F O T O L Ä X A

Hej vänner!

(Detta inlägg är från gårdagen men bloggen krånglade så det var stört omöjligt att få iväg så ni får hålla tillgodo med detta i dag istället

Har bokstavligen stått vid spisen sedan jag kom hem från jobbet idag jag bakat, lagat mat och gjort hemläxan till fotokursen, nu sitter jag här mätt i magen men s å trött i ryggen (behöver verkligen jobba med mina muskler i bålen) och redigerar bilderna jag ska ha med mig i morgon.

Läxan vi fick till den här veckan var att fota en händelse och visa den med 5 bilder på olika sätt alltså använda det vi har lärt oss så här långt när det gäller slutare, bländartid och ISO. Det är verkligen s å mycket roligare att fota nu när man börjar lära sig att styra kameran manuellt alltså inte fota med dom automatiska inställningarna det är mycket lättare att styra var man vill lägga fokus och skärpa, hur man vill fota en rörelse och vilket ljus man vill ha i bilden, jag vet inte om ni ser någon skillnad än här i bloggen men jag tycker bilderna blivit snäppet bättre, tyvärr hinner det fortfarande bli ganska mörkt innan jag kommer hem och kan fota på vardagarna och det är betydligt svårare att fota då men snart kommer ljuset att dröja sig kvar på kvällarna och då blir det förhoppningsvis lite lättare att fota och bättre bilder för er att titta på det är naturligtvis långt kvar innan jag kan titulera mig som proffsfotograf men jag är en god bit på väg.

Min händelse; att baka en sockerkaka

Stilebenbild på ingredienserna med skärpan längst fram

Försökte få en bild på knivens rörelse i matberedaren men den ser mer ut som den står still ; ) svårt att fånge en rörelse som går så snabbt

Här var det svårt att få till ljuset blev tyvärr lite för grynigt

Närbild på äggula

Här skulle jag ha fotat med kameran på stativ för att slippa få så mycket rörelse runt omkring själva smeten (rörelsen) och fokus på tröjan istället för väggen bakom, vet ni att proffsfotografer ofta väljer att fota med stativ för att få en bättre skärpa eftersom den minsta lilla rörelse i handen ger oskärpa i bilden.

Färdiga resultatet med fokus i mitten

Närbild igen

Som tur var får vi inga betyg på våra läxor mer konstruktiv kritik eller tips ; )

”Övning ger färdighet”

Kram Malin

5 thoughts on “F O T O L Ä X A

  1. Var det Gustavs sockerkaka du bakade ? Han måste ha blivit överlycklig. Men varför hålla på med sådant när du kommer hem från jobbet och är så trött. Du har ju en dotter som är vuxen och en son som också nästan är vuxen 🙂 Dom kan väl hjälpa till. ??? Ställ lite krav på barnen. Kram

    1. Nu var det för att ha något att fota till en fotoläxa som jag bakade inte så ofta jag ställer mig så där mitt i veckan annars : )
      Men Felicia kan vara duktig på att baka när hon sätter den sidan till oftast blir det dock kladdkaka då, men hon bakade kärleksmums till hela familjen på alla hjärtans dag helt på eget bevåg.
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *