Perfekt sommarmat

Tjingeling bloggisar!

I kväll tittar jag in med ett riktigt smaskigt salladsrecept taget direkt ifrån ICA Maxi köket. En lyckträff att jag gick förbi där just då och tog ett smakprov vanligtvis brukar jag bara passerar på väg till kassorna.

Älskar att äta lätta sallader nu under sommaren när värmen gör att man oftast inte känner sig så hungrig och det är ju perfekt mat att ha med i pick-nick korgen till stranden eller på utflykten. Sen är det  ju bra för figuren sägs det 😉

IMG_0538

 

Panzanellasallad med mozzarella

4 port

250 gr körsbärstomater

120 gr mozzarella

1 silverlök (jag tog rödlök)

1 kruka basilika

1 dl grekiska oliver

65 gr machesallad

ca 20 crostini naturell 

5 skivor lufttorkad skinka 

Dressing

2 msk rödvinsvinäger

4 msk olivolja

1/2 tsk salladskrydda

salt och peppar

Dela tomater och mozzarella, skala och skiva löken och grovhacka basilikan. Blanda dessa med oliver och sallad. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Bryt crostinin i bitar och häll över lite av dressingen och låt dra några minuter. Skär skinkan i bitar. Blanda resten av dressingen med salladen och lägg sist över bitarna av skinkan.

Servera och njut : )

 

Kram Malin

 

 

5 thoughts on “Perfekt sommarmat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *