En solig söndag och tips på chokladbollar LCHF

Goddagens!

Ja men hur härligt är det inte med detta fantastiska sommarväder strålande sol och temperaturer runt 25 grader varje dag (!) lite svettigt att vara ute på gården med barnen men bara man söker sig till skuggan lite då och då och dricker mycket så är det b a r a njutningsfullt, vi har sett till att alla barn och pedagoger har en varsin vattenflaska som fylls varje morgon och oftast får man fylla på dom igen innan vi går ut på eftermiddagarna.

Började den här söndagen med en härlig morgonpromenad tänkte att jag skulle slippa den värsta hettan om jag var ute i god tid men fy bubblan så varmt det var redan klockan halv tio men det var skönt att ha motionen gjord för sen har jag faktiskt bara slappat och njutit av värmen ute på terassen legat i loungen och sippat cola zero och läst med bara några korta avbrott för inhandling av födelsedagspresent och skjuts till kalas. Älskar helger som den här som inte är för uppstyrda och fulla med en massa måsten när man kan välja precis vad man vill göra, nästa helg kommer dock att bli betydligt mer hektisk med studentfirande, en svärmor som fyllt 70 år och ska firas och Willes födelsedag som ska förberedas och firas lite i förväg när vi ändå har alla våra nära och kära på besök.

Just nu verkar dock molnen hopa sig här ovanför (precis som lovat) och vindarna känns lite kyligare, nu sitter jag ju fortfarande i bikini så så fasligt kallt är det väl inte ändå ; ) men det känns nästan välkommet just nu för i kväll ska vi sätta upp det STORA partytältet vi lånat av grannarna, ett i-fall-att-det-regnar-på-studenten-tält ; ) När man ska svettas med ett stort tält så gör det ju absolut ingenting om det är lite svalare.

Nu när vi är i den stora firarmånaden med Sveriges nationaldag, skolavslutningar och midsommar tänkte jag det kunde vara bra med lite recept på gott lchfvänligt fikabröd och efterrätter, börjar med ett recept på jättegoda och superenkla chokladbollar/rawbollar

ca 15 st

2 dl cashewnötter

8 färska urkärnade dadlar

1 msk kakao

1,5 msk koksfett 

1-2 msk kallt kaffe

kokos, kakao eller nötter/frön att rulla dom i 

Mixa alla ingredienser utom kaffet till en jämn smet, ha i den mängd kaffe som ger den konsistens ni vill ha jag började med den mindre mängden. 

Jag mixade pumpa- och solroskärnor lite lätt och rullade bollarna i och det blev jättesmaskigt!


Ha nu en skön söndagkväll

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *