En ny favorit i chokladhyllan

Godkväll vänner!

Hoppas ni haft en bra vecka.

Fredag i det här huset betyder tacos, det är sedan länge : ) vi kan sträcka oss till att göra tacopaj, quesadillas eller möjligtvis fajitas men det ska andas Mexico och innehålla antingen köttfärs eller kyckling och serveras med sallad, majs, riven ost, tacosås och cremé fraiche. Tycker det är en given succé som fredagsmiddag eftersom det går förhållandevis fort att tillaga (jag menar vem orkar ställa sig och laga middag i timmar när man har jobbat en vecka och helst bara vill slänga sig raklång i soffan) och är så enkelt att barnen kan hjälpa till och ändå är det en ganska festlig måltid och alla kan plocka det dom vill.

Efter maten kryper vi upp i soffan och tittar på det som för stunden serveras i form av fredagsunderhållning och då ska det självklart vara något extra gott att äta på under tiden. Sedan jag började med LCHF är det inte bara att slänga fram den där påsen med chips eller smågodis det blir oftast lite god ost istället eller en skål med nötter eller några bitar mörk choklad man blir inte lika jobbigt mätt och magen sväller inte upp som en ballong som den gjorde förut.

Marabou 70% med havssalt och pecannöt är en favorit likaså Lindts med havssalt men häromdagen hittade jag en nyhet i chokladhyllan på Ica, eller i alla fall en som jag inte sett förut, en choklad som Belgiska chokladmärket Perlege fått fram genom år av forskning, den ska vara en fullträff om man gillar choklad men vill få i sig mindre socker, sötad med stevia och med en hög fiberhalt. Har provat en del kalorifattiga chokladkakor men i ärlighetens namn är dom inte speciellt goda men den här ä r verkligen god.

Tycker absolut ni ska prova den.

Naturligtvis är det bästa att inte äta något onyttigt alls men jag vill kunna unna mig vid speciella tillfällen och när helgen kommer och då är det bra att det finns mer hälsosamma alternativ att välja mellan.

Har mannen snarkandes här bredvid i soffan och själv sitter jag och gäspar kanske är det dags att stänga av och krypa i säng ändå inget på teven att titta på.

 Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *