Bland saltvatten och havskräftor

Vilket härligt dygn jag hade på Västkusten som bjöd på blå himmel, ljummen sommarvind, havskräftor, tjejkompisar/bloggkollegor, havsbad, spa, god mat, mjuka sängar, vidunderliga utsikter, underbara samtal och många skratt.

Tack bästa Womsa event och Gullmarsstrand för en kick-off som jag sent kommer att glömma!

img_3536-1024x683

Fotograf: Anna-Karin Sallander

Söndagen började med en tidig start och en lång roadtrip med Aja, Sarianne och Anna-Karin till Västkusten. Väl där checkade vi in, kramades med Maria och Hanna som kom från Karlstad och Halmstad och hoppade i gummistövlarna och klev ombord på fiskebåten som skulle ta oss ut på Kräftsafarin.

Och vilken upplevelse det var!

Du vet de härliga Pripps Blå reklamen som brukar rullla på sommaren? Hela turen var som taget ur en sån reklam. Förutom kräftor, en lektion i havskräftfiske, om de olika sorterna som vi drog upp och solbadande sälar så bjöds det på goda smörgåsar och bäst av allt…nyfångade och kokade havskräftor! Det var nog de absolut godaste kräftorna jag någonsin hade ätit, kanske att miljön, solen och hela grejen med att vi faktiskt satt på golvet i fiskebåten och åt dem direkt från hinken spelade en stor roll, men vilken antiklimax jag kände.

1

Fotograf: Maria Trangärd

2

IMG_3776

IMG_3788

IMG_3793

IMG_3795

IMG_3824

IMG_3844

IMG_3870

Genomblåsta och mätta klev vi iland och svidade om till våra badkläder och traskade ner till Sinnenas Havsbad. En flaska Champagne, 30 grader i utomhuspoolen, den blå himlen, saltvatten och solen avrundade dagen på ett perfekt sätt innan det var dags för middag. Självklart så badade alla i havet också!

IMG_3889

IMG_3763

4

Fotograf: Maria Trangärd

3

33

Söndagens middagsmeny:

Vänerlöjrom

Dillskum – vit sparris – mandelpotatis – örter och blad

Confiterad uer

Svart vitlökscreme – avhängd yoghurt – picklad gurka – hyvlad gurka – friterad dill – vitlöksschips – saltrostad potati

Svartvinbärssorbet

Chokladmousse – champagneskum – chokladpraliné – svartvinbärsmaräng – chokladjord

Vin 1: Le Bouquet Loire, Sauvignon Blanc

Vin 2:  Wegeler Rheingau, Riesling

fcd32557-53ad-4aa9-9333-027a97cbde9a-1024x1024

Fotograf: Ann-Karin Sallander

Kvällen fortsatte lika avslappnat och härligt som dagen hade fortlöpt och medans solen var på väg ner njöt vi av de sista solstrålarna och den vackra solnedgången innan vi satt en stund på balkongen och summerade dagen.

5

Fotograf: Maria Trangärd

6

55

Igår startade vi dagen med ett skönt träningspass som jag hade satt ihop. Onsdagens (imorgon) ”Jenny tipsar” kommer att handla om just det passets upplägg. En rolig form av träning som definitivt ger dig en skön genomkörare av hela kroppen.

9

Fotograf: Maria Trangärd

0

Hela gänget i nya snygga träningskläder från Stadium. Jag, Maria, Hanna, Aja, Sarianne och Anna-Karin, passa på att kika in hos dem andra för ännu fler bilder.

8

Sen åt vi frukostbuffé innan det var dags att packa ihop väskan, kramas och återvända till Östkusten och hem till den andra skärgården med massor av härliga minnen och en ännu större längtan till sommarsemestern.

IMG_3966

IMG_3968

IMG_3975

Kram

J

 

Kommentera