Måndag = Preppar vinterkläderna

Jaha, då var kölden här. eller nja, minusgrader och småkallt i alla fall. Imorse fick jag springa in en snabbis i klädkammaren och leta reda på killarnas vinterjackor.  Jag har varit förutseende nog och sett till att kläder inhandlades redan i våras. Med lite planering så slipper man betala allt för dyra pengar för bra kläder.  Tyvärr han jag dock inte preppa dem som jag ville innan de klädde på sig dem. Siktar på att fixa det i helgen. Då ska jackorna impregneras är tanken.  Jag har både ett tvättmedel och spray att tillgå.

Något som jag däri mot han att preppa var storebrors nya vinterkängor. Ett tokfynd må jag säga. Ett par snygga Vikingkängor till mindre än halva priset!  Vi hittade dem på sportshoppen när vi var nere på Tanumstrand för någon vecka sedan.  Jag inbillar mig att skorna håller längre om man sköter om dem redan från början. Så jag har kört med en vända Nikwax för att maxa livslängden.  Jag ska behandla lillebrors skor med, men då de redan är ganska smutsiga, så behöver de få sig en rejäl rengöring först.

Sen ska jag bara ta mig an alla mina egna persedlar som ska vinterpreppas.
Men som vanligt så kör vi barnen först

Kommentera