En är hel

Livet är verkligen skört. Det kan vara över i en blinkning.

En gör som en alltid gör, vaknar, kliver upp och gör sig i ordning som alla andra dagar. Sätter sig i bilen och åker iväg. Vägen kan man utantill, en behöver liksom inte tänka. Men så händer det där som inte får hända. I en kurva släpper det, allt släpper…

En ser sig själv utifrån, som från sidan, en röst i huvudet som skriker ”tvärnita inte, frikoppla och håll undan för träden! Åk inte in i träden”. Den mörka morgonen blir lika ljus som på dagen när bilens lyktor riktas mot den täta skogen. En missar alla träden… Men en kommer aldrig att glömma ljusen mot träden eller skrapandet av grenarna på bilens sida.

Bilen stannar. Mörkret är tryckande. Är en hel? Jo men har ont i ryggen. Försöker ringa, en lyckas inte, en skakar för mycket. Bilen som åkt bakom stannar och föraren går ut. En har nu lyckats ringa och maken är på väg. Föraren öppnar dörren ”Hur är det med dig? Är du hel?”. Ja en tror det. Maken är på väg. Han åker igen när han konstaterat allt ändå gått bra och att en snart inte är ensam längre.

Ensam i bilen, gråten kommer… Chocken… Skakningarna…

Ännu en bil stannar, kvinnan drar sin hand på rutan för att se in i bilen som immat igen. Ser en, öppnar dörren. ”Hur är det med dig” Nu sprutar tårarna och mellan gråten svarar en ”Allt är har gått bra.” Hon säger med darr på rösten ”Jag ser en bilbarnstol i bak. Är den tom?” En svarar mellan hulkningarna ”Den är tom. Jag är ensam. Maken är på väg, jag är ok.” ”Är det säkert?” frågar hon igen. ”Ja vi bor inte långt här ifrån. Åk du.” ”OK då åker jag till jobbet nu.” En säger ”Ja ha en bra dag och trevlig helg.” Hon skrattar och en med.

Allt gick bra. En är hel. Bilen är kolijox, men det är världsliga ting.

En är hel.

Jobba hemifrån

Idag blev det endast en snabbis in till jobb. Hade fått i uppdrag att dekorera dagens möteslokal där en stor kickoff skulle hållas för en massa butikschefer. Så roligt uppdrag ju! Fint blev det också tycker jag allt. Trots att det inte fanns så många platser att ha dekoren på så blev det ändå en härlig julig känsla tillsammans med lite julmusik.

Fick verkligen julkänslor av den klädda granen. Är det förtidigt att sätta igång hemma?

Dekoren gick i silver, glitter och snö med lite inslag av rött och blått.

Nu sitter jag och jobbar hemifrån, får massvis med saker gjorda. Så härligt! Underlättar verkligen inför imorgon då möten kommer att avlösa varandra på förmiddagen. En stor omläggning i samtliga butiker för ena konceptet som jag jobbat med och skissat på ett tag har blivit godkänd. Fattar ni känslan??!! Ahhh! Vill bara hoppa och studsa! Nu ska vi sätta det sista i projektet. Verkligen sååå roligt att detta gick igenom, det kommer bli stort lyft i butiksmiljön. Sen är det planering tillsammans med produkt inför kommande mässor. Riktigt spännande då detta blir en helt ny uppgift för mig.

Nu åter till jobb innan det är dags för möte på äldsta dotterns skola.

När det inte alls blir som man tänkt sig….

Ja, då var semestern över för denna gång och måndagen lika så. Semestern blev inte alls som vi tänkt oss, någon av oss här hemma. Darling åkte på både influensan OCH halsfluss, kidsen var inte hundra de heller. Vi som tänkt hitta på en massa roligheter… Men så blir det inte heller alltid som man tänkt sig. Jag roddat med kramar, ompyssling och mat. Så klart lagt all min tid på att få min flock frisk igen. Där av den totala tystnaden här inne…

Men nu är vi åter på banan och jag har en del att skriva om ändå som tur är. Konserten kom jag i alla fall iväg på, dagbädden har levererats och en liten uppfräschning av hallen har vi fått till ändå och det är ju inte fy skam! Har även ett par inlägg om TanumStrand kvar, så nu kickar vi igång veckan!

Gästrum

Det är alltså denna dagbädd från Ellos.se som är på väg hem till oss. Den borde dyka upp närsomhelst. Sååå fin! Den ska stå längst bort i vår vardagsrum, där det ska bli som ett litet gästrum.

Vi ska sätta upp gardinskenor i taket för att kunna hänga upp som ett draperi. En spaljé ska också upp då det är en trappa i närheten av soffan och vi vill ju inte att någon ska ramla ner… Spaljén ska jag bygga med hjälp av armeringsnät hade jag tänkt. Tror det kommer bli riktigt snyggt.

1. Armeringsnät – Byggmax. 2. Ljusslinga. 3. Murgröna.

4. Vas ”Ekollon” – Svenskt Tenn. 5. Dagbädd ”Hope” – Ellos.se. 6. Kudde ”Cozy” – Lagerhaus.se.

7. Bord ”George” – Ellos.se. 8. Matta ”Liverpool” – Ellos.se. 9. Rumsdoft ”Bomull/Linne” – Lagerhaus.se.

Lite så här är tanken, fortsättning följer…

Rosa konsert

God morgon måndag.

Här hemma är det sjukstuga, maken har åkt på halsfluss och hög feber. Han är så klart hemma från jobb. Stackaren. För en annan väntar konsert ikväll kl 18.00 med Sis. Ska bli riktigt skoj! Härlig start på veckan måste jag säga. Tänk att mitt misstag på jobb, att beställa en hel hög med påsar som vi inte skulle ha, kunde leda till att jag fick gå på en intim konsert med detta gäng.

Ses snart igen. Tills dess må väl.

Höstlöv, höstlov och andra roligheter

Allt hur fin är inte hösten med alla sina färger? Löv it.

Då var det redan söndag, helgen snart förbi och ytterligare en vecka har passerat. Och vilken vecka sen då! Har fått galet mycket gjort på jobb, sååå skönt. Turbulensen där kvar står dock men jag har landat lite mer, vilket är bra.

Har fått massvis med härliga nyheter under veckan med. Sis har vunnit två konsertbiljetter till Rix Fms Rosakonsert på måndag. Så kul ju! Så nu ska vi få kika på Mando diao, Darin och AnnaKarin. Allt på grund av mitt ”lilla” misstag på jobb att beställa 3 pallar påsar som vi inte ville ha…

Darling har beställt en dagbädd som jag velat ha väldigt länge men tyckt varit alldeles för dyr. Nu hade han fått en rabattkod och beställt som en överraskning till mig. Blev så glad! Ska visa ett lite collage om hur jag tänkt att det ska bli i vårt vardagsrum. Stay tuned!

Idag ska jag tvinga Sis att fota mig lite till Womsa-portalen. Kommer garanterat att bli många skratt, ett kalas för tjejerna som fyllt år väntar också. Sen är nog söndagen slut men det gör absolut ingenting för hela nästa vecka väntar höstlov för kidsen och semester för mig! Som jag ska njuuuta.

Positionen börjar när du vill lämna den

Igår gick jag på mitt allra första yoga pass i klass (om man inte räknar med dem på TanumStrand då). Det blev ett YinYang-Yoga pass, en blandning av flödes yoga (då man rör sig från en position till en annan som i ett flöde och yin då man stannar mycket längre i en position).

Passet var 1,5 timme långt och jag gillade läraren, kanske att hon pratade lite för fort men det var egentligen inget som störde. Svårt att inte jämföra med kvinnan som vi hade på Tanum bara, henne gillade jag skarpt. Kommer helt klart att köra igen! Tyvärr blir det ingen på söndag men tisdag är det dags igen. Redan superpepp och längtar!

Det speciella med yin-yoga är att du kan inte sväva iväg. Du måste vara här och nu för att vilja stanna kvar i positionen du gör. Det spänner, drar och pirrar, vilket gör att du måste slappna av ordentligt och andas djupt och tungt. Du måste fokusera och kan inte låta tankarna sväva iväg. Kroppen vill röra på sig, vill lämna positionen, den kan till och med börja skaka. Skakningarna kommer av att kroppen inte vet vad ska göra när den är stilla så länge, den är helt enkelt inte van. Precis som mitt huvud, det är inte vant att bara ha en tanke eller en sak att fokusera på… Detta är verkligen bra för mig…

Det gäller bara att upprepa den här meningen som ett mantra ”positionen börjar när du vill lämna den”.

Element Yoga ”Air” – TanumStrand

Inlägget innehåller information om pr-event på TanumStrand.

Första yoga passet gick i luftens tecken, passande hösten (och vädret som var där nere). En mjukstart inför helgen, så härligt det var att vara tillbaka på mattan igen!

Yogi-fötter som är redo!

Koncentrerad fin vän. <3 I fullgång med fotograferandet, som jag verkligen måste bli bättre på!!

Tycker att de lyckats med att skapa en mysig stämning i den annars så stora och opersonliga salen. Det går att göra mycket med belysning och tyg.

Efter passet gick vi tillbaka på våra rum för dusch och uppfräschning. Sen möttes vi alla fyra upp igen för härligt snack och bubbel innan det var dags att inta skaldjursbuffén. Den var verkligen super!!! Massvis med härliga skaldjur och goda tillbehör och så klart lite mer bubbel. Kvällen bjöd på många härliga skratt och trots att de flesta av oss nyss träffats så kändes det som om vi känt varandra länge. Älskar sånt, att få möta härliga, öppna och älskvärda människor! <3

TanumStrand

Inlägget innehåller information om pr-event på TanumStrand. 

Det första vi gjorde när vi kom ner till TanumStrand var gå ner till havet. Jag blev helt tagen. Så vackert! Verkligheten är tusen gånger bättre än bilderna.

Älskar verkligen kontrasterna i denna bild och ickekontrasterna. Mjuka trät och vattnet mot det hårda klipporna. Ickekontrasterna i och med färgskalan, där färgerna nästan går ihop.

En krokodil stötte vi på också. Väldigt exotisk plats vi kommit till.

Lugnet började infinna sig. Det kom med luften och havet tror jag.

Längtar redan tillbaka. Denna plats kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat.