En kär vän & galet mycket godsaker

God kväll!

Hoppas ni haft en bra start på veckan här har vi haft det rent förträffligt bra med sol hela dagen trots att väderlekstjänsten lovade mulet och kallt, alltid skönt när vädret växlar åt rätt håll ; )

Passade på att ta en fika med min bloggkollega och vän Ulrica när jag var i Stockholm i helgen tog tunnelbanan ut till hennes hoods i Enskede för att få lite omväxling till allt liv och rörelse inne i stan, där ute finns dessutom flera mysiga små fik som dignar av hembakat och hemlagat. Efter lördagens frosserier i form av yoghurt, müsli och rostat bröd till frukost, en hel pizza till lunch (jag vet helt galet men gjort är gjort) nachos, friterade bläckfiskringar och tre glas bubbel till middag fick det dessvärre bli en räksallad för min del vilket inte var ett lätt val kan jag lova med alla dessa fantastiska smörgåsar, bullar, kakor och bakelser mitt framför ögonen ; )

Men det var nog bannemig den godaste räksallad jag ätit (med bland annat hyvlad rättika och blomkål och massvis med färska räkor) så jag behövde verkligen inte ångra mig efteråt. Och magen fick vila från kolhydrater och socker : )

Har ni vägarna förbi Enskede tycker jag ni ska slinka in på en fika på Robin Delselius Bageri, såg att det även finns på Södermalm.

Så fräscht och fint både utanför och inne i lokalen

Ja men ni ser ju själva så galet mycket godsaker…….

Ställde mig på vågen i morse och känner att jag nog behöver ta i med hårdhandskarna både när det kommer till motionen och vad jag stoppar i mig om jag ska slippa stå i vassen igen i sommar, skämt åsido så behöver jag nog bli lite mer strikt när det kommer till kolhydraterna absolut inge pasta, ris och potatis, bara grönsaker som växer ovan jord och så lite röda grönsaker, baljväxter, bönor och majs som möjligt och inga sötsaker. Både för viktens skull men även magen och resten av kroppen märker ju att jag sväller och får ont när jag slarvar.

Ska läsa på lite mer och googla recept så blir det mycket lättare att välja rätt när jag sen ska laga maten.

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *