M I D S O M M A R A F T O N

Glad midsommar till er alla 🌺

Här började morgonen med sol, klarblå himmel och en l å å å n g kö till jordgubbsförsäljningen (inte så konstigt kanske när man bara tar 35:- för en liter på självaste midsommarafton, det brukar väl snarare vara så att de höjer priset just den här dagen om jag inte minns fel) helt ok dock att stå och vänta när man kunde njuta av solen och värmen under tiden ; )

Hade planer på att ta en pw i sommarsolen men tiden sprang iväg och det kom en massa andra trevliga midsommaraktiviteter emellan, som att plocka kvistar och binda kransar (blommorna köpte jag på Blomsterlandet i går) och förbereda tårtan till kvällen och vips var det dags att göra oss klara för att åka på den traditionella majstångsresningen på Väsby Kungsgård.

Tänkte ni skulle få ett recept på en riktigt smaskig sommartårta, lite sent att göra nu till midsommar kanske men den går lika bra att äta vilken härlig sommardag som helst ; )

Receptet hittade jag hos den här fina tjejen

ca 12 bitar

Tårtbottnar:

75 gr smör

200 gr riven kokos 

2 dl strösocker

3 ägg

1/2 citron (finrivet skal och saft)

Fyllning:

3 dl vispgrädde 

1,5 dl jordgubbar

citronmeliss

florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet.

Häll ut smeten i två högar på en bakplåtspappersklädd plåt, platta till med t.ex. en slickepott så det blir två runda bottnar ca 1 cm tjocka med en diameter på 22 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min (håll koll så de inte bränns) och låt kallna. Detta kan med fördel göras dagen före så är det bara att ha på grädde och jordgubbar precis innan den ska ätas. Vispa grädden fluffig. Lägg ena botten på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna. Lägg på den andra botten och bred på grädden. Toppa med jordgubbar, citronmeliss och pudra över florsocker.   

Nu ska här dukas bord och förberedas för midsommarmiddag tråkigt nog är solen borta men det gör inte så mycket för vi kommer ändå sitta under tak hela kvällen.

Önskar er alla en fantastisk midsommaraftonskväll

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *