Lchf pizza till helgen

Godmorgon!

Börjar lite senare i dag så jag passar på att titta in här med ett recept på lchf pizza inför helgen

Hittade ett, för mig, nytt recept när jag letade på nätet sist som bygger på ägg, créme fraiche och mandelmjöl istället för blomkål, som är lite omständigt, eller riven ost (har inte gillat de med ost något vidare) Ett superenkelt recept och s å gott nog det bästa jag gjort hittills

Håll tillgodo ; )

Deg:

2 ägg 

1 dl créme fraiche

1 msk vatten

1 msk fiberhusk

2 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

Topping:

riven mozzarella

1 lök

rökt skivad skinka 

Vispa i hop ägg med créme fraiche och vatten, vispa sedan ner de andra ingredienserna (det blir en ganska lös smet)

Häll snabbt ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut den med en slickepott, ungefär 4-5 cm tjockt, det är viktigt att vara snabb så inte fiberhusken hinner svälla för mycket. 

Sätt in i ugnen på 180° i ca 10 minuter, den ska knappt ha fått färg men kännas lite fast.

Ta ut botten och toppa med massor av riven mozzarella, skivad lök och skinka.

Höj temperaturen till 250° och sätt in pizzan grädda i 10 min eller tills pizzan fått fin färg. 

Nu ska jag hasta iväg till jobbet stänger stället i dag så det blir en l å n g dag

Önskar er alla en härlig torsdag

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *