Chicken Quesadillas/LCHF tortillabröd

🎶 Nej se det snöar, nej se det snöar det var väl roligt hurra, nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi har önskat hurra……  

Ja än så länge ligger snön kvar på marken här, det är inte många centimeter vi pratar om bara precis så det täcker marken men det lyser i alla fall upp mörkret och det är betydligt trevligare att vara ute med barnen på dagarna, hoppet att den skulle få ligga kvar till advent försvann dock när jag läste väderprognosen för de närmaste dagarna; 5-6 plusgrader och regn : ( men men inte mycket att göra åt bara gilla läget och istället mota det mörka genom att hänga upp så många ljusslingor det bara går utanför och pynta järnet till nästa helg – tänk nu är det bara tio dagar kvar till 1:a advent.

Vet ni vad ni ska äta till helgen?

Annars har jag ett jättesmarrigt recept på Chicken Quesadillas, något vi gärna äter de gånger vi tröttnar på fredagstacosen ; )

Chicken Quesadillas

(2 port)

200 gr kycklingfilé

1 fp tacokrydda

olja

4 tortillabröd

riven mozzarella

Skär kycklingen i mindre bitar och stek i olja tills den fått fin färg, blanda i tacoskryddan och 1 deciliter vatten och låt stå och puttra några minuter. Fyll hälften av bröden med kycklingröran och rikligt med riven ost vik över den tomma sidan och stek varje bröd i stekpanna med lite olja för att osten ska smälta och brödet få färg. Servera med grönsallad och créme fraiche.

För att göra detta LCHF vänligt gör egna tortillabröd

Tortillabröd

(4 bröd)

2 dl mjölk

2 ägg

50 gr riven ost

2 msk fiberhusk

1,5 dl pofiber

1 tsk bakpulver

2 krm salt

olja

Värm mjölken så den blir ljummen, vispa ihop ägg, riven ost och mjölk. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner, balnda allt till en deg och låt svälla 10 min. Tryck ut degen på ett penslat bakplåtspapper, lägg plastfolie ovanpå och kavla ut till en platta (ca 3 mm) använd en skål eller dylikt när du skär ut formen på bröden, ta bort överflödig deg. Ta av plastfolien och pensla bröden med lite olja. Grädda i ugn på 200 grader i ca 10 min.

Nästan ännu godare att värma dagen efter.

Redan torsdag i morgon herregud vad tiden går fort, nu gäller det att hålla fokus och inte stressa upp sig över allt som ska göras de närmaste veckorna och för all del inte glömma bort att njuta lukta, känna, smaka och naturligtvis spela galet mycket julmusik

Sköt om er nu vänner

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *