Att baka fröknäcke (lchf) och höstens schema

Gokväll!

Så var söndagen här och sista dagen innan jobb och vardag drar igång vi har haft regn och 15 grader idag, burr, tycker allt hösten kunde ha väntat ett tag till den hade i alla fall inte behövt komma just idag sol och värme hade varit mycket mer välkommet (är som sagt i n t e ett dugg trött på värmen än) men men vädrets makter kan man inte rå på så jag passade på att ta en städa-rensa-och tvättadag istället.

Har även fixat det nya schemat inför hösten – där det står vad jag, mannen och de äldsta barnen ska göra varje vecka (Gustav är än så länge inte med på listan men han har saker han måste göra ändå som att ta hand om sitt rum, stoppa sin disk i maskinen och sin tvätt i tvättkorgen och packa ur gympapåsen : ) Jag har delat upp dom vanligaste sysslorna mellan oss fyra som att plocka ur diskmaskinen, gå med soporna, ta hand om tvätten och planera maten (lagar den gör mestadels jag ändå) man har sin syssla en hel vecka sen går det vidare till nästa och så rullar det på ända till jul vi har nog haft det så här i några år nu och det fungerar faktiskt ganska bra, att jag får påminna dom i tid och otid är väl inte hela världen dom gör det dom ska till slut i alla fall ; )

Har även förberett veckans mellanmål, som jag kommer att äta både hemma och på jobbet, genom att baka en satts fröknäcke jag brukar ha det, rysk yoghurt eller keso och färska bär att plocka fram om jag blir hungrig och det hinner man bli när man har möte till sex eller stänger! risken är annars överhängande att man tar till något mindre nyttigt innan man fått middagen i magen

Vet att jag har gett er receptet förut men det är så gott så här har ni det igen;

1 dl solroskärnor

1 dl sesamfrön

1/2 dl hela linfrön

1/2 dl pumpakärnor

2 msk pofiber

1 msk fiberhusk

1/2 dl rapsolja

2 dl vatten

3/4 tsk salt

Flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och oljan. Häll vätskan över fröblandningen och rör om ordentligt.

Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och sprid ut till en tunn kaka med en slickepott.

Strö över lite flingsalt

Grädda i 150° i 45 min, ta ut och skär i bitar. Sätt tillbaka plåten och låt fröknäcket torka i ugnen i ca två timmar, se till så att ugnsluckan är något öppen.

Kram Malin 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *