppande kollega vågade jag 2007 ta steget till att köpa en systemkamera, Nikon D80.
I min kameraväska finns sedan julen 2013 en Nikon D600. Objektiv: Nikkor 50 mm 1.4, kitobjektivet 24-85 mm, Tamron Macro 90 mm och Tamron Superzoom 18-300 mm. Blixt SB-600.

GOLF
Jag började att spela golf när jag var 25 år. Det var min käre far som övertalade mig till att ta grönt kort, vilket jag är väldigt glad för. I och med barnen har det blivit några år där golfen har blivit bortprioriterad, men nu är jag på gång igen. 2017 blev en för mig mycket framgångsrik säsong där jag hyfsade mitt handicap rejält ner till 17.

SÅNG
Sången har funnits där så länge jag kan minnas. Mitt första solo sjöng jag i luciatåget när jag gick i femte klass. 1996-2000 sjöng jag i Chalmers Sångkör Vokalensemblen och Damkören. En väldigt rolig tid där jag fick ta del av studentlivet utan att behöva varken plugga på Chalmers eller ha tentaångest.
Sången har tagit mig två gånger till Tyskland på luciaturnéer med framträdanden i bland annat Berliner Dom, Michaelis kirche, Svenska handelskammaren, CDU. Ja, och så inte minst tre säsonger som entertainer i Bahia Feliz, Gran Canaria.
Det har blivit många bröllop, dop och begravningar genom åren.

MUFFINS OCH ANDRA GODSAKER
I slutet av 90-talet började jag baka muffins i alla möjliga och omöjliga smakkombinationer. Jag hade alltid minst 4 olika smaker i frysen, men bakandet kom av sig när jag flyttade till Gran Canaria för där hade jag inte någon ugn, men till min 31-årsdag fick jag låna en lägenhet med ugn och bakade massor och ställde till med muffinsfest. Bakandet har återupptagits nu i lite större skala sedan barnen blivit stora nog att vara med och hjälpa till och framförallt äta upp ;).
Det senaste året har godsaksfokuset varit glass. Jag fick en glassmaskin i 44-årspresent och den har inte legat på latsidan.

PYSSEL
Jag kommer inte ihåg när pysselintresset började riktigt. Så länge jag kan minnas har jag lagt ner mycket tid och energi på att tillverka personliga och originella julkort. Nu gör jag mitt bästa för att infria barnens kalasönskemål, skapa personliga presenter och blickfång

TRÄNING
Efter att ha spelat fotboll i många år la jag mer eller mindre ner allt vad träning heter 1996 för att återuppta det igen på äldre dar. Distanslöpning som typ var det värsta jag visste förr har blivit en skön avkoppling och en stund för reflektion och nu springer jag gärna lopp. På jobbluncherna hänger jag på SATS och då helst på ett gruppträningspass. 2016 åkte jag Tjejvasan för första gången, det gick över all förväntan och 2017 förbättrade jag min tid med 30 minuter till 2 timmar och 18 minuter. Nu blir Tjejvasan en tradition och jag hoppas att även väder och före blir det.


Det var nog det mesta om mig. Jag är bra på mycket, men inte bäst på något. Lite så som det speglas här i bloggen.

Följ gärna min blogg med Bloglovin’