Att fira en nybakad och aningens sliten student : )

Gokväll vänner!

Inget härligt sommarväder här inte mest grå himmel och regnskurar och temperaturer mer åt de våriga slaget, tycker allt lite synd om de kvinnliga studenterna i sina tunna, korta klänningar som ska hänga på lastbilsflak halva natten ; )

Precis som i övriga landet tar ungdomarna här i stan studenten den här veckan och som vanligt är det uppdelat på två dagar för att det inte ska bli alldeles för fullt på stan, om jag inte minns fel har vi hela sju gymnasieskolor så det är en och annan nybakad student som ska tas emot av släkt och vänner och köras runt i diverse fordon och på lastbilsflak. Våra närmaste grannar har jobbat järnet från morgon till kväll de senaste dagarna för att ordna med allt inför deras äldsta sons studentfirande det har lagats mat, bakats, slagits upp tält (vädret går ju tyvärr inte att lita på i detta land) dekorerats och säkert en hel massa annat som man inte vet om förens man själv är där…..kan inte fatta att det är VÅR tur redan nästa år när Flisan tar studenten.

Alltså n ä r blev hon så stor!

(fick rådet av grannfrun att ta ledigt både före och efter, för att ta igen all vila och sömn man tydligen förlorar ; )

Efter jobbet idag var det bara att svira om och sätta på sig klackarna och gå dom få metrarna över till grannarna och kramas med en alldeles nybakad, nöjd och glad men aningens sliten student : ) som var s å stilig i sin fina kostym.

Det bjöds på massor av gott att äta;

exotisk planka med marinerad kycklingfilé, flera olika salami, skinka, rostbiff, exotiska frukter och ostar, grönsallad och kall potatissallad med fetaost och soltorkade tomater…..

…tårta, kladdkaka, grädde och färska jordgubbar.

Lilleman valde med omsorg vad han stoppade i munnen han slukade nog en sex-sju baguettskivor med massor av smör och en s t o r bit tårta : )

Som sagt var det en aningens kylslaget så min poncho från Zelected by Houze satt fint över klänningen från Ilse Jacobsen hade nog behövt ett par strumpbyxor också men hade inga som passade just detta tillfälle.

Inget bättre väder väntar i morgon så det är bara att glömma solstolen och poolen och hitta något annat att fylla vår lediga dag med kanske blir det en tur ner på stan för en fika och lite fönstershopping.

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *