K Ö R S B Ä R S K V I S T A R

Gokväll i stugorna!

Har haft en riktigt givande fredag tillsammans med fantastiska pul-kollegor (läs pedagogiska utvecklingsledare) det har diskuterats, skrattats, lyssnats, samtalats, redovisats, ätits mumsig sallad med kyckling och suttits still en låååång stund – helt olik en vanlig dag på jobbet med barnen ; )

Tog vägen förbi Blomsterlandet när jag åkte hem för att hitta någonting att fylla den stora blåa vasen med, den där påskriset stått sedan veckan före påsk, det kändes en aning tråkigt när riset strippats på fjädrar och ägg. Eftersom vi är flera pollenallergiker i familjen och riset oftast är björkris kan vi inte ha det i vatten så att knopparna slår ut och därmed blir det liksom bara trist brunt ris kvar när alla dekorationer är bortplockade.

Nu står där istället några ståtliga körsbärskvistar fulla med små gröna knoppar som tur var är ingen i familjen känslig mot körsbärsris, har provat flera gånger, så vi kan ha dom i vatten och låta dom små söta vita blommorna slå ut.

Ett litet tips om man vill få kvistarna att stå på ett visst sätt är att fylla vasen med små stenar där man sedan kan trycker ner kvistarna men gör det försiktigt så dom inte skadas. Sen är det bara att fylla på med varmt vatten och hoppas på att du får se knopparna slå ut

Fick med mig lite annat smått och gott från blomaffären också få se om jag hinner fota det under helgen har nämligen något riktigt trevligt på agendan i morgon

Men nu ska jag släcka ner och göra min sovande man sällskap under täcket för här ringer klockan tidigt i morgon bitti

På återseende

Kram Malin

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *