Kycklinggryta med örter

Gokväll fina!

Underbart väder vi har, eller inte….visst solen lyser med sin närvaro då och då men det är ändå s å kallt inte direkt så man vill hoppa i bikinin och lägga sig i solstolen när man kommer hem från jobbet snarare krypa ner i soffan under en varm filt.

Kan ge mig sjutton på att den här sommaren kommer att bli den kallaste och blötaste på länge och det bara för att vi inte har någon utlandssemester inbokad, vi som annars brukar ha våra resor bokade ett helt år i förväg (när man vet vart man villl åka och hur man vill bo är det inte helt fel att boka tidigt bara för att slippa oroa sig för att favoriterna ska ta slut sen är det lite av en favoritsysselsättning för oss att sitta och titta på gamla semesterfilmer och semesterkort och planera inför den kommande resan) har valt att lägga pengarna på lite andra saker i år som Felicias körkort (my my vad det kostar att ta körkort nu för tiden) och 18 års present sen är det tänkt att vi ska måla om huset och fixa till altanen på framsidan med ny trall och ny uppfart. Är inte ett dugg orolig över att vi kommer behöva sitta och rulla tummarna under semestern, vare sig solen lyser eller inte, men visst hade det varit trevligt att kunna sitta ute och äta frukost i morgonsolen, kunna ta välbehövliga pauser i solstolen och slippa stå mellan valet att frysa i regnjackan eller bli blöt i fleecejackan : S

Men än är det dagar kvar till ledigheten och vädret hinner ändra sig, så jag kniper tummarna hårt och hoppas på en glad överraskning lagom till semestern.

I kväll gjorde jag världens enklaste kycklingrätt som blev så god att den fick toppbetyg av barnen, till och med Gustav åt upp utan några större problem ; )

600 gr kycklingfilé

1 pkt bacon

2 vitlöksklyftor

3 tsk oregano

3 tsk dragon

några droppar tamarisoja

salt, peppar

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i lite olja tills de fått lite färg.
Knaperstek bacon och lägg i pannan med kycklingen, häll över grädden, pressa i vitlöken och ha i kryddorna och sojan. Låt det stå och småputtra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris eller pasta.

Jag som äter LCHF-kost fyller istället upp 2/3 av tallriken med grönsaker, gärna både varma och kalla.

I morgon rockar vi fredag hörrni ; D

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *