Lite nytt i fönstret // Citronfikus

Gokväll vänner!

Förra veckan var jag och införskaffade lite nytt och fräscht till vardagsrumsfönstret, det om något är väl ett vårtecken eller hur!

Dom gamla växterna hade helt tappat livsgnistan i vintermörkret och av den torra inomhusluften och bladen var mer bruna än gröna. Kan verkligen inte stoltsera med några gröna fingrar och har väldigt svårt att få även dom mest lättskötta växter att klara sig, antingen vattnar jag för lite eller så vattnar jag för mycket, då är det tur att man kan hitta nya blommor med bra kvalitet för en ganska så billig penning på Blomsterlandet.

Denna gång blev det två ståtliga citronfikusar och nya vita krukor att plantera i för trots ett gediget krukförråd hade vi verkligen inga som passade, det är ganska så stora fönster och därför mycket yta att fylla upp men samtidigt väldigt smala fönsterbrädor så vad som helst passar tyvärr inte. Nu håller vi tummarna för att Herr och Fru Fikus blir kvar hos oss länge och kanske till och med får möjlighet att växa och bli ännu ståtligare: )

När man varken har uthus, växthus eller ett tillräckligt stort förråd att vara i så får köket agera omplanteringsrum under vinterhalvåret och det fungerar ju alldeles utmärkt det också.

Nästa projekt blir att skaffa bättre belysning till fönstret vet dock inte om jag vill ha stående eller hängande lampor, vilket material eller vilken färg jag vill ha det finns ju så otroligt mycket olika belysningsalternativ numera, vet bara att jag inte vill ha svart som den vi har nu för den har inte alls gett något bra sken.

Nya växter ✔️

Ny belysning – på gång

Godnatt och på återseende

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *