Onsdagsreceptet // Kesobröd

 

Gokväll vänner!

Ja så var det onsdag igen och dags att ge er veckans recept, den här gången tipsar jag om ett super gott kesobröd till helgens frukost som man dessutom tillagar på ett kick, sånt gillar jag : ) 

Som vanligt är det hos Åse jag hittat receptet;


(4 port)

3 ägg

1/2 liten burk keso (125gram)

5 msk kokosmjöl

4 msk kruskakli

1 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1 msk rapsolja

1 krm salt

3 msk solrosfrön (om man vill ha lite tuggmotstånd)

Blanda de torra ingredienserna i en bunke, mixa ägg och keso med stavmixer i en annan bunke och blanda sedan ihop allt.

Fördela smeten på en bakpappersklädd plåt till två runda bröd (jag gjorde en halv sats därav ett bröd på plåten) och strö över solroskärnor, valmofrö eller chiafrö.

Grädda på 200 grader i ca 10 min

Skär sedan varje bröd i fyra bitar

(Detta bröd är också gott att rosta!)

Mitt sug efter kolhydrater har minskat från att vara ganska massivt (har a l l t id älskat pasta, ris, potatis och bröd i alla former och storlekar) till att vara näst intill obefintligt under de månader jag ätit enligt LCHF, jag fyller istället min tallrik med alla möjliga grönsaker, både varma och kalla och äter oftast proteinsmoothie till frukost. Men ibland kan jag verkligen sakna att få sätta tänderna i en smaskig smörgås med ett tjockt lager smör, nykokt ägg och lite kaviar och detta bröd (och även detta som jag tipsat om tidigare) passade alldeles utmärkt till just det ; )

Här har vi haft riktigt fint vårväder idag med strålande sol och hela 10 grader i luften (!) och det ser faktiskt ut som att resten av veckan ska bli lika fin

så visst finns det hopp om våren

Kram Malin

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *