Onsdag = Blunda för kaoset

Denna veckan är verkligen välfylld. Både jobbmässigt och efter jobb. Lägg där till en totalkrasch om innebar att jag somnade redan 20:00 i måndags. Detta har bidragit till att den där vanliga hemmafixtiden och orken därtill inte funnits. Så just nu är det rätt rörigt… Men jag väljer att blunda för det ikväll. Blundar och tar höga steg genom hallen. Sätt mig istället och njuter på altanen. Tar en kopp te och lite tillbehör. Kanske skulle jag har klämt in ett yogaflöde på bryggan efter orienteringen ikväll. Men vet ni vad. Orken finns inte. Eller energin till att fokusera.

Jag har varit hos sjukgymnasten med, i förrgår. Och inte blev jag klokare.  Som brukligt mådde foten kalas när jag var där, men kraschade sedan igen på kvällen.  Jag väljer mindset ”Håll i och håll ut” och tänker att det nog blir bra med tiden. Och under tiden ska jag faktiskt försöka leva på som vanligt. Men då veckan är full, blir det ont om löpning.  Vilken foten kanske mår bra av, eller inte…

Och dagarna fram till skolavslutningen fylls. Just nu är jag trippelbokad vissa dagar. Det är som det är, och det är som sig bör. Men det är inte utan att man blir lite virrig.  Tur att sommarlovet är nära.

Söndag = Kan det inte bara bli lov

Söndag kväll och jag är så inte färdig med denna helg.  Detta har varit den bästa helgen på länge.  För jag har typ gjort ingenting, och inte känt mig stressad över de facto.  Klart att jag har gjort saker. Både jag och familjen. Men dagarna har liksom lunkat på i ett härligt semestertempo. Och som jag längtar till semestern just nu. Att kunna få fortsätta i det här härliga tempot.

Så vad innebär då ingenting i min värld. Jo, att ta tiden som den kommer. Att se en dahlia som behöver större kruka och tänka ”Jomen den planterar jag om nu”. Eller lägga ut filten på gräset och läsa den där boken som jag borde ha läst ut för länge sedan, bara för att ju nu känner jag att detta är precis vad jag vill göra.  Eller att har möjlighet att skjuta fram middagen en timme eller två, till förmån för en spontan glass.

Även storebror längtar efter ledigt och de kravfria dagarna.
Fyra veckor kvar till sommarlovet.
Fyra veckor kvar på lågstadiet.
Galet vad tiden rusar fram.

Lördag = Om jag vet vad som gick fel….

”…. så kan jag analysera det, och göra på ett annat sätt nästa gång.” Det var med den utgångspunkten som vi åkte ner till stan idag för att gå igenom tisdagens tävling tillsammans med storebror. Det blev lite galet vid starten, han lyckades hamna utanför kartan. Nu gick det bra ändå, han tog sig tillbaka in på banan och fullföljde tävlingen och blev godkänd. Strongt jobbat! Nu visade det sig att det var vikningen av kartan som var boven i dramat. Något som vi antagligen inte kommit på om vi inte gjort om hela banan tillsammans. Så nästa gång, på tisdag, har storebror lite fler trix att ta till om det inte går som han har tänkt sig. Det är liksom lärorikt att göra fel.  För då lär man sig fler sätt att göra rätt på.

Storebror var mycket nöjd efteråt. Kände att det var lärorikt och blev taggad inför tisdagens tävling.  Och lördagens. För nästa vecka är det dubbla tävlingar, eller faktiskt trippla. För han ska springa stafett och individuellt på lördagen. Det är mycket karta och kompass just nu.  Efter kartvandringen så tog vi oss ner på stan för årets första mjukglass.  en kladdig historia vill jag lova. Men det var det värt, för tusan vad gott det var.

Fredag = Alternativ träning… typ

Fredag och jag har precis kommit hem från jobb. Cyklandes. För det är det som gäller just nu. Löpningen får fortsätta att stå tillbaka ett tag. Frustrerande, med tanke på att jag kommit in i en ganska bra lunk.  Foten är knepig vill jag lova. Nu har smärtan flyttat till fotleden istället.  Jag har en plan att testa foten imorgon. Bara ta 5km lite lugnt och se hur den svarar upp. Har dock inte allt för höga förhoppningar. Men jag saknar faktiskt känslan av att ha sprungit, så det är värt ett försök.  Och just i morgon har jag faktiskt varit duktig och inte sprungit på en vecka. Ska bli spännande att se om det har hjälp att vila, eller inte.  Men jag har alltså pysslat med någon form av alternativ träning denna veckan. Yoga, rycka och dra i TRX och cykla till jobb tre dagar (a’ 27km ToR). Jag hoppas att det räcker för att hålla kondisen på en något så när stabil nivå.

Nu ska jag börja fixa för fredags-gott. Pizza på grillen, go-dricka och efterrätt. Är det fredag, maj och 25grader varmt så gäller det att passa på.
Måste bara ut i trädgården en sväng först och dofta på blommorna.

Onsdag = Löparvila

Nu har jag kört löparvila sedan i lördags i hop om att min fot ska återhämta sig och sluta göra ont.  Målet är att vila hela den här veckan från löpningen och köra alternativt. Så jag cyklar till jobb, kör yoga och drar lite i den där TRX’n.  Kanske borde damma av FMTK-appen också.  Idag ska jag dock springa (inga regler utan undantag). Lillebror ska åka på skogskul. Mannen får leta kontroller med lillebror och jag och storebror kör en lugn vända i spåret tillsammans.  Lugn jogg med fokus på prat och tillsammanstid.

Nej, nu är det dags att packa ihop oss.
Jag och storebror cyklar tillsammans till jobb/skola idag
SMHI lovar 29 grader varmt
Undra om det snart är dags för årets första dopp

Tisdag = Bok med minnen

Tisdag = Bok med minnen
[I samarbete med Buzzador]

Idag damp fotoboken och familjebilderna ner som jag beställde hos önskefoto för 10 dagar sedan. Jag är med i en av Buzzadors kampanjer där man fick 300kr i rabatt hos önskefoto (nu beställde jag för lite mer än så, blir ju gärna så när man väl är igång. ). Vilket var väldigt lägligt då det var dags att framkalla lite bilder. Jag gillar konceptet med fotobok.  Och barnen älskar att bläddra i dem och minnas tillbaka.  Lillebror la beslag på boken omgående.

Programmet som man gjorde boken i var det mest användarvänliga programmet för just fotoböcker som jag provat. Andra program har varit sega, svåra och omständliga. I Önskefotos program upplevde jag att det bara flöt på. Och det tog mig mindre än en timme att sätta ihop boken. Det är imponerande i sig.  Kvalitetsmässigt är det bra. Ska jag vara ärlig så är jag rätt dålig på att bedöma kvalitén. Men bilderna är färgtrogna originalen och pappret känns bra.

Så när jag ska beställa bilder i vinter kommer jag helt klart att ha med Önskefoto i beräknandet.
Nöjd kund
Javisst

Måndag = Livskvalite

Detta mina vänner, detta är något helt magiskt. Att rulla ut mattan på bryggan och köra några förvirrade övningar på yogamattan. Andas, lyssna och känna doften av sommar.  Tänk att detta finns 5min cykelväg hemifrån.  Jag är ingen yoga expert. Mer en glad amatör som jobbar hårt med att liksom sluta se prestation i rörelserna, och fokusera mer på känslan och andningen.  Jag yogar i skov. Eller strö-yogar lite när andan faller på. Jag gör det för att jag vill, jag villar vad det ger min kropp och för att det är en helhetsupplevelse som sitter i länge.

Nu ska jag i ärlighetens namn säga att jag var allt annat än ensam på bryggan ikväll. Jag delade den med fiskare, livsnjutare och lekande barn. Jag tvekade länge om jag verkligen skulle rulla ut matten alls, där mitt i allt stoj. Funderade även hur mitt yogande skulle tas emot av alla omkring. Men så bestämde jag mig för att stänga av, kokonga in mig och göra det som jag faktiskt kom ner till bryggan för att göra. Andas, lyssna och känna in mig själv.  Mina tankar kring vad andra tänkte och tyckte kring mina krigare eller hundar försvann ganska snart.

Livskvalite alltså.
Att försöka hitta det där som ger mer än vad det tar i vardagen.
Just nu är det yoga på bryggan
Och i morgon kan det vara att äta chips i soffan
Tänk vad spretigt livet kan vara.

Söndag = 21:00 och barbent

Vädret denna helg har varit magiskt. Högsommar värme när den är som bäst. Alltså inte hård och tryckande, utan mild och hög.  Och jag har försökt att göra så lite som möjligt, så länge som möjligt.  Gav mig ifs ut på en 11km igår. Vilket jag sedan fick betala dyrt för i fot-ont.  Så idag har jag gått barfota hela dagen och försökt att göra icke-påfrestande-fot-saker. Så som att ligga i en solstol och läsa, eller dricka kaffe med en god vän.

Lillebror har haft en kompis här hela långa dagen. Hen kom hit vid 09:15 och lämnade bygget vid 16:30. jag såg dem till lunch (våfflor tillagade i uteköket och inmundigade på altanen) och straxt innan hen cyklade hem.  Storebror har även han lekt med kompisar och fixat en del inne på sitt rum. Mannen har klippt gräset (två gånger då han viss missade en triangel), lagat bevattningsdator och gjort viktiga hus-fix-saker.

Och nu är klockan 21:00 och det är söndag kväll. Jag sitter tillsammans med mannen i mitt liv på balkongen för lite ”after sauna”. Det är himmelskt här ute. Fryser inte ens nästan tråds att jag har bara ben.  Dock har myggen hittat hit, så snart blir det att gå in.  Men denna helgen alltså, så fantastiskt ljuvlig.

Fredag = Tom Tits Experiment

Fredag = Tom Tits Experiment

När vi frågade barnen här om dagen vad dem skulle vilja göra på fredag, så svarade storebror snabbt ”Åkta till tom Tits Experiment!”  Vi har aldrig varit där lilla familjen tillsammans, och jag har inte varit där sedan urminnes tider, så förslaget landade gott hos oss föräldrar.  Jag fick dock en klump i magen, då jag vet att det är en bit att åka (ni som känner mig vet vad jag tycker om transportsträckor). Men jag valde att bortse från klumpen och bestämma mig för att resan blir vad man gör det till….

Och just nu är jag överlycklig över att vi åkte. Vi var där redan 09:45 och gick ut genom portarna 17:02. Vi hade med oss egen lunch och fika, och lyckades på så vi spara en massa ”vänta-på-maten-tid” (dessutom sparar man stora pengar på att ta med sin egen mat. Kan tycka att det blir lite väl dyrt med inträder, lunch och fika. Det springer lätt iväg, och jag blir lite snål).  Vi jobbades oss igenom samtliga våningsplan och utomhus delen i två vändor. Ändå kände vi att vi hade massor kvar att göra, sådant som vi hade velat lägga mer tid på.

Tom Tits Experiment

Vädret var perfekt. Det var lagom varmt ute för att man skulle kunna bli blöt utan at  behöva frysa. Och inomhus var det lagom varmt och inte kvavt och stillastående som det annars lätt kan bli.  Det var även lagom med besökare. Inte alls folktomt på något sätt. Men tillräckligt lagom för att man inte skulle behöva köa för att prova på alla experiment.  Viss blev det lite väntetid på vissa grejer, men inte så man kände att vi fick lägga mer tid på att vänta än att testa.

Så det blev en perfekt familjedag på alla sätt och vis. Jag fick äran att åka i en centrifug och uppleva 4G, mannen i mitt liv testade samtliga experiment som inkluderade cykling och barnen byggde hjärnor, vattenkanaler och rabbla periodiska systemet.

Jag tar denna dagen, stoppar den i en liten ask och sparar minnet av den för alltid.

Tosdag = Ett försök till ingenting, blev någonting

Jag hade en plan att göra ingenting idag. Men jag ska erkänna, det är svårt. Riktigt svårt.  Och det blev ännu jobbigare då mannen i mitt liv började dagen med att springa milen. HALLÅ! Jag vill också! Men då jag lovat mig och min fot en dags vila, så fick jag kämpa med att stå emot impulsen att springa.  Det blev dock en nödlösning.

Jag såg helt enkelt till att hela familjen tog sig ut på en liten nätt cykeltur tillsammans.  På med hjälmar och mot skogsvägar och stigar i skogarna runt knuten.  Vi höll lagom lillebror-tempo, vilket betyder att träningseffekten för en annan är ganska låg. Men det spelade ingen roll, jag fick röra på mig. Och det var precis vad jag behövde för att fortsätta vara den bättre sidan av mig själv.

Lillebror imponerade som vanligt. Ingen kan prata/sjunga och cykla samtidigt som han.  Att han dessutom hela tiden är glad och positiv är så härligt.  Efter 16km klagade han på att det faktisk ”gjorde ont i heeeela benen”, vilket en annan kan tycka var lite befogat. Han hade precis klarat av en lååång och seg backe utan att stanna. Klart som tusan att man får mjölksyra.

Så vi cyklade knappa 2mil idag. Hela lilla familjen. Över stock, genom skog och förbi hagar. Rörelse glädje tillsammans. Det är liksom nu den skapas. Mina barns framtida livsstil.