T.R.Ä.N.I.N.G.S.V.Ä.R.K

Det är okristligt tidigt och jag är strax på väg till gymmet med en väska packad för en natt borta. Jag ska spendera ett dygn i min egen närmiljö här i skärgården, men på konferens och knyta ihop säcken och påbörja arbetet inför det nya läsåret. Åter hemma imorgon kväll igen. Känns lite udda att sova borta och så är jag bara 10 minuter hemifrån.

Men först morgonträning som förhoppningsvis resulterar i att min träningsvärk från hell klingar av. 1 1/2 timme på gymmet och tre timmar av kroppsarbete i söndags har mynnat ut i en galen träningsvärk i hela kroppen. Fast jag älskart!

Saknar, alldeles för länge sedan vi sågs. 

Kram

J

Vill inte ha sån där fjantig med djur!

Nu börjar vår härliga semester närma sig med stormsteg, fyra arbetsdagar kvar för mig sen en vecka hemma på ön och småutflykter innan vi sätter oss på flyget ner till Mallis. Millie var i behov av ny resväska och hon var väldigt bestämd att ”hon minsann inte skulle ha en sån där fjantig med djur på eller prinsessor!” Eh ok, sen när då typ? ”Nu”. Hon skulle ha en ”riktig”.

Så en sväng till Rusta och ut kom vi med en liten lila kabinväska och en mycket nöjd blivande sexåring.

Perfekt!

Kram

J

Morgonwalk

Vaknade med en öm vrist (den spökar lite då och då) och tog en morgonwalk istället för en löprunda. Jag har en bra sträcka på fem km med riktigt jobbiga backar (fyra stycken!) som är perfekt för att få upp pulsen när jag powerwalkar. Redan halv sex smög jag iväg.

Idag väntar en mysig arbetslunch med hela expeditionsgänget (hemlig destination som bara vi rektorer vet) och sen en eftermiddag på hemmakontoret. Behöver få saker gjorda utan att bli avbruten.

Sista arbetsveckan, lovely!

Kram

J

Kroppsarbete och trivselkilon

Herregud vad vi har slitit idag, en hel klippa har vi  grävt fram och sen återanvänt mossan till att fylla upp på andra ställen. Sen kom regnskuren…(efter tre timmar av kroppsarbete). Nu har vi ”bara” tre klippor till att ta fram och några stenar. Det är kommande veckors to-do innan vi börjar måla lillstugan vit.

Alltid mycket att göra när man har en stor tomt…

Klippan till höger tog vi fram idag, kullen snett till vänster är också en klipphäll som ska rensas och kullen vid det gamla staketet. Fram med klippor och sen fin gräsmatta där emellan. Vi vill skapa så mycket skärgårdskänsla som möjligt. 

Jag har just nu ett riktigt skönt flow med träningen och känner mig både stark och motiverad. Jag hamnade i en svacka efter Göteborgsvarvet och allt jobb som slukade mig. Men nu har jag låtit kroppen få bestämma så nu känns det bättre än på länge. Nu ska de där trivselkilona som har smugit sig på sista året när jag klev på som skolledare jobbas bort. Jag brukar inte hänga upp mig så mycket på vikten, men fjolårets sommarkläder sitter inte riktigt bekvämt och då är det dags att göra något åt det. Jag har ju tränat mycket i och med halvmaran, men har inte varit så noga med vare sig kosten eller den dagliga vardagsmotionen. Förr när jag jobbade som förskollärare i barngrupp rörde jag mig konstant…blir lite mindre av den varan nu.

Sommar, semester och ledighet kommer att göra susen när det handlar om att hitta tillbaka till mina ”vanliga” vanor igen. Jag hoppas bara kunna hålla kvar dem i augusti igen sen.

Söndagslunch – kycklingspett, halloumi, ugnsgrillade morötter, paksternacka, vitlök och rödbetor med en klick creme fraiche grillade grönsaker. 

Nu: ett par avsnitt av vår nya favoritserie: The Following – läbbigt bra.

Kram

J

Dejting!

God morgon!

Plan A var att träna tidigt och sen sticka ut med båten, men vi sov lite längre och vädret bjuder nog hellre in till att åka ärenden och sen jobba på tomten. Vi har tre klippor/bergsknallar som vi tänkte skrapa fram. Så plan B…

Men först dejting, en träningsdejt på Fitness24seven i Gustavsberg. Efter gårdagens softande så behövs det verkligen ett ordentligt omtag med kroppsliga aktiviteter idag.

Tänkte be PT-Mange om lite nya roliga övningar.

Hoppas du får en härlig söndag!

Kram

J

Soft

Vilken skön lördag vi har haft. Städ och tvätt på förmiddagen, storhandlat, ätit lyxlunch (hihihi) på Sibyllan i Gustavsbergscentrum och haft familjemys med film och godis. Men nu har molnen skingrat sig och solen tittar fram, så en kväll på trädäcket låter som en bra plan.

Soft är en bra beskrivning på vår midsommardag.

Kram

J

Midsommar med sol och värme

Vilken härlig midsommar vi fick med sol och värme, lycka!

Millie var jättenöjd med dagen och kvällens alla roligheter och somnade med ett leende på läpparna. Älskade unge vad glad jag är att hon uppskattar alla våra fina svenska traditioner.

Millie mimar med ett ljus som mick och jag leker bakgrundsdansare…

Hur var din midsommar?

Kram

J

Glad Midsommar!

Glad Midsommar på er alla härliga bloggläsare! Är så glad och tacksam att ni kikar in här, tack!

Efter att ha somnat vid typ åtta nästan varje kväll så var det inte så konstigt att jag vaknar tidigt på morgonen. Idag har jag hunnit med ett riktigt bra pass på gymmet (1:45h), fixat tårtan, fixat potatissalladen och förberett lite annat smått och gott. Nu ska jag vara skjutsa Maja till en kompis där hon ska fira midsommar innan jag sträcker ut mig i solstolen ett tag innan det är dags att sammanstråla med grannar och sommarindianer nere vid båtklubben.

Traditionsenligt.

Hoppas du får en riktigt härlig dag!

Kram

J

Pass, Polis och pedagog

God morgon!

Det bli en snabbis till jobbet på förmiddagen för några avstämningar innan vi går på midsommarledigheten. Idag har jag Millie med mig som ska få agera sekreterare på mina möten. Sen ska vi till Polisen i Nacka Strand och fixa nytt pass till henne innan vi antagligen köar oss hem till ön. De som kan lämnar helst inte Värmdö alls idag för det brukar vara smått kaotiskt att ta sig hem. Alla sommarindianer som ska fira midsommar i skärgården…

Det finns stunder då både jag och Magnus brister i det pedagogiska föräldraskapet samtidigt. Och det är när det kommer till att ge Millie medicin. Tack och lov så händer det ytterst sällan att hon behöver någon. Men nu när hon har streptokocker så är det en kamp vid varje tillfälle och det ska ju ske TRE gånger om dagen i tio dagar. Vi längtar nog lika mycket som hon tills på onsdag när galenskapet äntligen är över…herregud säger jag bara.

Hoppas du får en härlig dag så här dagen före midsommarafton. Ikväll är det samling på Båtklubben för att klä stången inför morgondagens firande.

Kram

J

Stor och Liten

Taco onsdag med pepp och uppladdning inför midsommar. Flickorna tog över köket idag och fixade middagen, jag blir alltid lika glad när de vill hjälpa till. Dessutom skapar det en mysig stund som bjuder in till både skratt och en hel del tok från Liten.

Vi räknar ner inför sommarlov och sista dagen på förskolan…sex dagar kvar…I augusti väntar förskoleklass.

Själv så försöker jag hålla mig över ytan och rasslar av en sak efter en annan på to-do-listan innan jag stänger läsåret 16/17. Det kommer att vara en ljuvlig känsla i kroppen nästa fredag. Check på allt och hej lata dagar i solen.

Nu väntar en mysig lille-lördag kväll med extra allt.

Kram

J