Köttfärssås med LCHF spaghetti

 

Gokväll!

Vet att det har blivit mycket mat här inne den senaste tiden (och jag ber om ursäkt till er som tycker det är en anings tråkigt att läsa) men jag känner att jag vill dela med mig av allt det goda, numera lagar jag ju mat på ett lite annat sätt eller egentligen är det väl ingredienserna som har förändrats och allt på tallriken har verkligen blivit s å mycket mer välsmakande.

Ikväll var det mannen som stod för middagen, själv var jag kvar på jobbet för veckan kvällsmöte, och det blev en av hans paradrätter; köttfärssås och spaghetti. Just denna rätt har varit ett litet aber för mig nu när jag äter så lite kolhydrater som möjligt

– hur gör man för att få en ok måltid utan själva spaghettin?

Jag hyvlade ett halvt litet vitkålshuvud och en halv zucchini på längden med osthyvel och stekte i omgångar i rapsolja och smakade av med salt (godast blir det om man låter grönsakerna behålla ett visst tuggmotstånd) och vilken fullträff det blev!

Jag kommer definitivt i n t e att sakna spaghettin ett endaste dugg i framtiden : )

Avslutar med en liten uppdatering av mitt mående och min vikt efter att ha ätit LCHF kost i ungefär tre veckor;

har helt blivit av med den uppblåsta känslan i magen (som jag haft så länge jag kan minnas) får gå på toaletten regelbundet och har inte heller så mycket luft som vill komma ut där bak ; ) har blivit av med sötsuget, känner inte ett uns hunger mellan måltiderna och blir mätt fortare och vikten står på – 1,6 kilo. Sen kan jag faktiskt laga och äta samma mat som resten av familjen vilket underlättar betydligt, ja förutom då att jag byter ut kolhydraterna mot någon form av grönsak sen blandar lite mellan mjölkfria produkter och vanlig grädde och använder mycket ost eftersom barnen numera kan fuska lite utan att bli dåliga i magen

Så än så länge kan jag bara se fördelar med denna kosthållning

Kram och en godnatt önskar jag er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *