Bebissjuk

Det blev lite ändrade planer. När jag gjort mig i ordning tog jag med mig Julius till centrum. Vi mötte upp en vän till mig och gjorde några ärenden. Jag fick äntligen träffa nykomlingen i familjen på riktigt. Såg honom i vagnen i förra veckan, men det är inte samma sak. Herregud vilken liten goding. Att hålla i en sån där liten prins väcker så många gamla minnen. Men va fort man glömmer. Var dom så där små? Både Julius och jag blev kära i det lilla underverket. Det var svårt att hålla fingrarna borta. Allt var så smått… Händer, fötter, näsa och mun…

 

 

↓ Svårt att inte bli bebissjuk. ↓

(även om jag inte vill ha fler är det mysigt att låna)

baby_boy

baby_boy_handen

baby_boy_vagn

 

Jag skulle behöva ta tag i lite saker men har ingen ork. Vi tog nyss en fika här hemma och mitt kaffe har aldrig smakat godare än nu. Sängarna behöver bäddas om och en tur ner till förrådet skulle vara på sin plats. Borde jag kanske ta mig i kragen…? Någon gång. Men först ska jag planera kvällens middag.

 

Det är en sån där morgon

 

 

Morning darlings!

 

 

morning_coffee_blackandwhite

 

Jag är slut i huvudet, i kroppen. Fysiskt och psykiskt. Det går inte riktigt att sätta fingret på vad jag känner, utan känslorna är all over the place och jag vill bara att allt ska bli om vanligt igen. Men det kommer dröja. Jag har en liten jobbig tid framför mig och det är många beslut som ska fattas, men det kommer bli bra.

 

 

 

Nu har jag fått mitt kaffe. Jag kan inte leva utan mitt kaffe och ännu mindre nu. Hela veckan är fullspäckad. Semester var det? Men det är nödvändiga grejer som ska göras och det är många roliga saker också. Det kommer åtminstone ge resultat längre fram. Dessutom gillar jag att jobba hårt för att uppnå de mål jag satt upp för mig själv. Jag ger mig inte förrän jag är där och den här gången är inget undantag.

 

Dags att sätta sig i solen en stund då. Det gäller att passa på nu när solen ändå skiner på balkongen. En timme åt mig själv utan måsten kan jag unna mig. Puss och kram

 

 

Första semesterdagen – igen

Och så var jag här igen. Min semester börjar idag och i två veckor kan jag njuta av att slippa ställa klockan. Eller åtminstone i en vecka, för nästa vecka börjar mina barn i skolan igen och då kommer de där fantastiska mornarna tillbaka med uppgång tidigt. Nästan när det fortfarande är mörkt. Tidiga kvällar som kommer bestå av många protester, men det blir bättre. Första veckan är alltid värst. 

God Morgon!

 

Idag kommer bli en fin dag. Solen skiner och jag är ledig tillsammans med barnen. Jag funderar på att, när alla vaknat ordentligt, gå ut i parken och spela kubb. Det är verkligen något vi alla tycker är kul. Kanske får vi med oss grannarna på det också. Vi får se. Men först ska jag dricka min andra kopp kaffe och se om jag får upp min dotter. En riktig sjusovare det där.

Hoppas ni njuter av er soliga måndag, oavsett om ni jobbar eller har semester.

Nu kööööör vi!

Balkongen är klar. Den är städad och redo för vad som komma skall. Badrum är klart och både kök och vardagsrum är klart efter dagens slut när möblerna kommer på plats.

Idag ställde jag klockan tidigt. När klockan slår 10.00 ska jag ta första lasset till tippen, sen åker mamma och jag tills vi fått bort säckarna. Jag är glad och känslosam på samma gång. Det är med blandade känslor jag gör det här, men en dag kommer det att bli bättre. Jag vet det. Men resan dit kommer va tuff.

Hoppas ni får en fin söndag.

Lördagsgodis

lördagsgodis_kandyz

 

Barnen åkte och bada med sin pappa och kom hem med lördagsgodis. Det är KAOS här hemma nu men alla säckar ska bort i morgon. Att ha mammas hjälp nu kunde inte vara mer rätt, jag hade aldrig klarat det här själv. Hela den här helgen blir städ och röj, men det är ett måste. Jag berättar mer vid senare tillfälle.

 

Om jag någonsin får en idé att ta in något i mitt hem igen, som jag inte är 100% nöjd med, så hoppas jag att någon stoppar mig. Nu är det slut på impulsköp!

Min fina kille! Så stor och förståndig nu. Jag älskar att sitta och prata med honom. Det kommer så bra saker från hans mun och jag märker att han är väldigt klok och duktig. Julius, min Julius, mamma älskar dig så otroligt mycket. Jag är väldigt stolt över dig och din syster. I resten av era liv kommer jag finnas vid er sida, vad som än händer.

 

Den busigaste av dom alla. Kära lilla stora Agnes. Du börjar i sex-års till hösten och inge mer dagis för dig. Tänk att jag nu har två skolbarn. Varje dag är en utmaning samtidigt som jag älskar det. Att vara mamma är stort och det bästa man kan få uppleva. Jag önskar alla att få känna den här känslan och kärleken någon gång i sina liv.

Pausen är slut. Dags att jobba!

Minnen

Många minnen flyger förbi när jag tittar på gamla bilder. Här var Julius bara några månader gammal och han var så liten, så älskad från första stund och jag kommer så väl ihåg känslan av att hålla i den där lilla sparven. Så mycket som han grät första natten. Jag gick där på BB fram och tillbaka, med honom i famnen. Det var enda gången han var tyst och kunde komma till ro. Det var med andra ord en sömnlös natt men ett fint härligt minne. Om jag då visste hur kommande nätter skulle bli hade jag nog gråtit själv där och då, men så här i efterhand är det bara fina minnen.

Sen blev han större. Smakportioner kom in i bilden och många nya minnen skapades. Tre år senare fick han en lillasyster och blev den bästa storebror man kan önska sig.

Även om barnen har sina stunder då dom tjafsar och nästintill vill ha ihjäl varandra, så är dom otroligt fina tillsammans. Dom kan skratta, spela spel, se samma tv-program (oftast) och har stor nytta av varandra när det kommer till att hjälpas åt. Älskade barn! Mamma älskar er så otroligt mycket. Jag kommer göra allt i min makt för att ni ska få en fin och trygg uppväxt.

Nu skapar vi nya minnen!

Bok och kaffe

 

Jag har äntligen läst ut första delen. Sekten på Dimön. Den var riktigt fängslande och jag läste de sista kapitlen i sträck. Det gick bara inte att sluta, jag älskar såna böcker. Nu är jag väldigt nyfiken på del 2 och jag hoppas innerligt att den är lika bra som första.

 

 

Nespressokaffe, balkonghäng och bra bok. Det finns inte mycket annat här i världen man kan önska sig en solig morgon. I och för sig gick solen i moln hela tiden och jag fick hämta en filt, men vad gör det, mysigt att sitta på balkongen. När jag flyttar nästa gång hoppas jag innerligt att jag får tillgång till en balkong, men det är såklart inget krav från min sida, det skulle bara vara extremt mysigt.

 

Lördag idag. Jag ska rensa, städa och kasta grejer. Ingen direkt superlördag. Det är i och för sig det jag ägnat mig åt hela denna vecka efter jobbet, men det som komma skall är väldigt läskigt och nytt, just därför behöver jag göra detta nu. Jag får fantastisk hjälp av barnen och mina föräldrar som kör mig fram och tillbaka, bär och hjälper till att stapla på bästa möjliga vis.

 

Jag ska däremot se till att ta pauser idag och låta barnen köpa lördagsgodis och komma ut lite i parken. Dom är stora nog och kunna vara ute själva, men en paus skadar ingen. Men först dricker vi upp det goda kaffet och njuter av lugnet. Det är ett fantastiskt område, i alla fall på morgonen när de flesta i huset sover.

 

 

Mer kvällsfika innan läggdags

Wohooo, hörde jag någon säga FREDAG?

 

 

deg_jäsa_kvällsfika

En deg som jäst delas upp och blir urgoda frallor till kvällsfikat.

 

Vem vill inte ha nygjorda frallor till kvällsfikat? Om det är något jag tycker om så är det just att bulla upp och tända ljus, ropa på barnen och lyssna på deras tankar och drömmar. I en perfekt värld sitter man där och bara ler mot varandra, men så vet ju alla inte är fallet alla gånger. Det är ofta ”får jag ha ipad” eller så hör jag mig själv säga något i stil med: ”lägg undan mobilen”, ”jag säger inte till dig en gång till”, ”sluta bråka nu”.

 

En dag kanske vi kommer till den där perfekta världen där alla bara sitter kring bordet om kvällarna och ler mot varandra. Man kan väl få drömma. Eller?

 

 

 

Nygjorda frallor, vindruvor, pålägg, gurka, kaffe till mamman och varm choklad till barnen.

 

 

Fredag och barnen har varit med mig på jobbet. Sen gick vi på bio och såg Emoji-movie. Kul film! När man, som vi gjorde idag, tar en korv i farten så är kvällsfikat/kvällsmat ännu viktigare för att barnen inte ska gå och lägga sig hungriga. Jag vill gärna göra det till en ”rutin” när skolan kommer igång för det finns ju inget värre än att gå och lägga sig hungrig. Det behöver inte alltid vara så stort som ikväll, utan ibland räcker det med äppelbitar och ett glas mjölk efter dusch. Bara man får i sig något innan läggdags.

 

Jag längtar lite till hösten måste jag erkänna. Det trots att jag inte haft min semester klart ännu. Inte bara för att jag ska få bära stövlar och polotröjor, utan för att jag behöver det där som jag alltid vill ha mer av. Rutiner. Det är samma visa varje år. Jag vill ha mer, men jag vill ändå inte vara för hård. Balansen där, svår.

I höst kommer jag nog behöva skilja på barnen när det gäller läggdags. Tidigare har det gått att dom lägger sig samtidigt, men nu när Julius börjar trean så känns det som om det är lite viktigare att han får känna sig stor. Jag har ingen aning om hur vår höst kommer se ut, men jag vet att jag kommer att göra det bästa för barnen på alla tänkbara plan. Och jag går genom eld och vatten när det kommer till dessa två fantastiska individer.

 

 

Trevlig fredagskväll! Låt helgen starta på bästa sätt.

Onsdagscoffee

 

En sån där morgon då man behöver en extra shot!

 

 

 

Vissa dagar vaknar man och är sådär extremt trött, sådär trött att man nästan inte kommer ur sängen. Denna morgon var så. Jag vaknade och gjorde allt på rutin. Det är såna här dagar som man blir extra glad när man hittar en kaffekupong i plånboken. Jag hade tur för om bara två dagar går den ut och vem säger nej till en gratis kaffe? Inte jag.

 

Lill-lördag idag. Halva veckan har gått och det känns riktigt bra. En dag närmare semestern och jag planerar kommande vecka med barnen.

Spotify-listor

Jag älskar att Spotify redan har klara listor som man kan trycka igång efter humör. Det är inte alltid man vill lyssna på sina egna listor, jag blir lätt trött på dom efter ett tag. Samma lika hela tiden. Därför är det kul att sätta igång en annan lista och lyssna, då finner man oftast nya låtar som blir favoriter dessutom.

 

 

 

spotify_humör_listor

 

Jag är på väg till jobbet nu. Lämnade hemmet när alla sov. Det är något speciellt med att vara på jobbet tidigt, när ingen är där. Jag får så mycket gjort den första timmen innan vi öppnar. Så skönt att jobba ostört. Den här veckan ska barnen med mig en dag. Jag gissar att det blir på fredag, vi pratade om det och att sen gå på bio. Jag ska kolla hur det ligger till med tiderna, jag önskar att det skulle gå en bio ganska direkt efter jag slutat, då kommer man hem i bra tid och kan äta middag och ha mys.

 

Jag önskar er alla en fin start på veckan!