Gulaschsoppa

 

Godmorgon!

Fick lite tid över här på morgonen medan vi väntar på att få träffa en läkare och vad passar då bättre än att titta in och säga hej till er.

Vi mår lite bättre i dag jag och Flisan men är fortfarande stela och lite ömma i hals och nacke. Kom på mig själv med att rysa när vi åkte förbi stället där det hände i går, trots att det inte blev mycket mer än materiella skador så sitter den så fast i själen rädslan för vad som kunde ha hänt och att det skulle kunna hända igen. Men i dag ska vi ju som sagt få träffa en läkare och se så att det inte blev något bestående i nacke och hals och jag tror det kan göra det lättare att komma vidare.

 

Här kommer ett recept från programmet som vi följt nu i 8 dagar (C9) på en fantastiskt god soppa som vi definitivt kommer att fortsätta göra här hemma : )

Gulaschsoppa 1 port

(Per portion ca 500 kcal)

100 gr nötfärs 10%

1/2 hackad gullök

1/2 hackad paprika i valfri färg

1 msk tomatpuré

1/2 vitlöksklyfta

1 grönsaksbuljongtärning

1/2 liter vatten.

125 gr potatis skalad och tärnad

Bryn färsen och tillsätt paprikan och löken och lät steka några minuter. tillsätt tomatpurén, vitlöken, buljongtärningen och vattnet. Låt koka under lock ca 30 min, smaksätt med cayennepeppar och kummin. Tillsätt potatisen och koka ytterligare ca 20 min.

Jag hade ingen kummin hemma använde oregano istället och det fungerade lika bra  ; )  

Gulaschsoppa

 

Så var det dags för läkarbesök då och sedan jobbet, idag blir det nog en riktigt härlig eftermiddag ute i solen : )
Ta hand om er ❤︎

Kram Malin 

  

 

3 thoughts on “Gulaschsoppa

 1. Usch! Förstår precis din känsla. Jag blir fortfarande kallsvettig när jag hör däckskrik! Över ett år sen olyckan men det sitter djupt.

  Hur gick läkarbesöket???
  Är ni ok??

  Kram

  1. Tror aldrig man glömmer en sådan sak tyvärr, du hade nog en ängel vid din sida du med ❤️
   Läkarbesöket gick bra han tryckte, drog och vred men kunde inte hitta annat än muskler som var lite svullna, vi har haft ont på sidan av halsen hela veckan både Flisan och jag men det börjar bli bättre redan nu.
   Tack för omtanken min vän ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *