SKOLAVSLUTNING

Happy happy Friday!

Så himla skönt med fredag och helg l ä n g t a r efter att få sova ut …zzzzz… har inte lyckats sova ikapp den sömn jag förlorade i och med förra veckans student det var minsann en hel del sömn som gick förlorad där men skönt för mamma-hjärtat att hon fick en så fin och rolig student med en hel massa firande med sina klasskamrater

I tisdags var det grabbarnas tur att sluta skolan

Dagen började redan vid åtta med fika i klassrummet med Gustavs klass det delades ut dikter med fina ord till barnen, kramar och geléhallon på grillpinne som skulle symbolisera ”smultron på tråd” precis som i sången en jättefin idé av en jättefin fröken

Sen fick vi föräldrar ställa upp oss ute på skolgården och vänta in alla barnen som kom tågande klassvis

Det hade regnat hela natten innan så vi var lite oroliga att det skulle vara för blött och kladdigt på i gräset men det hade hunnit torkat upp helt och med ett sittunderlag var det inga som helst problem, det blåste nordanvindar och den tunna jackan jag hade med mig satt inte i vägen men barnen verkade inte bry sig det minsta

Efter Gustavs avslutning åkte vi hem och hämtade farmor och farfar och åkte till kyrkan där Williams avslutning väntade. Älskar alla skolavslutningar men det finns inte mycket som slår att vara i kyrkan det är så vackert och stämningsfullt och så fin akustik när man sjunger, inte mycket som slår att sjunga ”Den blomstertid nu kommer” just i kyrkan : ) Och nu för tiden pratas det ju inte alls om Gud och tro och sånt heller utan mer om barnen och deras framtiden och hur roligt de ska ha det på sommarlovet.

William var i kyrkan redan tidigt på morgonen för att spela på sjuornas och åttornas avslutning, som gick av stapeln före niornas, så han var redan i kyrkan när vi kom men jag smög fram och tog ett kort lite i smyg

Sen det obligatoriska klasskortet, jag hade gärna sett honom i kostym men nu är han mer en shorts och skjortkille och självklart fick han bestämma sina avslutningskläder alldeles själv ; )

Sen tågades det ut ur kyrkan med Svenska fanor och musik

Och där kom han med betyget i handen och rosen han fått av lärarna

Sen åkte vi till Pizza House för den obligatoriska skolavslutningslunchen och det blev en salig blandning av pizza, sallad och kebab precis som vanligt men vi hoppade fikat eftersom vi fikat mer eller mindre hela helgen innan.

Sen for vi ner på stan och inhandlade en rakapparat och resten vet ni redan ; )

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *