Att skapa m y s – k ä n s l a!

Gokväll!

Här sitter jag uppkrupen i soffan för lite kvalitetstid tillsammans med mannen (läs; se några avsnitt av House Hunters) får se hur länge jag orkar vara vaken bara, igår kväll somnade jag i Gustavs säng precis efter att vi läst godnatt sagan, hade bara tänkt ligga och mysa en liten stund men just nu är det näst intill omöjligt att i n t e somna när jag lägger mig ner ; )

Hur har ni det annars i höstmörkret nu när vinden viner runt husknuten och temperaturen kryper allt längre och längre ner (här har vi haft det riktigt kallt på morgnarna den här veckan) har ni fyllt på förrådet av stearinljus och glödlampor (eller ledlampor om det ska vara helt rätt – både ekonomiskt och miljömässigt : ) och bytt ut alla svala tunna sommarkläder mot tjocka och värmande höstkläder?

 

img_9715

Nu vill man ju verkligen få till den där extra trivsamma, sköna och mysiga känslan lite överallt i hemmet speciellt i sovrummet, i köket och i vardagsrummet, där i alla fall jag spenderar mest tid. Tänkte ge er några enkla tips på hur man kan få till det lite extra ombonat;

1 ) K u d d a r & P l ä d a r

Kuddar & plädar hör väl verkligen hösten till. Några extra prydnadskuddar och en gosig pläd i soffan att krypa in under, allt mjukt och gosigt ger direkt en mysigare känsla.

2 ) T ä n d a l j u s

Med kortare dagar och mörkare kvällar blir det extra viktigt att ha många olika ljuskällor. Alla som har en fungerande kakelugn, kamin eller öppen spis kan ju elda för att höja stämningen men för oss som inte har det gäller det att bunkra upp med värmeljus, ljuslyktor, ljusstakar och blockljus. Satsa på olika storlekar, färger och höjder, snyggt och svårslaget när det kommer till mysfaktorn.

3 ) T e s t u n d e r

Bunkra upp med goda teer. Fyll på skafferiet med olika sorter & varför inte passa på att uppdatera porslinssamlingen med några riktigt stora och härliga koppar at dricka teet ur. Bjud sen över grannen på en värmande kopp och lite skvaller ; )

4 ) S ä g k l ä d e r  i  m ö r k a r e  k u l ö r e r

Kallt utomhus är i våra tider inte alltid lika med kallare i sovrummet, så att byta ut täcken känns väl lite onödigt men att byta kulörer på sängkläderna kan höja mysfaktorn rejält och göra att rummet känns mer ombonat. Addera gärna ett mysigt överkast på sängen och m a s s o r med kuddar för att göra det ännu mer trivsamt.

 

img_9716

 

Satsa på någon eller några av dessa punkter (allt utifrån möjlighet och behov) och jag kan lova er några riktigt mysiga höstmånader framöver : D

Nej hörni här går ögonen går i kors kanske dags att krypa i säng.

God natt & kram på er!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *