En stressfri jul & te adventskalendern anno 2016

Gokväll vänner!

Hur har ni det så här november månads sista dag känner ni någon julstress eller kan ni njuta i lugn och ro av att julen närmar sig tillsammans med familj och vänner. Själv tycker jag nog att jag har koll på läget och med lite drygt tre veckor kvar till julafton så känns det som att allt kommer att hinnas med.

Har äntligen lärt mig att lösningen på att få en stressfri tid fram till jul stavas P L A N E R I N G – det gäller att planera in allt som måste göras och allt som man vill hinna med i kalendern, skriva listor och bocka av, använda den tid man har på ett smart sätt men glöm för guds skull inte att även planera in tid för återhämtning och vila (!)

Det är väldigt lätt (vet det allt för väl av egen erfarenhet) att glömma bort det just den här tiden eftersom det mesta man gör ändå är roligt och väldigt givande; som att äta julbord med vänner eller familj, handla och slå in paket, gå på julmarknad, baka, laga mat och gå på julfester men just att ta den där tiden när man bara är för sig själv kanske kryper upp i sängen med en bok och en kopp te, tar en promenad eller tar sig ett varmt skummande bad – den tiden är jätteviktig för att kroppen och huvudet ska få vila och på så vis orka hålla fast vid den positiva känslan och verkligen kunna njuta fullt ut av allt det härliga som hör högtiden till.

En sak som jag verkligen njuter av är att sitta uppkrupen i soffan under en filt med en inredningstidning i handen eller en bra film på teven och en kopp rykande varmt gott te i handen. Redan förra året såg jag denna adventskalender lite här och var i de social medierna  men lyckades inte få tag på någon själv så i år tänkte jag vara ute i god tid och beställa en på nätet men av en slump hittade jag en av dem få om inte den enda återförsäljaren här i stan av denna kalender, Trädgårdsinteriör– en alldeles nyöppnad lite butik full av vackra ting och massvis med inspiration, och slog till direkt.

(vet att de har några få exemplar kvar ifall ni blev sugna på en egen)

Så nu är denna te-älskare i himmelriket de närmaste 24 dagarna ; )

 
img_0081

img_0082

img_0066

img_0077

img_0084

Och i morgonbitti sitter jag i soffan tillsammans med barnen och med temuggen i handen redo för första avsnittet av året julkalender.

Dröm sött

Kram Malin

One thought on “En stressfri jul & te adventskalendern anno 2016

  1. I get pleasure from, result in I found just what I was having a look for. You’ve ended my four day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *