J U L E N 2017

Godmorgon!

S å skönt med ännu en sovmorgon sitter fortfarande i pyjamas med tekoppen i handen och har inga planer för dagen – älskar semester ; )

Hoppas ni alla haft en riktigt härlig jul. Jag bestämde mig för att ta lite ledigt från bloggen och bara ta det lugnt, njuta och lägga all mitt fokus på familjen vi har tittat på en ansenlig mängd julfilmer, ätit tonvis med godsaker (ja herregud vågar definitivt inte ställa mig på vågen efter dessa dagar : ) umgåtts med goda vänner, pysslat med våra julklappar och gått på Annandagsbio. Det blev precis en sån underbar jul som vi alla önskat, trots saknaden av våra nära och kära som firade på annat håll.

Idag rycker det lite i städa-fixa-och-plocka-undan-julen armen men jag s k a hålla mig till efter nyår för det är trots allt jul bara en gång om året ; )

Som vanligt dukade jag med min farmor och farfars gamla bröllopsporslin och de röda ljusstakarna och tomtarna som jag ärvt av mamma.

Till efterrätt åts det av det dignande gottebordet, en tradition från mannens sida av familjen.

Tyvärr hann inte tomten komma förbi själv med julklapparna i år det dåliga vädret gjorde att han var tvungen att prioritera de allra minsta barnen men som tur var hade vi vår egen lilla tomtenisse som kunde hjälpa till att dela ut våra klappar.

Jag måste ha varit väldigt snäll i år som fick så fina julklappar ; ) En ny favorit att ha runt halsen från mannen, trisslotter och just precis den boken jag hade tänkt köpa åt mig själv från Felicia, tack skruttan ❤︎

På juldagen fick vi middagsbesök av mannens bästa vän, för fjärde året i rad så vi kan nog kalla det för en tradition. Vi skålade in julen i champagne och åt julmat (igen ; )

Till efterrätt hade jag gjort jag en pannacotta med baileys och krossad dajm efter ett recept jag hittat hos Åse. Tror denna kan fungera riktigt bra till nyår också.

Baileyspanacotta med dajmkross

4 port

5 dl vispgrädde

1,5 dl Baileys

2,5 gelatinblad

1 vaniljstång

1 dajm

Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 min. Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet + stången i en kastrull och häll över grädden. Koka upp i ca 1-2 minuter och dra åt sidan, vispa ner baileyn och gelatinet. Sila bort vaniljstången och häll upp i portionsskålar, lägg på plastfolie och ställ kallt minst 4-5 timmar.

Garnera med krossad dajm precis innan servering

Lite trist att min fina vita amaryllis inte riktigt hann slå ut helt till jul men det innebär ju att jag får njuta av den över nyår istället och det passar ju ganska bra med vitt även då.

Ja det var julen 2017 hemma hos oss.

Nu önskar jag er en God fortsättning och några lugna och sköna dagar fram till nyår, då det ska fixas och donas för mer festligheter ; )

Kram Malin

2 thoughts on “J U L E N 2017

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *