Att fira våffeldagen med Belgiska våfflor och Yoga

Gokväll!

Kom ni i håg att vrida fram klockan i natt?

Gillar i n t e det här med sommartid att man måste vrida fram klockan och missa en hel timmes underbar nattsömn, uppskattar förstås att det blir ljusare på morgonen och lättare att kliva upp ur sängen men det är ju inte som förr i tiden när man behövde utnyttja så mycket som möjligt av den ljusa delen av dygnet för att ta hand om gården och alla djur numera finns det ju dessutom artificiellt ljus i form av lampor att tända. Skulle gärna ha en och samma tid under hela året så man slapp hålla på och ställa om sig.

Sen har vi ju firat Vårfrudagen idag eller Våffeldagen som vi säger nu mera, här firade vi genom att äta belgiska våfflor gjorda på ett sprillans nytt våffeljärn som jag hämtade ut på posten så sent som i går. Har letat över hela stan efter ett belgiskt våffeljärn men gått bet överallt så det fick bli från nätet hittade det här till ett riktigt bra pris, efter tips från Emma. Älskar belgiska våfflor (brukar äta det när det är marknader gärna med grädde och hjortronsylt) så jag var ju tvungen att provsmaka, trots att det var vanlig vetemjölssmet, men till nästa gång ska jag leta reda på ett bra LCHF recept så jag slipper det där tråkiga magknipet, Felicia var inte sugen på våfflor så hon stod över men mannen och William åt med god aptit, till Gustav fick jag hälla smeten i det vanliga järnet för han tycket dom var för stora att äta.

Receptet är från Leila Lindholm

Belgiska våfflor

2 ägg

125 g smör

2,5 dl mjölk 3 %

2 dl vatten

12 g färsk jäst

0,5 tsk salt

0,75 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

6,75 dl vetemjöl

Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna). Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan, tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl och rör till en slät våffelsmet.Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke och vänd försiktigt ner i våffelsmeten, låt vila i cirka 20 minuter.

Grädda 

Mmmm så smaskigt det var

Annars i dag har jag varit på prova-på-yoga på ett nyöppnat ställe i stan, ett riktigt mysigt ställe med en fantastisk atmosfär, var där redan vid tio i morse för ett härligt Vinyasa flow pass resterande pass hade jag bokat på eftermiddagen så jag hann hem en stund emellan för att äta våfflor och lapa gassande vårsol – alltså SOM DET HAR TÖAT HÄR I DAG fortsätter det så här har vi nog ingen snö kvar till påsk – hoppas hoppas!!!

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *