ÄPPELKLADDKAKA

Hej vacker!

Hoppas du haft en härlig tisdag.

Själv har jag haft en riktigt busy dag på jobbet har burit hyllor, bord, lampor och lådor in i en stor container vi håller nämligen på med en stor renovering (innefattar nytt kök, nya personalutrymmen, nytt värmesystem och allmän uppfräschning) och då får ju ingenting vara i vägen. Precis som det är hemma när man ska rusta eller flytta och behöver packa i hop sina saker så upptäcker man hur mycket saker man faktiskt har kan säga att jag mer än en gång funderat hur i hela friden vi fått plats med allt innan : D Trots allt extra arbete denna renovering medför är det så spännande att se resultatet växa fram och det ska bli så härligt att få komma tillbaka till en ”ny” och uppfräschad förskola så småningom.

Vet att många av er har äppelträd i era trädgårdar och just nu antar jag att det dignar av frukt i dem, här kommer ett recept på något riktigt smaskigt med just äpple som en av ingredienserna.

Äppelkladdkaka 

10–12 bitar
3 ägg
4 ½ dl strösocker
200 g smör, smält
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2–3 äpplen
GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.
2. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–35 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar. Vattniga äpplen kan ge lite längre gräddningstid. Känn med en provsticka när kakan är klar beroende på hur kladdig du vill ha den.

Låt kakan kallna innan servering.

IMG_1497

IMG_1500

Var över till grannarna med lite kaka i helgen och den gick åt fort vill jag lova innan jag visste ordet av var det bara en ynka liten bit kvar ; )

IMG_1501

Kanske något att bjuda på till kräftskivan : )

Kram på er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *