STUDENTEN 2018

Tjingeling vänner!

Nu var det länge sedan vi sågs här inne har haft vansinnigt mycket att göra i och med Felicias student och så har vi haft både svärmor, svärfar och min pappa med familj på besök sedan i torsdags och det har inte direkt varit läge att sätta sig ner med datorn, när familjen väl är här så vill man ju umgås så mycket som möjligt.

Men nu är jag tillbaka ; )

Vi har haft en helt fantastisk helg med en hel massa firande, massvis med god mat, mys och sol (tror vi hade sommarens absolut varmaste dag i går med över 25 grader i skuggan ”pust”) och veckan som kommer kommer bjuda på ännu mera firande, precis som vanligt i den här familjen den här tiden på året : D men mer om det senare nu tänkte jag bjuda på ett bildregn från fredagens student

Temat på festen var guld, blått och gult och det var en hel del som skulle blåsas upp, vikas, strös ut och hängas upp men vi hade s å roligt och fick s å bra hjälp av grannar och vänner

Självklart måste man ha en visselpipa när man tar studenten det ska ju låta så mycket som möjligt ; )


Blandat med dekorationerna satt det kort på Felicia från det hon var liten fram tills idag, ett tips för er som ska fira födelsedag, student eller bröllop det är roligt att ha någonting att titta på och prata om för alla gäster

Vi hade verkligen tur med vädret det var varken för varmt eller för kallt lite jobbigt dock att stå i solen och vänta men det löste vi med att hitta en bra plats i skuggan under ett träd

Min pappa och mina minsta småsyskon Samuel och Sofia (vi har samma pappa)

Bästa bästa grannarna

Så kom dom då äntligen…..

Min äldsta lillebror (vi har samma mamma)

Maten tog vi från restaurang Teknikparken här i Gävle och den var både god, vällagad och väl tilltagen ; ) Det serverades kycklingfilé, fläskfilé, potatisgratäng, mozzarellasallad, grönsallad, ostgratinerad tomat, majskolv, tsatsiki, bearnaisesås, rödvinssås och hembakat bröd

Till efterrätt serverades det hembakat i form av en mängd olika kladdkakor bland annat en med krossad dajm, en med chokladfrosting, en med vitchoklad och citron och en med toscatopping, fick god hjälp av både Felicia och vår granne Jessica att baka och det var tur det annars vet jag inte om det blivit någon efterrätt alls

Senare efter mat, vila (ja hon var s å trött efter en hel vecka med roligheter och v ä l d i g t lite sömn så hon fick gå och lägg sig en stund ; ) presentöppning och kramkalas med alla som varit med och firat skjutsade jag henne och bästa vännen tillbaka till skolan och den väntande lastbilen med alla vänner och klasskompisar, sen åkte dom runt, runt i centrum och sjöng och skrålade tillsammans med alla andra studenter på sina flak

”sjung om studentens lyckliga dar”

I morgon är det äntligen dags för grabbarn att få sitt sommarlov, som dom har längtat efter denna ledighet, det blir Gustavs första riktiga sommarlov helt utan fritids och han ser verkligen fram emot att vara uppe sent på kvällarna och sova länge på morgnarna …hahaha… ja det får vi nog allt diskutera lite först för än så länge vill jag nog ha lite kontroll över hans sovtider ; ) Kan dock bli en aningens svårt så länge jag och mannen inte har semester, för vi behöver ju trots allt gå och lägga oss i tid om kvällarna, men jag får väl ta hjälp av snälla syskon som kan se till att han inte släcker allt för sent. 
Kram på er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *