Hamburgare

Hemma gjorde hamburgare är bland det godaste som finns. Så mycket godare att göra brödet själv.

recept kommer här:  receptet från Catarina König hon är verkligen en riktig mäster kock och förstår varför hon vann Sveriges mäster kock

Hamburgerbröd (11-12 st)
25 g jäst
25 g smält smör
125 g rumstempererat, tärnat smör
1 dl vatten
2 dl mjölk
1 msk socker
1 tsk salt
7,5 dl Manitoba mjöl el vetemjöl special (+ 1/2dl till utbakning)

Gör så här
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vatten & mjölk. Se till att vätskan blir fingervarm, 37 grader C.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vätskan. Rör tills jästen lösts upp helt.
3. Tillsätt socker, salt och rör successivt i mjölet.
4. Låt degen gå i maskinen med degkrok i minst 10 min.
5. När 5 min gått, tillsätt nu det rumstempererade, tärnade smöret medan maskinen fortfarande går. Låt kroken arbeta in smöret helt i degen.
6. Täck över bunken med en bakhandduk och låt jäsa 60 min.
7. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. (Försök att inte använda allt för mycket mjöl när du bakar ut degen.)
8. Dela degen i två delar och dela sedan upp i 11-12 st lika stora delar. Forma runda bullar med ett mkt lätt tryck på handen i cirkulerande rörelser.
9. Lägg ”bullarna” på plåten och platta till (ca 6-7 cm i diameter, 1,5 cm tjock).
10. Låt jäsa 60 min ytterligare med handduk över. Sätt sedan ugnen på 220 grader.
11. Pensla bröden med uppvispat ägg strax innan de ska in i ugnen.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 12 min.
12. När bröden är lätta & härligt gyllene-glansiga, ta ut och låt svalna helt. (12 min)

 

Dessa Jalapeños ost bollar vart så himlans goda:

ca 2 dl Riven mozarella ost

ca 1 dl riven västerbottenost

100 g Philadelphia ost

inlagd jalapeños ca 10 st eller om man vill att dom ska vara starkare så ta lite extra

Till rullningen: panko att rulla i, ägg , mjöl.

Blanda ihop allt i en bunke forma till små bollar, rulla först i mjöl, ägg och sista panko (fritera sedan i olja så gott)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *