Att boosta kroppen med någonting gott

Gokväll vänner!

Har redan gjort kväller här och ligger i sängen och skriver till er, är så sjukt trött på kvällarna så jag måste gå och lägger mig före tio, flera gånger den senaste veckan har jag till och med slumrat till efter att jag läst godnatt saga för Gustav. Tror att det kan ha och göra med att det blir mörkt tidigare och tidigare på kvällarna men även på mornarna (har ni märkt hur fort det faktiskt går nu trodde nästan inte mina ögon i morse när jag drog isär gardinerna och såg hur mörkt det var utanför fönstret) min kropp får alldeles på tok för lite ljus för att orka vara vaken längre.

Det tar väl ett tag så har man vant sig även med detta : )

Annars får man väl försöka boosta kroppen med så mycket vitaminer som möjligt. Gjorde mig en egen müsli här om dagen som jag fyllde med en massa bra saker både för magen och för kroppen; bland annat havregryn, linfrön, torkade tranbär och blåbär. Det är verkligen s å mycket godare med hemmagjord müsli man kan ha i precis vad man vill efter tyck och smak och välja vilket energiinnehåll den ska ha, det blir en anings lite dyrare men väl värt varenda liten krona.

img_9576

Müsli med torkad frukt

2 dl havregryn

2 dl solroskärnor

2 dl pumpa kärnor

1 dl hela linfrön

2 dl dinkelflingor

 

1 msk kanel

1 msk malen kardemumma

1 dl vatten

2 msk rapsolja

2 msk flytande honung

Kokosflingor

Torkade fikon- tranbär- och blåbär   

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda gryn- kärnor- frön- och flingor i en och skål och häll över kryddorna. Häll  i vatten och olja och rör om ordentligt så allt blandas väl. Sprid ut blandningen på en plåt och ringla över honungen. Müslin ska sedan rostas i ugnen i 20-25 min, efter ca 10 min bör det röras om ordentligt. Ta ut plåten och häll i kokosflingor och den torkade frukten. 

(Var försiktig så den inte bränns vid) 

img_9586

img_9592

img_9596

Nästa gång får jag nog göra dubbel satts så den fyller hela burken för det här lilla kommer inte att räcka långt ; ) Får den stå torrt och mörkt så håller den i flera veckor.

Kanske att man skulle försöka få i sig lite extra vitaminer genom att äta kosttillskott, någon av er fina läsare som har något bra tips?

I dag blev det inget motionerande hade alldeles för mycket som stod på agendan som att skjutsa till tennisträning, det dagliga besöket på affären (fattar inte att det alltid är någonting som saknas!!) hämta ut nya ilägg till Williams skor sen hem och laga mat

ja sen var det inte så mycket kväll kvar ; )

Nu önskar jag er en godnatt

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *