Årets första pepparkaksbak…

… till tonerna av julmusik och med bästa sällskapet i form av Gustav och hans vän Teodor och familjens absolut mesta jul-älskare; Felicia.

Wille han är mer för att äta pepparkakorna än att baka dom så han kom nerdunsandes till köket lagom till den sista plåten togs ur ugnen ; ) men han har lovat sin mamma att vi ska baka saffransbröd tillsammans för där håller sig nämligen Flisan långt borta på grund av den hemskt otäcka (enligt henne) saffrans doften.

Valde att köpa färdig deg att baka med, som vanligt, brukar köra på Ica´s butiksgjorda men valde Skogaholms den här gången efter tips från denna bloggerska, (alltså ni bara måste in och se hennes pepparkaks-skapelser (här) så vackra så detaljrika och s å välgjorda) den var faktiskt lättare att baka med och kändes inte lika fet men smakmässigt tycker jag nog att Ica´s är bäst. Har tänkt ge mig på att göra egen deg till det riktiga julbaket för allra första gången – på tiden kanske efter att ha bakat pepparkakor i mer än 40 år (!) så har ni nått bra recept så tar jag tacksamt emot det.

Goda kakor blev det i alla fall för av de tre plåtar vi fick ut är det på sin höjd en halv plåt kvar ; )

img_9870

img_9879

img_9883img_9884

img_9888

img_9890

Så doftar det äntligen jul i hela huset, för första gången i år, och vi älskar det : D

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *