Kladdkakans dag

Godkväll fina!

Någon som missat att det varit kladdkakans dag idag?

Det går liksom inte att missa när man älskar kladdkaka som dom flesta i den här familjen gör (vet inte hur han är funtat mannen som inte så gärna äter det ; )

Numera gör ju jag mina egna utan vetemjöl och vitt socker har provat några olika recept, bland annat det här som var riktigt lyckat, men tror nog jag gjorde min absoluta favorit idag med daddlar, morötter och cashewnötter (låter kanske lite konstigt i en kladdkaka men det blir verkligen s å gott) och jag kände mig nästan nyttig när jag åt den ; )

100 gr mörk choklad (70%)

1 riven morot

12 kärnfria mjuka torkade daddlar (ca 100 gr)

2 dl cashewnötter

2 ägg

3 msk kokosolja

1 dl kokos

Sätt ugnen på 175°

Spänn fast ett bakplåtspapper (eller smörj) en form med löstagbar kant.

Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.

Mixa daddlar och nötter i en matberedare, tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en smet.

Häll smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 10-15 minuter, beroende på hur kladdig man vill ha den.


tror jag tar med mig resten av min kaka till jobbet imorgon så jag slipper äta upp hela härligheten själv.

Annars då hur har ni det med vädret (länge sedan vi pratade om det nu ; ) här har vi haft en riktigt trist höstdag med regnet hängande i luften (till och från kom det faktiskt några små droppar) och ett dagsljus som aldrig riktigt ville titta fram, brukar avsky dagar som den här men av någon outgrundlig anledning har jag varit på bra humör prick hela dagen och var så pepp på att titta in på gymmet efter jobbet. Kan inte påstå att det tillhör mina dagliga rutiner att träna (än) men jag är på god väg dit och kan faktiskt sakna det om det går för lång tid mellan gångerna.

Tror fortfarande att hösten känns lättare att ta sig igenom på grund av den solfyllda sommaren och håller tummarna för att det får fortsätta på samma sätt ett tag till man vänljer sig så lätt vid dom positiva känslorna, eller hur : D

Herregud i morgon är det redan torsdag och snart är helgen här igen vet inte vart dagarna tar vägen helt plötsligt trodde häromdagen att vi fortfarande var kvar i oktober och hade inte alls koll på att jag skulle vara på högskolan på utbildning. Måste skriva upp precis allt jag ska göra annars glömmer jag hälften.

Nu tänker jag krypa ner i sängen bredvid min sovande man.

Kram på er

Malin 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *