En torsdagsklassiker och lchf pannkakor

Gokväll!

Så var middagen uppäten, bordet avplockat och diskmaskinen igångsatt och jag har satt mig i soffan och tänkte slötitta lite på Idol medan jag skriver till er. Mannen är på hockey och barnen är på sina rum så det är ovanligt tomt och tyst här inte ofta det händer : )

Idag körde vi en klassisk torsdagsmiddag här hemma med ärtsoppa och pannkaka, som vanligt stektes det både ”vanliga” pannkakor och lchf pannkakor har nämligen inte lyckats få resten av familjen att följa min kolhydratfattiga diet ; ) skulle i och för sig aldrig kräva det bara för att det är något som passar mig.

Tror faktiskt jag har hittat det ultimata receptet på lchf pannkakor som både ser ut- och smakar som vanliga pannkakor (som de flesta lchf-recepten jag använder hittade jag det här) jättegoda och väldigt mättande.

4 ägg

2 dl grädde

1 dl vatten

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

2 nypor salt

1,5 tsk vaniljpulver

Vispa äggen pösiga, ha i övriga ingredienser och vispa lite till. Låt stå i 5 minuter och grädda sedan i smör eller kokosfett utan smak. Späd eventuellt med mer vatten under tiden om smeten blir för tjock.


Servera gärna med turkisk yoghurt, färska bär och lite hackade cashewnötter

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *