V Å F F L O R

Hej vänner!

Någon som har ätit våfflor i helgen?

Eller missade ni att det var våffeldagen igår : )

Här serverades det våffelhjärtan/pannkakshjärtan med färska blåbär och hallon, grädde och lite sukrin melis på toppen, använder det istället för florsocker det är helt kalorifritt men smakar och ser ut precis som florsocker. Gräddade helt vanliga vetemjölsvåfflor till mannen och barnen medan jag njöt den lite kalorisnålare varianten gjord på endast en banan och två ägg, formade även dom som hjärtan har en form i silikon som inte repar och där smeten inte fastnar köpt på TGR i Stockholm, himla fiffig faktiskt.

Lördagen började annars som vanligt med tennisträning för William sen stod att handla och städa på agendan eftersom vi skulle få besök av goda vänner till kvällen, som dessutom skulle stanna på middag. Vänner som vi träffar a l l d e l e s för sällan nu mera, när våra äldsta var små träffades vi var och varannan dag levde nästan som i ett kollektiv men livet med barnen och deras olika aktiviteter kom emellan och nu träffas vi bara någon gång om året – men det går ju att ändra på ; )

Planerade menyn redan under veckan (har märkt att det är lättare att äta kolhydratsnålt och nyttigt om jag ser till att ha rätt saker hemma) bjöd på en trerätters;

 tryffelchipssnittar och bubbel till förrätt

fläskfilegratäng med ugnsrostaderotsaker och rött vin till varmrätt

 trifle med citronkräm och färska bär till kaffet

Så gott så!

Nu blir det icke-hemlagat och ett glas iskall Cola Zero en riktigt klassisk söndagsmiddag ; )

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *