Kladdkaka a´la LCHF

Gokväll!

Fortfarande sjukstuga här : ( nu har Gustav har haft feber i en hel vecka (insjuknade natten mellan torsdag och fredag förra veckan) han äter dåligt och ligger mest i soffan och tittar på teve och i tisdags fick han dessutom en rejäl hosta, kanske dags att ringa farbror doktorn tänker jag om det inte snart ger med sig. Min stackars lilla skrutt inte ofta han är så här dålig och definitivt inte så här länge det känns verkligen i mamma-hjärtat och jag skulle kunna göra vad som helst för att ta över hans lidande.

 Så till något lite roligare; missade ni möjligtvis att det var kladdkakans dag i tisdags? Det gjorde inte vi, här bakades det hela två stycken kladdkakor (en vanlig och en mer lchf vänlig) och de gick åt som smör i solsken, precis som vanligt i denna klddkake-tokiga familj ; D Jag gjorde min (= ingen annan i familjen som vill äta sånt som inte smakar som det brukar göra ; ) lchfkaka efter ett recept jag hittat här (en blogg jag hittade så sent som förra veckan med många bra tips och lchf-recep) en jättegod kaka helt utan vetemjöl och socker, den blev helt perfekt i konsistens och smakade precis så där kladdigt och chokladigt som jag vill ha det.

KLADDKAKA LCHF

4 ägg
1 dl sötning (jag använde Icas sötströ tycker den är bäst)
1 krm vaniljpulver
150 gram smör
200 gram choklad minst 70 %, (jag använde Marabou havssalt/pecannöt kan ibland tycka att det blir lite för hård chokladsmak av den 70%iga)
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och sötning pösigt.
3. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad och vänd ner chokladblandningen i äggsmeten.
4. Blanda mandelmjöl, bakpulver och vaniljpulver, och blanda i det i smeten så att det blir en jämn konsistens.
5. Häll smeten i en smord springform (storlek 24 cm)
6. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter, låt därefter kakan svalna. Kakan ser lite ofärdig ut men det är helt i sin ordning den blir som godast då.
Låt gärna kakan stå några över natten, eller om du inte hinner vänta så låt den få några timmar i kylen innan servering. Då hinner den ”stanna” och blir otroligt krämig.

I morgon kör vi fredag hörrni.

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *