Det här med näthat

Gokväll!

Hoppas ni haft en skön start på veckan – lite synd på vädret bara (a real understatement!!)

Här har det regnat nonstop sedan natten till i går och allt är genomblött och kladdigt, baksidan på jobbet liknar mer en sjö än en gräsmatta och inbjuder inte direkt till lek eller det är väl precis det det gör egentligen, för dom små då, det är ju otroligt kul med vatten när man är liten och att hoppa i vattenpölar är nog bland det bästa som finns om du frågar en tvååring ; ) En nioåring också tydligen om du frågar Gustav som kom hem barfota i stövlarna med sina (dyblöta) strumpor i ryggsäcken efter att ha lekt i diket vid skolan, sen att mamman hade stoppat ner ett par torra i ryggsäcken eftersom hon misstänkte just detta det hade han glömt bort ; Z

 Det ska regna större delen av veckan säger dom så det är väl bara att bita ihop och istället njuta av att slippa ha dåliga samvete för att man väljer filten i soffan framför en promenad efter middagen, kanske det kan bli en stund på yogamattan någon kväll istället ska ta tag i mitt medlemsskap på Yogobe innan friskvårdspengarna försvinner.

Mörka kvällar är som gjorda för lite stillsam yoga i ljuslyktans sken.

Just nu pågår tema ”Vänskap” här på Womsa, vi vill boosta gemenskapen och hylla våra vänner ❤️

Vi arbetar aktivt mot mobbing och näthat och att alla ska visa respekt för varandra vare sig det är i verkliga livet eller i de social medierna. Lyckligtvis har jag för egen del aldrig kommit i kontakt med dessa eländiga själar, a.k.a. nättroll, som väljer att kränka, hata, håna, trakassera och hota på nätet ofta gömda bakom anonyma namn och adresser men tyvärr har flera i min närhet på senare tid blivit utsatta och det är hemskt att se hur de påverkas och hur dåligt de mår. Jag tycket det är rent utsagt F E G T att inte våga stå för sina åsikter vare sig det är ansikte mot ansikte eller bakom en dataskärm, går man in på en blogg, en instagramsida eller något liknande förutsätter jag att man gör det för att man gillar det som står eller den som skriver annars kan man ju lika gärna låte bli!

Alla är ju i sin fulla rätt att låta bli att läsa, eller hur?!

Det känns hemskt att vi ens ska behöva ta upp ett sånt här ämne, trodde vi hade kommit längre än så år 2017, men så länge som detta förekommer kommer vi att jobba för att peppa, stötta och lyfta varandra och för att kärleken och respekten ska segra.

#nolltolleransmotnäthat

Kram Malin

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *