Friyay

Bland det bästa med att börja jobba efter semestern är väl ändå att fredagarna är tillbaka, då menar jag förstås den där härliga sista-arbetsdagen-på veckan-och-första-dagen-på-den-efterlängtade-helgen känslan som man tappar bort under ledigheten när alla dagarna på nått sätt blandas ihop till en enda lång helg ; ) Jag har i alla fall haft riktigt mycket fredags-feeling och mest gått runt med ett stort leende på läpparna hela dagen : )

Här har ni kvällens middag som jag och mannen intog lite så där fredagsmysigt på tu man hand framför tv`n;

tacopaj a´la paprika och chili.

IMG_1466

IMG_1467

Det är inte så vanligt att vi vuxna äter själva nu för tiden det händer kanske någon gång i månaden men det gör absolut ingenting för vi gillar att sitta tillsammans hela familjen, vi tänder ljus och dukar fint och småprata om ditt och datt medan vi äter, sen att det alltid är mannen och jag som blir sist kvar vid bordet det må så vara ; ) vi får i alla fall chansen att se alla tre en liten stund varje dag och lite välbehövlig kvalitetstid med dem vi älskar mest det är värt mycket i dessa tonårstider ; D

Tänkte att ni kunde ha nytta av det goda paj receptet så här lagom till helgen;

Tacopaj

6 port

Pajdeg;

150 gr margarin

3 dl mjöl

1 tsk paprikapulver

1-2 msk vatten 

Fyllning; 

500 gr köttfärs

1 påse tacomix + 1 dl vatten

2 dl lätt crème fraiche paprika chili

2 dl lätt crème fraiche 

2 dl riven ost

1 tsk paprikapulver

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en gryning massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten (ta en msk i taget och kolla så inte konsistensen blir för mjuk) och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut i en ugnsfast form, nagga degen med gaffel och ställ in i kylen ca 30 min. Förgrädda sedan pajskalet i ugnen ca 12 min.

Bryn köttfärs och tillsätt tacokrydda och vatten. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Fyll pajskalet med tacofärs och bred på crème fraiche blandningen. Strö över ost och pudra över paprikapulvret. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min till osten fått fin färg.   

Önskar er en riktigt trevlig helg mina vänner.

Kram Malin

 

 

2 thoughts on “Friyay

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *