Tisdag = Sen tid för matteläxa

Hur gör ni andra. Med läxor och så. Jag tycker att det blir taijt om tid i vardagen. En helt vanlig vardag ser ut så här hemma hos oss.

06:30 god morgon!
07:15 lämnas barnen på fritids
16:00-16:30 nån gång hämtas barnen
16:30 innebandyträning för Storebror
18:30 hemma igen efter träning. Dusch, middag och bestyr
19:00 Lillebror går och lägger sig
19:30 Läxläsning för storebror
20:30 God natt Storebror

Personligen tycker jag det är tok för sent att gå och sova 20:30 för en nioåring.  Nio timmars sömn är på gränsen mot för lite. Men om allt ska hinnas med, så är det så det får bli. Sen gillar jag inte att läxan görs sent på kvällen. I och för sig ökar inlärningsförmågan och det logiska tänkandet efter fysiskaktivitet (HÄR om du är intresserad), men jag gillar det ändå inte. Och idag han vi inte med hälften av läxorna. Vi har engelska läxan kvar. Och på riktigt förstår jag inte hur vi ska få ihop det.  Alternativet är ju att hoppa över fritidsaktiviteterna.  men då tappar vi en del av den fysiska aktiviteten, som vi vet, tack vare forskning, gynnar inlärning.

Vi måste jobba upp en bra rutin för detta känner jag.
Det finns en hel del utvecklingspotential

Kommentera