Att luncha i solen på terrassen

Hej vänner!

Skönt att vara på hemmaplan igen njuter av att sitta under filten i soffan och titta på det vi missat av sommar programmen medan vi varit borta, jag har några av mina absoluta favoriter som går just nu som Allsång på Skansen, Sommartorpet och Morden i Midsomer (någon mer som tittar på dessa : ) Försöker att ta det lugnt och vila så mycket som möjligt (vilket är precis vad min kropp behöver efter de senaste dagarnas magsmärtor och sjukhusbesök) men slänger i en tvätt då och då för att stilla det dåliga måste-plocka-undan-resväskorna-och-allt-annat-krafs samvetet. Det vore så skönt att få undan allt nu under helgen för till veckan blir det först jobb i tre dagar sedan packar vi väskorna och far till svärmor och svärfar för en liten mini-semester över helgen.

Gustav har lekt i poolen med en kompis, mannen har fixat och donat i trädgården (gräset hinner minsann växa en bit på två veckor : ) och Flisan gjorde mig sällskap en stund på solstolen.

Inte går det någon nöd på oss inte trots bristen på sandstrand, hav och salta vågor ; )

IMG_8335

IMG_8334

IMG_8336

 

IMG_1041

Ser ni lite har solen minsann visats sig här idag, det var faktiskt s å skönt mitt på dagen att jag passade på att inta lunchen i soffan på terrassen (vågade egentligen inget annat ifall solen skulle försvinna medan jag satt inne ; )

En av de sakerna jag saknar mest från resan är maten både att äta den men också att slippa stå och laga den. Just den Grekiska salladen blev en av mina favoriter fräsch och smakrik och med riktigt krämig fetaost inte torr och tråkig som min här på bilden (påminn mig själv; måste hitta en krämigare fetaost) för att inte tala om oliverna, direkt från olivträden, ja det var bara s å gott. Sen har jag kryddat lite med torkad oregano, precis som de gjorde på Cypern, kryddan lyfter verkligen salladen ett snäpp och gör att det smakar ännu mer.

I kväll drar vi fram klotgrillen om det inte börjar regna förstås.

Kram Malin

liten uppdatering: nu är det bara grått grått grått utanför fönstret : (

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *