Helgen i Stockholm del 2

Godkväll!

Kom äntligen i väg till gymmet i dag (jippi!!) vet att det är helt upp till mig om jag åker eller inte men jag har såååå fruktansvärt svårt att prioritera träningen framför att vara hemma med familjen, att laga mat, hjälpa till med läxorna eller bara ta en stunds återhämtning i soffan. Känner mig ibland som värsta slöhögen men dom sena eftermiddagarna på jobbet och mörkret på kvällarna gör det näst intill omöjligt att kliva utanför dörren när jag väl har kommit hem. Onsdagar är dock en perfekt träna-direkt-efter-jobbet dag för då slutar jag redan klockan halv två och så har vi ju helgen förstås men då gäller det att jag kommer iväg direkt på morgonen för annars fastnar jag antingen med en massa måsten hemmavid eller så hittar vi på något med kompisar och då är det kört ; )

Lever nog fortfarande på energin jag tankade i helgen när mannen och jag var i Huvudstaden har lite bilder kvar som jag tänkte att ni ville se.

Det var ytterst välbehövligt för oss båda att få lite kvalitetstid tillsammans (nog för att vi alltid sitter en stund tillsammans framför teven på kvällarna men nu fick vi en chans att prata, skratta och bara vara han och jag) sen är det ju inte fel att få sätta sig till dukat bord och äta god mat som någon annan lagat ; ) Men det bästa med att bo på hotell är nog ändå att få sova i en stor, mjuk och fluffig hotellsäng (finns inte mycket som slår det) och att kunna gå rakt ner till en dignande frukostbuffé när man vakanar på morgonen.

Måste tipsa er om baren ”Campfire” där vi mötte upp min lillebror och hans pojkvän på en drink definitvt ett måste nästa gång ni kommer till Stockholm. En bar/restaurang med skön stämning, en dj som spelar soft musik, rikitgt snygg design och en härlig mix av olika stilar (urbant-stilrent- och rustikt) sen att dom gjorde den absolut godaste mojiton jag smakat drar ju inte ner betyget direkt.

Ni hittar den på hotellet Downtown Camper By Scandic (bakom Stadsteatern) med utsikt över Brunkebergstorg. Hotellet har även en rooftopbar med helt magisk utsikt över Stockholm där hade det nog varit ännu trevligare att sitta men naturligtvis var det knökfullt när vi kom dit.

Kvällens middag blev en 3-rätters på restaurang Grill på Drottninggatan, Köksmästarens specialkomponerade meny, med tre olika sorters förrätter (rostad brioche med citroncremé/tonfisk, rostad brioche med creme fraiche/löjrom/lök och friterade padrons) en nästan helt perfekt flankstek som nästan smälte i munnen med grillade grönsaker, sallad och en magiskt god bearneise till huvudrätt och en créme bruleé som också den smälte i munnen till efterrätt (ja jag kunde bara inte hålla mig)

Sen var det v ä l d i g t skönt att promenera hem ; )

Dagen avslutade vi sen med en drink i hotellbaren tillsammans med ett stort gäng pensionärer, av dialekten att dömma någonstans nerifrån södra Sverige, som förmodligen varit på teater och precis som vi ville avsluta dagen med lite mys och något gott att dricka några av dom hade nog redan ett eller två glas innanför västen. Precis så kul och äventyrligt vill jag också ha det när jag blir pensionär ; )

Nu ropar mannen och vill ha lite kvalitetstid med sin fru ; ).

Kram Malin 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *