Kvällens middag – Blomkålsmos

Gokväll!

Alltså vad har hänt med vädret man kan ju nästan inte tro att det är sant (!) I dag kunde vi läsa hela 25 grader på termometern när klockan var runt tre och svetten fullkomligt rann efter både ryggen och magen, det var nästan en pina att stå och gunga på barnen i solgasset på eftermiddagen (fast bara nästan för samtidigt är det ju s å obeskrivligt skönt med denna värme och man vill ju egentligen inte klaga, då kanske den försvinner ; )

Värmen har gjort att naturen fullkomligt exploderat på bara tre dagar har björkarna gått från bruna hängen till små gröna blad och det börjar bli alldeles lummigt utanför huset.

Något som inte är så kul mitt i allt detta är att pollenallergin slagit till hade nästan trott att jag skulle klara mig helt på grund av min LCHF kost (det går att läsa hur mycket som helst på nätet om hur en inflammationsdämpande kost, som LCHF, minskar allergibenägenheten, det är ju i magen och tarmen som vårt immunförsvar bildas och ger vi den en massa inflammationsfrämjande produkter som gluten och socker faktiskt är reagerar den ju därefter) men igår kände av allergin så fort jag gick utanför dörren och tyvärr går det inte att njuta full ut av allt det härliga som händer när man nyser, torkar snor och kliar sig i ögonen samtidigt ; )

Fast jag har ju klarat mig ända tills i helgen och det är inte närmelsevis lika starka reaktioner som det brukar vara (har varit sjukt pollenallergisk ända sedan jag var liten) och det försvinner så fort jag kommer inomhus – så visst har det blivit M Y C K E T bättre sedan jag började ändra mina matvanor. Kanske skulle det bli helt bra om jag la manken till och verkligen uteslöt precis alla kolhydrater de finns ju i mycket mer än man tror (som i bönor, majs, mörk choklad, bär, chark- och mejeriprodukter OCH i riven ost, alltså dom blandar ut osten med mjöl eller något annat stärkelserikt för att den inte ska klumpa sig i påsen – vem visste det liksom?? ) och i mycket större mängd än man tror.

Idag blev det en ganska så kolhydratfattig middag med 71% falukorv i ugn (ju högre köttmängd desto färre kolhydrater) blomkålsmos och sallad. Har ni inte ätit mos av blomkål förut så måste ni prova det är s å himla gott mycket godare än potatismos.

Så här gör jag mitt blomkålsmos;

1 blomkålshuvud

1-2 msk smör

1/2 grädde (jag använde mellangrädde)

salt och peppar

Skölj och dela blomkålen i buketter och koka mjuka, häll av vattnet och låt ånga av på låg värme i ca 5 min, låt svalna. För att få ur så mycket vatten som möjligt lägg blomkålen i en handduk och vrid och pressa ur så mycket det går – detta hoppar jag ofta över moset blir lite tunnare men det gillar jag. Mixa blomkålen med en handmixer tillsammans med smör och grädde, smaka av med salt och peppar.

Korven gör jag med mellangrädde, chilisås, dijonsenap och riven ost och massor av lök

Bästa middagen på länge : D

Kram Malin 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *