En skål nötter & Kyckling med curry och apelsinjuice

Tjingeling!

Så var första dagen på denna vecka nästan över bara en liten stund kvar och den tänker jag tillbringa i soffan tillsammans med en skål nötter, ett glas riktigt kall Cola Zero och Guldbaggegalan på teven, försöker hitta lillebror där bland alla långhåriga, korthåriga, gråhåriga, hattbeklädda och kala huvuden men än så länge ingen Emil : )

Just nu äts det mycket currykyckling i det här huset en lättlagad och relativt billig rätt som gillas av alla i familjen och det kan jag säga att när man är den som (nästan) alltid lagar maten är det s å mycket roligare och m y c k e t mer tillfredställande att höra ”åh vad gott det här var” (som det i alla fall låter i mina öron när barnen kommer ner och sätter sig vid bordet och äter utan att säga något negativt om maten och kanske till och med tar om en gång ; )

I dag provade jag ett recept från en av LCHFkokböckerna jag har, skriven av Anna Hallén, med en ingrediens jag faktiskt aldrig använt mig av förut; apelsinjuice

det blev en riktigt fullträff och receptet kommer här;

Kycklinggryta med curry och apelsinjuice

4 port

600 gr kycklingfilé

1 röd paprika

1 gullök

smör 

3 msk curry

1 msk paprikapulver

3 dl vispgrädde 

2 dl créme fraiche

2 msk koncentrerad apelsinjuice

2 msk tamarisoja (glutenfri)

svartpeppar, salt

Skär kycklingfilé, paprika och lök i bitar.

Bryn kycklingen i smör och tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa i 5 min.

Tillsätt grädde, créme fraiche, apelsinjuice och soja och låt puttra en stund.

Smaka av med peppar och salt.

Jag åt med stekt vitkålsris och ångkokad broccoli

yummi : )

Kram Malin 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *