Lax i röd kokosmjölk

Gokväll vänner!

Hoppas ni haft en riktigt bra onsdag

Har precis satt mig ner i soffan här för en liten stunds avkoppling innan det är dags att hoppa i säng, middagen är undanplockad, läxorna gjorda och lilleman ligger i sängen omstoppad och klar,

Tycker vi har fått in en riktig bra rutin för honom om kvällarna (de andra två sköter sig så gott som helt själva nu mera); klockan åtta är det tandborstning och sen läser vi en bok och ligger och pratar en liten stund innan han sätter på en saga, för mig är det utan konkurrens kvällens bästa när jag får ligga i lugn och ro och mysa med min minsta : )

Här kommer receptet på gårdagens middag, lite annorlunda kanske men väldigt väldigt god;

Lax i röd kokosmjölk

2 port

300 gr lax

2 dl kokosmjölk

1/2 tsk röd currypasta

1 msk limesaft

salt

sockerärtor 

1/2 vitlöksklyfta

sallad, salladslök och ärtskott

Värm upp kokosmjölk och smaksätt med currypasta, limesaft och salt. Dela laxen i mindre bitar och lägg i, låt småkoka ett par minuter (kom i håg att det går fort för laxen att bli färdig när den är i småbitar). Värm sockerärtorna och smaksätt med pressad vitlök. Lägg upp sallad, salladslök, ärtskott och sockerärtor på en tallrik, lägg på laxbitarna och ringla över såsen.  

Kanske låter lite konstigt med varm sås till sallad men jag lovar att det var en riktigt bra kombo.

img_9469

img_9470

img_9471

img_9472

Ska summera de senaste dagarna och gå i genom resultatet ordentligt sen ska ni få veta om det blev någon och i så fall vilken – ”change in nine days”  ; )

Kram Malin

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *