FREDAG & NYTTIG CHOKLADBROWNIE (lchf)

Tjingeling!

Vad härligt med fredag hörni : D länge sedan jag njöt av att ha helg de senaste fredagarna har jag mest legat som ett slakt i soffan och inte kunnat njuta av varken mat eller fredagsmys.

Har jobbat en hel vecka nu och det har gått över förväntan känner att jag blir piggare och piggare för varje dag, om nu bara snön ville försvinna så jag kunde komma i gång på allvar med mina promenader för jag behöver verkligen få upp konditionen och stärka kroppen är slapp som en gammal sallad ; ) Men det lär inte hända anytime soon för här vräker snön ner utanför fönstret, igen, det har snöat sedan i går kväll – ä r s å trött på detta vinterväder!!!

Försöker pigga upp mig med lite smaskigt fredagsfika i form av en stor bit choklad brownies med grädde och färska bär, hittade receptet hos Lisa (hon gör så mycket goda efterrätter och bakverk) och modifierade det lite så det skulle passa lchf

1 burk blötlagda svarta bönor, ca 250 gram avrunnen vikt (jag använde Zetas) 

2 msk kakao

2 msk fibersirap

1 dl mandelmjöl

8 färska dadlar (utan kärnor)

1 dl kokosolja

70 gr mörk choklad 

Sila av vattnet på bönorna och lägg i en matberedare tillsammans med de andra ingredienserna, mixa allt till en slät smet.

Smörj en mindre form med kokosolja och bröa med kokosflingor
häll i smeten.

Grädda på 175 grader i 15-20 min. 

(man kan även blanda i lite hackade salta nötter eller hela bitar choklad)

Alltså den här måste ni bara prova

Nu är det dags för mamman i den här familjen att åka och hämta fredagsmiddagen

#tänkerinteståvidspisenidag

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *