Onsdag = Snorkelträning

 

Idag var det dx att ta igen för gårdagens missade badtillfällen.  Lillebror var helpepp och redan 09:15 var v inne på badhuset. Nu skulle det tränas med snorkel och mask. Åkas vattenrutsh och bubblas bubbelpool.  Det var tur att vi var så tidiga (läs först) in i badet så killarna kunde köra på obehindrat.

Det var inte helt enkelt att få till det med snorkeln. Men efter lite träning så fick lillebror till det, i alla fall några längre stunder.  Men det är ju det där med hur man ska hålla huvudet och att man inte få doppa det för djupt.

Sen var det ju dags att testa sina nya skills i praktiken. Det vill säga öppet vatten. Salt och klart. Lillebror var skeptiskt, då han var orolig för att skära sg i tån igen. Vi löste det hela med att hela familjen fick bada  sina sandaler.  Detta påhitt var mycket uppskattat hos lillebror då fötterna liksom ”flöt” i vattnet när man gick.  Tyvärr sken inte solen, och temperaturen i vattnet var badbart, men inte njutbart.  Så någon längre snorkeltur blev det inte.

Storebror vågade sig ut på en kort tur. Såg lite skoj under ytan. Men även han frös snart och gick upp och värmde sig.  Det hela slutade med att vi gick åter till badhuset och fortsatte att snorkla där.  Och hade ”After Beach”  i utom huspoolen till tonerna av ett grymt bra coverband.  Lillebror låg mest med ansiktet ner i vattnet och lyssnade till musiken under ytan. Det lät mycket häftigare så… och man kände visst musiken bättre i kroppen på så vis.

Nu laddar vi med en natts sömn
För i morgon ska vi likt Japaner powerturista på förmiddagen
för att sedan åka vidare efter lunch.

Tack och god natt!

(Om någon funderar kring hur det går med den limmade/tejpade/omplåstrande tån så kan jag meddela att såret håller fortfarande hop. Om vi hade vart hemma, så hade vi kört badförbud i alla fall i tre dagar, men att inte bada när vi är på västkusten är ju nästintill omöjligt. Nu har lillebror ett läkkött som inte är av denna värld, vilket är tur i oturen. Jag har dock fått lägga om förbandet tre gånger under dagen… men det har det varit värt, och lillebror har tålmodigt genomlidit det, även om det inte vart njutbart. )

Tisdag = Ytterligare en fylld dag

Tisdag = Ytterligare en fylld dag

Så har tisdagen tuffat förbi. En tisdag som har gett en riktig Thailandskänsla. Helt galet varmt, stillastående luft och dofter(av de bättre slaget) som slungar mig tillbaka till AoNang.  Vi tog oss ut på havet dag, med båten Donalda. Sälsafari var målet, och visst såg vi lite säl. Men väldigt få. Skälet sägs vara det väldiga aktiviteten som råder i skärgården just nu, med ett båtliv lite över det vanliga.

Tords lite sälskådning, så uppskattade jag turen. Luften var så mycket lättare att andas, dofterna, vyerna och känslan att vara lite på äventyr, gjorde resan mer än värd.  Mannen i mt tliv fck låna ett sjökort och försökte navigera sig fram och finna vart vi reste på kortet.

Pojkarna tyckte dock att det var lite lite säl. De hade nog föreställt sg att de skulle få chansen att se ett rikare djurliv, det där med vackra vyer är nog inte eras grej.  De höll dock modet uppe. Och blev lite gladare av att fundera kring husen ute på öarna (toalett? Stora båtar?).

Så det blev en båttur på en något större båt idag. Och vi som uppskattar vackra vyer och salta vindar njöt till fullo. Den yngre generationen njöt dem med, men lite mer sporadiskt.  Nästa gång vi åker iväg blir det nog med långa turen till Väderöarna. Då tar vi med snorkel och mas och upptäcker det fantastiska djurlivet under ytan istället.  Det låter som en fantastisk plan.

Tisdag = SPA och sälsafari på Tanumstrand

SPA och sälsafari på Tanumstrand
[PR-resa till Tanumstrand]

Godmorgon västkusten. Det blev en rätt skruttig natt, sömnmässigt, men vad gör väl det egentligen då det är semester och lata dagar väntar. Vi börjar dagen precis som går med frukost (våfflor med nutella till barnen… är det semester så är det) och sedan simskola för lillebror. Men sedan kommer dagen att skilja sg rätt mycket åt.

Jag ska tassa upp till SPAt samtidigt som lillebror går in på simskolan. Där ska jag genomgå en SPA-ritual som visst ska förbereda kroppen för sala bad (vilket borde betyda att jag ska bada i havet idag).  Jag erbjöd faktiskt mannen i mitt liv att han skulle få SPAa (det är ju lite svårt att gå båda två då barnen är med. Kanske skulle boka in en helg bara han och jag), men likt den gentlemannen han är så gav han sin plats till mig.

Sen blir det lunch på bryggan innan vi ska iväg på äventyr med båt. Idag ska vi nämligen på sälsafari. Barnen är tokpepp. De har aldrig sätt ”vilda sälar”. Jag och mannen har ju dykt en del på västkusten och träffat säl både under och över ytan.  Och visst är de härliga sälarna, och busiga. Nu hoppas v bara på att de inte har värmeslag eller liknande, utan att de är pigga och busiga.

Vad vi gör sedan vet jag inte än. Kanske blir det mingolf, ett dopp i havet eller full fart i hinderbanan. Är n nyfikna på om dagen verkligen blev som planerat, så kika n på insta. Ska försöka uppdatera där så gott jag hinner under dagen.

Men nu frukost!

Måndag = Krabbmete och Vårdcentral

Det blev en lång dad dag. Fylld med massa äventyr. Dagens bästa var helt klart krabbmetet.  Först fck v en genomgång på hur det går till hos Sea Club.  Vi inlandsbor är inte direkt bevandrade i krabbmetets förlovade land.  Och efter detta är barnen, och vi vuxna, fast i metandet. Himla rolig sysselsättning.

Det blev även ett snabbt bad  nere vd stranden. Det fck tyvärr avbrytas tidigare än planerat då lillebror skar sig på något på botten. Ett mindre blodbad uppstod, och efter lite dividerande med mitt professionella jag såg insåg jag att det inte skulle räcka med att tejpa.  Så dag har vi även testat jourmottagningen i Tanumshede, och den fick tummen upp. Vi var där i 30 min. Kom in med en blödande tå, och gick ut med en limmad och omplåstrat tå.

Så nu ska lillebror vila den där tån så gott det går. Vi turas om att bära honom om det är längre sträckor som ska tillryggaläggas.  Jag inbillar mg dock att om v sätter vattentätt plåster kommer han att kunna bada snart igen. Förhoppningsvis  redan i morgon.  Vi har ju inhandlat snorkelsätt som han är väldigt sugen att prova.   Mer än att bara så på botten och doppa huvudet, vilket han hann göra en gång innan han skar sig.

Så vi hoppas på hypersnabb läkning av tå
Annars får v ta en heldag med minigolf och krabbfiske
Vilket inte är helt galet det heller
När man tänker efter

Måndag = Lillebror sköter planeringen

Måndag = Lillebror sköter planeringen
[PR-resa till Tanumstrand]

Det blir en fullspäckad dag idag. Lillebror ska på simskola direkt efter frukost. Medans lillebror plaskar i plurret kör mannen i mitt liv och storebror minigolf. Sen blir det sea club aktiviteter på eftermiddagen med krabbmete och parkour.  Jag skulle även vilja hinna med att ta en promenad in till Grebbestad och proviantera lite.  Lite snacks och bubblor. Kanske en goddricka till barnen.  Vi har ju en kyl på rummet, och det vore ju synd om den stod tom.

Vädret ser ut att kunna bli fantastiskt idag. Varmt, men inte för varmt.  Bästa förutsättningarna alltså.
Men nu är det visst dags för frukost enligt reseledaren lillebror.
Vi har ju massor med skoj att hinna med idag.

Söndag = Framme, trötta och mätta

Söndag = Framme, trötta och mätta
[PR-resa till Tanumstrand]

Nu är vi framme. Eller ha så vart  några timmar. Timmar som vi fyllt med en ansenlig mängd parkour, hinderbana och mat. Hade barnen fått bestämma hade vi även hunnit med minigolf och bad.  Men nånstans måste man säga stopp, och god natt.  Vi bor på hotellet denna gång. I ett familjerum på markplan, en bit från restaurang, bar och reception.  Det kommer att fungera ypperligt tror jag.  Barnen tyckte det var roligt att få bo ii hotelldelen för en gångs skull. Jag är ju själv annars ett fan av att bo i stuga.

Resan hit gick bra. Om man bortser från alla stressade människor på vägarna som gjorde helt galna omkörningar. Vad är det med folk? Jag satt med hjärtat i halsgropen både en och två gånger.  Vi fyllde tiden med att lyssna ikapp sommar i P1. Så himla många inspirerande människor. Barnen satt mest och tittade på DVD och spelade switch.  Hur som haver så rullade tiden i alla fall på. Vilket var skönt.

Nu är klockan straxt 22:00 och barnen har somnat  sin våningssäng.  Själv ligger jag och funderar på om det kanske även är dags för en annan att krypa ner. Det har ju faktiskt varit en ganska lång dag idag. En dag som började i Gäddeholmska skogarna och slutade på soffan på Tanumstrand. Det är ju trots allt en dag i morgon med.

Söndag=Mot Tanumstrand!

 

Nu är bilen packad och vi rullar mot Tanumstrand. Vi lämnar ett galet varmt Västerås bakom oss och styr mot ett något mindre galet varmt Västkusten.  Bilen är packad med träningskläder, badkläder och ”snygg-och-sval”-kläder.  Nu blir det några dagar av familjesemester av bästa sorten.

Och om någon undrar om jag sprang i morse… så gjorde jag det.
Olidligt varmt och jobbigt
Men på något sätt ändå den bästa starten på dagen.

Lördag = Galet varmt! För varmt!

Jag tänker faktiskt klaga. Klaga på värmen. För nu har det gått lite för långt.  dag var det så stekande att vi valde att vara inne istället för ute. Mellan klockan 11-17 var det så varmt att jag inte orkade ta mig för något av dagens göromål. Sen var jag grymt avis på mannen i mitt liv som slog till med en löprunda redan 06  morse, vilket inte gjorde saken bättre.  Storebror har vart påverkad av värmen. Trött och orkeslös. Han har mest legat och lyssnat på kvällspasset och läst böcker hela dagen.

Lillebror däremot, han problemlöser det hela strålande genom att bo i poolen, vilken håller 28 grader i vattnet.  Han och kompisen körde någon avancerad vattenlek där man levlade och samlade poäng i flera timmar.  En paus för att äta lite melon, och sedan ner i vattnet igen.  Det är underligt att det är kvar något vatten alls i poolen efter allt deras plaskande.


Klockan är nu närmare 21 och nu känns det som om man kan börja andas och ta sig för saker igen. Huset ska fixas, väskor ska packas och husvakten ska instrueras i huslarmet.  För morgon drar v till Tanumstrand för lite familjeäventyr och kvalitetstid. Och då vill jag gärna lämna huset i tipptopp till dem som ska passa det.

Men nu packa, städa och preppa.
Och imorgon ska jag också gå upp 06:00, så jag hinner att springa
Har på känn att det kan bidra tll att dagen blir aningens bättre

Fredag = Safety first

Sommartid är bad tid. I alla fall om det är närmare 28 grader i luften.  Lillebror har velat prova att bada med flytvästen sedan vi var ute och åkte båt. Han har ju faktiskt aldrig provat att flyta ikring i flytväst.  Då ingen av oss var särskilt sugna på att ta oss ner till badstranden, och vi äger en större pööl, så fick flytkraften helt enkelt provas på hemmaplan.  Vilket visade sig vara en fullträff.

Lillebror konstaterade at det var himla skönt att flyta omkring i västen. Sen värmde den lite. Och skyddade när man kör vatten kring. Sen ska jag ärligt erkänna att jag aldrig tidigare varit så avslappnad när barnen badat, som jag var just då.

Safety first
i en 70cm djup pööl

 

Torsdag = Att få sig en tankeställare

 

Så var tredje boken denna sommar utläst. Jag vet inte när jag plöjde lika många böcker tidigare.  (Sen vet jag inte riktigt sist jag glömde bort koderna till samtliga betalkort heller, men det är en helt annan historia…). Nu har jag läst ut ”Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd”. Och vilken helt fantastisk bok. Jag älskar böcker som liksom gör något med ens innre. Som får en att tänka till, värdera och fundera.  Jag rekomenderar verkligen alla att läsa den. En riktigt måbrabok som inte är glättig på något sätt.

Nu ska jag ta mig an min nästa bok. Har två som ligger på lut, som jag antagligen kommer att varva. Det är ”Matmolekyler” och ”Hjärnan, gener och jävlar anamma”. Två böcker i en liten annan changer än den ovan. Men vad tusan. Lite påfyllning på allmänbildningskontot hör väll sommaren till. Om nte annat för att vässa geniknölarna nför tipspromenader och trivial pursuit.