Årets K R Ä F T S K I V A 🦀

Gokväll vänner!

Hoppas helgen varit god mot er.

Här har vi lyckats trycka in både det ena och det andra bland annat en hel massa trevligheter som gårdagens supertrevliga kräftskiva med grannarna och höstens stora shoppingrunda för att fylla på Gustavs klädförråd plus det där vanliga tråkiga – men som känns s å otroligt skönt när det är gjort – som att tvätta, plocka, städa och handla

Har även lyckats få till inte mindre än två långa sköna promenader så jag känner mig fylld till bredden med energi inför nästa vecka.

Vi började gårdagens skiva med lite mingel medan jag lade handen på de sista matförberedelserna sen serverades det fördrink i form av en bubblande jordgubbsmojito innan vi satte oss till bords, tittar in i veckan med receptet verkligen en perfekt fördrinksdrink : D

Valde bort det vanliga kräfttemat på dukningen i år i alla fall på servetter och dekorationer, ja förutom de söta små påsarna för kräftskal som jag hittade på Ica Maxi (som ni ser sticker fram under besticken) och krondillen i små vaser på bordet. Lade tidningssidor som bordstabletter för att slippa kräftspad på bordet (tips!) och fyllde skålar med massor av våtservetter för är det något man kan vara siktigt säker på när man äter kräftor så är det att man blir riktigt kladdig om fingrarna ; ) Även servetterna, de orangea serpentinerna och de små kräftknivarna hittade jag på Ica Maxi.

Tyckte även min färgsprakande helgbukett passade in perfekt bland allt det orangea och gröna

Förutom kräftor fanns det både kräftstjärtar (för dom som inte orkade skala ; ) och räkor, västerbottenspaj, bacon- och purjolökspaj, sallad, aioli och vitlöksbröd.

Till efterrätt åt vi Ernst somriga marängswiss


Petade bort pajskalet och åt bara fyllningen, som ju i alla fall är det det gottaste på pajen ; ) höll mig ifrån vitlöksbrödet och gjorde min egna sockerfria variant på efterrätten vilket gjorde hela middagen så gott som kolhydratfri och lchf vänlig

Summa sumarum en mycket trevlig kväll med massor av god mat och dryck, diskussioner högt och lågt och en hel massa bra musik

Har varit oförskämt pigg idag trots den sena timmen och kanske ett litet glas mer än nödvändigt i går men nu börjar ögonen gå i kors här så det är lika bra att släcka ner och säga godnatt

Önskar er alla en god start på veckan

Kram Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *