S E M E S T E R N K A N B Ö R J A & S E G A K O L A K A K O R

Godmorgon vänner!

Första semesterdagen (ja jag räknar faktiskt lördag och söndag också på något vis känns semestern lite längre då ; ) och vi håller som bäst på att packa och göra oss i ordning för en tur på sjön ikväll äntrar vi nämligen Viking Cinderella för en tjugotvåtimmars kryssning tillsammans med grannarna. Jag håller tummarna för att vi får bra väder så vi kan sitta uppe på däck när båten åker genom Stockholms skärgård älskar nämligen att sitta och titta på alla vackra hus och mysiga små öar man åker förbi, tyvärr såg det ut som det skulle börja regna precis när vi kliver på och då får vi väl helt enkelt njuta av sceneriet genom något av alla de fönster som faktiskt finns på båten den här gången har vi till och med bokat en hytt med fönster för att riktigt kunna njuta av det härliga sommarljuset.

(bild lånad här)

Här kommer förresten det utlovade receptet på världens i särklass godaste småkaka;

100 gr rumstempererat smör

1 dl socker

2,5 vetemjöl

1 msk sirap

1 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Gör så här;

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Använd händerna till att blanda ihop alla ingredienserna. Forma (rulla) degen till tre fingertjocka längder och placera på bakpappersklädd plåt, platta till längderna något och sätt in i ugnen ca 10 min.

3. Låt längderna sjunka ihop något innan du tar ut dom ur ugnen.

4. Låt svalna något snitta sedan längderna diagonalt (i ca 10-15 bitar per längd) medan kakorna är varma.

Perfekta att ha med i picknickkorgen till stranden i sommar : D

Ha nu en underbar lördag mina vänner så ses vi snart igen.

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *