Vegetarisk lasagne

Gokväll fina!

Gjorde en vegetarisk lasagne till middag i kväll som blev mer än väl godkänd använde ett recept jag fått av en kock på en förskola jag jobbat på den hade alltid strykande åtgång när den serverades där så jag tänkte den kunde bli en ny favorit även här hemma.

Vi behöver verkligen äta mer vegetariskt i den här familjen (80% av maten på våra tallrikar är antingen kött eller kyckling och resten är en blandning av fisk och vegetariskt) så jag tänkte smyga in lite nya rätter när det är min-tur-att-bestämma-matsedel vecka (en himla bra idé faktiskt att alla har sin matvecka då äter man det som serveras utan att gnälla för mycket för man vet att man får sin favoritmat så småningom) det kanske inte kommer behaga alla i familjen men dom kräsna kommer att vänja sig, så småningom ; )

Jag gjorde som vanligt en form med med vanliga lasagneplattor och en med bönplattor

4 port

Röd sås;

4 morötter

1 zucchini

1 gullök

1 vitlöksklyfta

1/2 röd chili

1 msk olivolja

400 gr finkrossade tomater

2,5 dl grädde

salt, peppar

Skala och riv morötterna och riv zucchinin. Hacka lök, vitlök och chili och lägg i en stor kastrull tillsammans med morötter, zucchini och olja och låt puttra en stund. Häll i tomater och grädde och låt puttra i ytterligare 10 minuter, smaka av med salt och peppar.  

Fyllning;

200 gr bladspenat

1 förpackning fetaost

lasagneplattor

riven ost

Varva sås, lasagneplattor, spenat och smulad fetaost, börja med såsen i botten, strö riven ost på toppen.

Grädda i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter  

Den här måste ni prova, s å gott!

Nu gör vi kväller här i morgon ringer klockan 05.30.

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *